A. Kavaliauskas žino, kaip būtų galima priešintis CSKA milijonieriams

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė penkerių rungtynių per devynias dienas maratoną LKL čempionate ir Eurolygoje. Šią savaitę treniruočių režimu pradėję žalgiriečiai ruošiasi aukščiausio kalibro varžovui – penktadienį Maskvoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai kovos su vietos CSKA.

Komandai tęsiant pasiruošimą dvikovai Kaune, prieš būsimą kelionę į Rusiją su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

„Rungtynėse su „Lietkabeliu“ galbūt kažkiek tas nuovargis ir pasirodė – ketvirtajame kėlinyje šiek tiek pritrūko jėgų. Galbūt ir atsipalaidavome, nes turėjome didžiulę persvarą. Tiesa, buvome viskam pasiruošę. Turime gerą fizinį pasirengimą, treneriai geri. Treneriai krūvius nuolat reguliuoja“, – apie praėjusių rungtynių seriją kalbėjo vidurio puolėjas.

Antrąjį sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantis A.Kavaliauskas praėjusios savaitės dvikovose su Madrido „Real“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ buvo vienas svarbiausių kauniečių krepšininkų. Eurolygoje į Ispanijos klubo krepšį aukštaūgis įmetė 16 taškų, susitikime su panevėžiečiais – 19.

Krepšininkas šiose dvikovose pademonstravo ir šiame sezone dar neregėtą metimų dažnumą. Į „Real“ krepšį žalgirietis metė dešimt kartų, į „Lietkabelio“ – septynis. Tiesa, paties A.Kavaliausko teigimu, dažnesni metimai į varžovų krepšį – tiesiog žaidėjo vykdomas trenerių numatytas rungtynių planas.

„Negali sau išsikelti tikslo, kad šiandien turiu išmesti dešimt metimų, nes gali įvykti ir visokių nesąmonių. Viskas priklauso nuo situacijos – būna, kad išmeti dešimt metimų, būna – septynis, o būna – du ar trys. Čia nėra kažkokio nurodymo dėl pastovaus metimų skaičiaus. Tai – dalis krepšinio, rungtynių plano“, – teigė A.Kavaliauskas.

Praėjusiame sezone Maskvoje Kauno „Žalgirio“ ekipa ilgai priešinosi Rusijos klubui, o trečiajame kėlinyje žaliai balti dar pirmavo devynių taškų skirtumu. Tiesa, tąsyk žalgiriečiai nusileido varžovams – 86:95. Dvikova su Maskvos klubui penktadienį nieko lengvesnio nei praėjusio sezono rungtynėse nežada – CSKA eilinį sezoną Eurolygoje taikosi tik į nugalėtojų titulą. Nepaisant to, A.Kavaliauskas tiki savo komandos nusiteikimu.

„Koncentracija, nusiteikimas, išėjimas, agresyvumas – tai turi būti visose rungtynėse, nesvarbu, prieš ką žaidi. Kaip treneris pasakytų – „building a good habit“. Turime eiti kovoti ir atlikti savo darbus“, – tvirtino A..Kavaliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių