„Kibirkšties“ krepšininkių tikslas – trumpa serija ir bilietas į LMKL pusfinalį

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda penktadienį pradeda Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) ketvirtfinalį. Sostinės klubo krepšininkės serijoje iki dviejų pergalių žais su „Šiaulių-Universiteto“ komanda. Pirmasis mačas Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20) prasidės 18 valandą.

Vilnietės šį sezoną šiaulietes jau įveikė 4 kartus, tačiau nuo sausio vidurio, kaip šią ekipą papildė dvi amerikietės, „Šiauliai-Universitetas“ pradėjo demonstruoti geresnį krepšinį, pakilo iš paskutinės turnyro lentelės vietos ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

„Nuotaikos geros, darbinės, komanda nusiteikusi pakiliai, prasideda atkrintamosios ir susikaupimas turi būti didelis, - teigia Vilniaus „Kibirkšties“ komandos treneris Valdas Gecevičius. - Klaidos čia nėra atleidžiamos. Laikas pradėti skaičiuoti viščiukus ir tęsti kovą dėl apdovanojimų. Visos žaidėjos yra pasiruošusios, neturime traumų ir ligų, kovosime“.

Šiauliečių gretose 26-erių metų 182 cm ūgio Deja Nicole Mattox per rungtynes vidutiniškai pelno po 16 taškų ir atkovoja po 5 kamuolius, 22-ejų metų 160 cm ūgio Fantasia Lacresha Hilliard renka po 13 taškų ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus. Joms puikiai talkina Silvija Kuodienė. 34-erių metų puolėja pelno po 13 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius.

„Šiaulių varomoji jėga yra dvi užsienietės. Joms atvykus pagerėjo šiauliečių klubo žaidimo kokybė. Žaidimas tapo greitas, jaučiasi amerikietiškas stilius. „Šiauliai-Universitetas“ gera, kovinga komanda. Viską lems dvejos rungtynės, todėl bus tikrai nelengva“, - prieš ketvirtfinalio kovas kalbėjo V. Gecevičius.

D. Mattox šiuo metu yra labiausiai aptarinėjama Lietuvos moterų krepšinio lygos žaidėja. Tačiau ne tik dėl savo rezultatų. Puolėja aktyviai naudojasi socialiniu tinklu „Instagram“, kuriame talpina daug seksualių nuotraukų.

„Šiaulietės turi dabar vieną „žvaigždę“ komandoje, kurios fotosesijos mirga žiniasklaidoje. Girdėjau, kad rinksis daug žiūrovų, bus įdomu“, - juokėsi „Kibirkšties“ komandos treneris.

„Šiaulių-Universiteto“ komandos paraiškoje aukščiausia yra Aistė Vaitekūnaitė, kurios ūgis 185 cm. Tiesa, aukščiausia Saulės miesto krepšininkė aikštėje vidutiniškai praleidžia po 12 minučių. „Kibirkšties“ komandoje net keturių krepšininkių ūgis viršija 185 cm.

„Turime žaisti savo žaidimą, turime ūgio pranašumą, tai reikia išnaudoti, - sako buvusio Lietuvos rinktinės gynėjo Martyno Gecevičiaus tėtis Valdas. - Tiek sezono metu, tiek turnyro lentelėje įrodėme savo pranašumą, tai norisi žengti toliau. Svarbu neatsipalaiduoti ir žaisti savo žaidimą“.

Šį sezoną „Kibirkšties“ komandoje rezultatyviausiai žaidžia Laura Juškaitė ir Shenita Landry, kurios pelno po 12 taškų. Po 11 taškų įmeta Eglė Šniokaitė, o Daugilė Šarauskaitė renka po 10 taškų, atkovoja po 8 kamuolius ir blokuoja po 3 metimus.

Atsakomosios „Kibirkšties“ ir „Šiaulių-Universiteto“ komandos rungtynės vyks kovo 22 dieną, o jeigu prireiks trečiųjų, tai jos kovo 25 dieną vėl vyks Vilniuje.

„Norisi, kad rungtynių būtų kuo mažiau, tai siekiame seriją laimėti 2-0, - teigė V.Gecevičius. - Po to juk lauktų pusfinalis ir kovos dėl medalių, kur jau reikės kautis iki 3 pergalių. Kovo pabaiga ir balandžio pradžia bus labai įtempta, todėl laiką galėtume skirti poilsiui ir treniruotėms“.

Šios poros laimėtoja pusfinalyje žais su Marijampolės „Sūduvos“ komanda.

Penktadienį 18 val. M. Romerio universitete apsilankę krepšinio gerbėjai, pertraukų metu, turės galimybę laimėti piniginių prizų ir LMKL rėmėjų dovanų.


Šiame straipsnyje: LMKLkrepšinisKibirkštis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių