K.Kemzūra: žaidėme visą vasarą, susižaidimas turėjo būti

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjai, atrodo, nori kuo greičiau pamiršti pasirodymą Londono olimpinėse žaidynėse. Ketvirtadienį į Lietuvą grįžę krepšininkai nenorėjo bendrauti su žiniasklaidos atstovais ir skubėjo palikti Vilniaus oro uosto teritoriją.

Į Lietuvą grįžo ne visa rinktinė – Šarūnas Jasikevičius ir Rimantas Kaukėnas nusprendė iš Londono vykti pas savo šeimas.

Lauke lūkuriavęs vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra vis dėlto sutiko pasidalinti mintimis apie olimpines žaidynes, kuriose lietuviai baigė savo pasirodymą ketvirtfinalyje pralaimėję rusams.

- Treneri, kaip vertinate rinktinės pasirodymą olimpiadoje?

- Turbūt vidutiniškai. Nėra jis labai blogas, bet to, ko mes tikėjomės ir ką norėjome nuveikti, to neatlikome.

- Kur buvo silpniausia rinktinės vieta? Kas kišo koją?

- Turbūt mes patys. Daug lėmė klaidos lemiamais momentais. Ketvirtfinalyje mes per daug klydome tokiose atsakingose rungtynėse. Per daug atėmėme iš savęs.

- Klaidos buvo įžaidėjų meistriškumo ar komandos nesusižaidimo problema?

- Žinote, susideda viskas. Vienas lėmė nuovargis, kitas išprovokavo varžovų agresyvi gynyba. Kitos klaidos buvo tiesiog vaikiškos. Sunku paaiškinti tai. Žaidėme visą vasarą, susižaidimas turėjo būti. Priimant kai kuriuos sprendimus aikštelėje buvo per daug rizikuota.

- Ar jau kalbėjotės su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovais dėl galimybės tęsti bendradarbiavimą? Sprendimas dėl Jūsų turėtų būti kitą savaitę. Iki tol turėsite pateikti visų rungtynių analizę.

- Neturėjome kada kalbėtis. Kai man pasakys, kad aš turėsiu pateikti analizę, tada ją ir pateiksiu. Tada ir žiūrėsime. Kol kas nežinau, ar norėčiau likti dar vienam olimpiniam ciklui.

- Ar rungtynės su amerikiečiais buvo mūsų geriausios rungtynės  olimpinėse žaidynėse?

- Ko gero, taip, palyginus prieš kokį pajėgų varžovą žaidėme. Buvo geras nusiteikimas. Galbūt dėl to, kad mūsų neslėgė psichologinė atsakomybė. Mūsų vyrai sužaidė labai gerai.

- LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas paskelbė, kad iš rinktinės pasitraukia trys žaidėjai – Š.Jasikevičius, R.Kaukėnas ir D.Songaila. Atėjo laikas kartų kaitai, ar jai dar anksti?

- Pasitraukė trys žaidėjai? Nežinau, turbūt. Tie vyrai daug atidavė. Reikia suprasti – ir jų amžius, ir tai, kad reikia atvažiuoti tiesiai, kai baigi sezoną, tęsti visą vasarą yra sunku. Manau, kad Lietuvoje yra krepšininkų, kurie užims jų vietas.

- Prieš olimpiadą buvo šnekama, kad didžiausia netektis buvo R.Javtokas, kuris cementuoja visą gynybą po krepšiu. Kiek varžovai tuo naudojosi ir ar tai buvo silpniausia mūsų vieta?

- Aš nenoriu sakyti, kad silpna vieta buvo viena ar kita pozicija. Taip, iš pradžių atrodė, kad tai bus labai didelė netektis, bet aš manau, kad labai padėjo A.Kavaliauskas ir D.Songaila. J.Valančiūnui kartais trūko meistriškumo, patirties, kartais net fizinės jėgos. Tikiu Jonu, tuo, kad jis progresuos ir tobulės. Tikiu, kad jis bus tas centras, ta ašis, aplink kurią bus galima toliau statyti žaidimą.

- Jeigu reikėtų rinkti geriausią mūsų komandos žaidėją olimpinėse žaidynėse, ką pasirinktumėte?

- Labai sunku išsirinkti vieną. Manau, kad tam tikrose rungtynėse, tolygiai žaidžiantis, ko gero, buvo D.Songaila.

- Kuo galima paaiškinti tokį banguotą M.Kalniečio žaidimą?

­ - Nežinau, galbūt tai, kad jam nepavyko du kartus pasiekti geriausią sportinę formą. Jis labai stengėsi, bet nesurado savęs.

- Ar buvo gera atmosfera komandoje?

- Kaip ir kiekvienoje komandoje, kaip ir kiekvienoje šeimoje būna visokių dalykų, bet visumoje – taip, ji buvo gera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

banga

banga portretas
Kalnietis zaide kaip visada-pametes galva.Kadangi varzovai buvo stiprus ir su galvomis, tai ivyko kaip ivyko:atiminejo kamuolius vaikiskose situacijose(kaip ir Jasikeviciui).Kalnietis gal dar tiktu krastu, bet izaidejui , tai jau galva turi buti savo vietoje! Na o centru tai kol kas nera:Jonelis neturi supratimo apie gynyba, o ir puolime dar LABAI daug truksta.

specas

specas portretas
tai kemzurele...eik pats ir atsistatidink...nes toki durni sprendimai kad...

kemzūražšpicrūta

kemzūražšpicrūta portretas
oi bl....kašiorai, o bl... lašiorai, hujieju nuo jų žaidimo, pravalas juodas, gavo 4 rungtynes be šansų, norėjau pasamdyti orkestrą iš laidotuvių namų, tik nežinojau kada grįž su vainikais.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių