K.Kemzūra: pergalė nebuvo mūsų pagrindinis prioritetas

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pralaimėjimo Makedonijos rinktinei nedramatizavo ir teigė, jog tai yra pasirengimo procesas. Strategą neramino prastas pataikymas, tačiau vylėsi, jog pavyks tai kompensuoti gera gynyba.

"Suprantama, kad visa Lietuva laukė revanšo. Jo mes taip pat norėjome. Nesakau, kad nenorėjome ir nesiekėme nugalėti. Tai yra proceso dalis. Prasidėjo kitas etapas, varžybinis ruošimasis. Tai buvo pirmos oficialios rungtynės mums. Aš, kaip treneris, turiu spręsti problemas. Laimėti buvo svarbu ir mes to siekėme. Bet tai nebuvo pagrindinis prioritetas. Buvo svarbu pažiūrėti, kaip atrodo rinktinės naujokai, apšlifuoti derinius. Nesu patenkintas, jog pralaimėjome. Turime atkreipti dėmesį į gynybą. Tai paprasta, nereikia būti specialistu, kad tai pastebėti.

Kuomet turėsime progą, mes analizuosime tai ir taisysime. Pirmoje dalyje turėjome problemų žaisdami derinį du prieš du, antroje tai šiek tiek išsprendėme ir intensyvinome gynybą, tačiau klydome kitur. Nespėdavome grįžti prie savo dengiamųjų, leidome varžovams pelnyti taškus po pražangų. Šioje vietoje, žinoma, reikia pasitempti.

Pozityvus dalykas - tai, jog pirmose rungtynėse padarėme tik 12 klaidų, kuomet seniau darydavome po 20. Manau, kad mes turėjome gerų progų, tiesiog jų neišnaudojome. Laimėjome atkovodami kamuolius. Žaidžiant su Rusija jie buvo labai agresyvūs, dabar dominavome mes. Liūdna, bet pulti į paniką mes neketiname. Darysime išvadas ir eisime į priekį", - po mačo kalbėjo K.Kemzūra.

- Ar buvo krepšininkų, kurie nustebino labiau negu tikėjotės?

- Manau, kad gerąja prasme nustebino Adas Juškevičius ir Mindaugas Kuzminskas. Adas neblogai vadovavo, atliko kelis gražius perdavimus. Mindaugas taip pat buvo aktyvus, nusiėmė daug kamuolių.

- Makedonai pataikė itin daug tritaškių.

- Tai ne pagrindinė problema. Mes per daug metėme. Turime geriau pataikyti. Problema buvo 61% dvitaškių ir vos 35% tritaškių pataikymas.

- Esant lygiam rezultatui leidote žaisti Juškevičiui ir kitiems debiutantams. Kodėl?

- Aš juos tikrinau. Kada man juos daugiau tikrinti, Venesueloje?

- Kas buvo silpniausia grandis šiandienos rungtynėse?

- Negaliu personalizuoti, to nenorėčiau. Kai pralaimi, klaidų galima ieškoti visur. Nesulaikėme kamuolio, darėme klaidas. Krepšinyje tai vadinama momentumu. Viskas gali apsiversti aukštyn kojom labai greitai. Pamenate, kuomet Valančiūnas įdėjo į krepšį, o paskui pametė koncentraciją.

- Ar prastas pataikymas - jaudulio pasekmė?

- Būna dienų, kada nekrenta. Reikia stabilizuotis tuomet gynyboje. Norų buvo daug šiandien, bet neišpildėme visko, ką norėjome.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinantis

Zinantis portretas
Pergale nebuvo prioritetu? Tai ir nebus!

pastebejimas

pastebejimas portretas
Treneri,jeigu toks pacio nusiteikimas - nieko gero nelauk Venesueloje.Nera reikalo net vaziuoti.

kemzūrai patarčiau

kemzūrai patarčiau portretas
geriau patylėk ir dar bandyk iš tų lochų kažką išspausti. Veltui tik pinigus eikvojat.Gal palaukit kai užgims nauji marčiulioniai, saboniai, o ne mergos vaikai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių