Kerštas nepavyko: Lietuvos rinktinė pralaimėjo Makedonijai 74:78

Pirmąjį išbandymą prieš olimpinį atrankos turnyrą Venesueloje Lietuvos rinktinė pradėjo pralaimėjimu rezultatu 74:78 (19:20, 18:17, 15:18, 22:23) nusileisdama Makedonijos nacionalinei komandai.

Pirmajame lietuvių draugiškame mače komandai nepadėjo Šarūnas Jasikevičius, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas, kuriems trenerių sprendimu leista pailsėti.

Pirmieji į krepšį įmetė makedonai, tačiau čia pat taikliu metimu iš po krepšio atsakė ir J.Valančiūnas. Sužaidus keturias minutes lietuviai atsiliko vienu tašku (6:7). P.Samardžiskiui surengus porą tikslių atakų svečiai pirmavo jau keturiais taškais(9:13). Po dviejų greitų A.Juškevičiaus prasiveržimų lietuviai vėl išsiveržė į priekį (17:16). Paskutinėje atakoje po P.Samardžiskio metimo makedonai vėl priekyje - 19:20.

Antrajame ketvirtyje po D.Sokolovo tritaškio priešininkai priekyje buvo jau 7 taškais (22:29). Visgi svečių spurtą pavyko pristabdyti J.Valančiūnui ir M.Kuzminskui galingai įdėjus į krepšį, tad Lietuva šiek tiek prisivijo varžovus (26:29). D.Songaila skirtumą vėl sumažino iki minimumo, o vėliau jį ir persvėrė (30:29). Makedonai pradėjo strigti lietuvių gynyboje, o pastarieji - tolti (37:29). Prieš didžiąją pertrauką po V.Stojanovskio baudų rezultatas buvo lygus - 37:37.

Iki trečiojo kėlinio vidurio aikštėje vyko arši kova, o po T.Klimavičiaus dvitaškio lietuviai pirmavo 5 taškais (46:41). Tačiau lietuviai dar sykį leido makedonams spurtuoti 6:0 ir perimti iniciatyvą (46:47). D.Stojanovskiui pataikius iš toli makedonai likus žaisti 10 minučių turėjo 3 taškų persvarą.

Nė vienai komandai žymiau atitrūkti nepavyko ir paskutiniajame ketvirtyje. T.Delininkaičiui pataikius iš vidutinio nuotolio lietuvių deficitas buvo 2 taškai (64:66). L.Kleizai įmetus tritaškį šeimininkai po ilgos pertraukos vėl pirmavo (69:67). Čia pat makedonai rezultatą išlygino. D.Stojanovskis pataikė dar vieną tritaškį, po kurio Makedonijos ekipa pirmavo 5, bet po S.Jasaičio dvitaškio - 3 taškais (71:74). Likus žaisti 8 sekundėms L.Kleiza pataikė iš toli ir sumažino deficitą iki dviejų (74:76). Baudas sumetę makedonai galutinai atitrūko ir tapo nebepavejami - 74:78.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KUR TA ANTRA RELIGIJA

KUR TA ANTRA RELIGIJA portretas
DU MILIJONAI MAKEDONIECIU ATRURINO TRYJU MILIJONU RELIGIJA JU NAMUOSE. O TAIP!

rokas

rokas portretas
tikiuosi romanovas,nepasirasis sutarties su purvasklaidos uzpiarintu dulkiu.,o greiciau tegu pasiraso ilgalaiki kontrakta su juskevicium.dulkiui dar bent pora metu prienuose reik palost

Kęstas

Kęstas portretas
Nuo kada sporte kerštas? Kerštas visada sietinas su neapykanta, su pykčiu. O pyktis yra emocija, kuri dažnai atsiranda dėl kažkokios skriaudos. Sportininkai retai, kada varžovams jaučia neapykantą,nes sporte abi pusės turi lygias varžymosi sąlygas. Sportininkai po pralaimėjimo nepyksta ant varžovo, o ieško pralaimėjimo priežasčių. Man atrodo, kad vietoj "keršto" geriau naudoti "revanšą".
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių