Kauno „Žalgirio“ varžovų gretose – pažįstami veidai

Rugsėjo 6–9 d. Kauno sporto halėje vyksiančiame tarptautiniame Stepo Butauto taurės turnyre pagrindinio trofėjaus su „Žalgiriu“ sieks dar penkios ekipos.

Sugrįš į namus

Joano Plazos treniruojamiems žalgiriečiams tai bus viena pirmųjų repeticijų šį sezoną. Rugsėjo 5-ąją savoje „Žalgirio“ arenoje Lietuvos čempionai žais šalies supertaurės pirmąją dvikovą su Vilniaus „Lietuvos rytu“, po to pradės kovas S.Butauto turnyre.

A grupėje „Žalgirio“ varžovės bus Južno „Chimik“ (Ukraina) ir Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija) ekipos. B grupėje varžysis nemažai jaunų „Žalgirio“ krepšininkų turintis Panevėžio „Lietkabelis“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (Rusija) ir Rygos VEF (Latvija).

Rugsėjo 9-ąją dėl taurės kovos abiejų grupių nugalėtojai.

„Žalgirio“ klubo aistruoliai savo komandą vėl galės išvysti krepšinio mekoje, kurioje kauniečiai iškovojo įspūdingiausias pergales. Su istoriniais namais „Žalgiris“ atsisveikino 2011-ųjų gegužę, kai triumfavo LKL finale, įveikęs „Lietuvos rytą“.

Praėjusį sezoną žalgiriečiai trumpam buvo užsukę į halę, tačiau tik kaip svečiai – spalio pabaigoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse įveikė Kauno „Baltus“.

Krepšinio aistruoliai aukščiausio lygio krepšinį galės stebėti už simbolinę kainą – kiekvieną dieną bus žaidžiamos dvejos rungtynės, o bilietas į jas tekainuos 15 litų.

Halėje – ir D.Adomaitis

Južno ir Vloclaveko komandose krepšinio aistruoliai pamatys ne vieną gerai pažįstamą veidą.

Nuo šių metų birželio prie „Anwil“ vairo stojo Dainius Adomaitis. 38-erių strategas 1996–1999 m. yra vilkėjęs „Žalgirio“ marškinėlius ir tapęs Eurolygos čempionu. 2000 m. Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalininkas nuo 2009-ųjų vadovavo kitai Lenkijos ekipai – Slupsko „Energa Czarni“.

Praėjusį sezoną „Anwil“ iš kovos dėl Lenkijos čempionų titulo pasitraukė ketvirtfinalyje, 1:3 pripažinęs Zgoželeco „Turow“ krepšininkų pranašumą.

„Anwil“ marškinėlius D.Adomaitis yra vilkėjęs ir kaip krepšininkas. Vloclaveke jis praleido 1999–2000 m. sezoną.

Ateinantį sezoną „Anwil“ ketina eiti tuo pačiu keliu, kaip ir „Žalgiris“ – klubo vadovai siekia, kad komandos pagrindą sudarytų vietos krepšininkai. „Mūsų tikslas – ilgalaikė perspektyva. Kuriame nevienadienį projektą, todėl norime, kad ekipos branduolį sudarytų perspektyvūs ir jauni Lenkijos krepšininkai. Po dvejų metų jau turėtume raškyti pirmuosius vaisius“, – kalbėjo D.Adomaitis.

„Chimik“ ekipos marškinėlius vilkės neblogai mūsų krepšinio aistruoliams pažįstamas Willie Deane‘as. 2008 m. šis amerikietis gynėjas atstovavo „Žalgiriui“. Eurolygoje nežibėjęs krepšininkas persikėlė į Ukrainą. Jis buvo „Odessos“ klubo lyderis, tačiau praėjusį sezoną skandalingai atsisveikino su šia ekipa ir išvyko į Madrido „Estudiantes“. Galiausiai keliai W.Deane‘ą vėl atvedė į Ukrainą.

Južno ekipa, kaip ir dauguma Ukrainos klubų, remiasi legionieriais. Pagrindiniais smuikais griežia JAV, Kanados, Serbijos, Juodkalnijos ir Lenkijos atstovai. Pernai Ukrainos reguliarųjį sezoną ketvirtoje vietoje užbaigusio klubo vadovybė šiemet svajoja apie nacionalinės Superlygos bronzos medalius.

Sustiprino kauniečiai

Šiemet ambicijų nestokojanti „Lietkabelio“ komanda neseniai sustiprino savo gretas dviem perspektyviais „Žalgiriui“ priklausančiais jaunais žaidėjais – Tauru Jogėla ir Mindaugu Kupšu. Juos Kauno klubas paskolino panevėžiečiams.

Be jų istoriniam Panevėžio klubui pavyko sukirsti rankomis su patyrusiais Vidu Ginevičiumi ir Martynu Andriukaičiu, įsigyti neblogai užsirekomendavusį Valdą Dabkų ir išsaugoti Adomą Drungilą.

Į Kauną mielai sutiko atvykti ir VEF ekipa, kuriai vadovauja buvęs Lietuvos rinktinės vairininkas Ramūnas Butautas.

„Latvijos klubą treniruojantis Ramūnas – S.Butauto sūnus, tad VEF ekipą prisivilioti tikrai nebuvo sunku. Rygiečiams žaisti legendinėje halėje – garbės reikalas“, – sakė S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis.

S.Butauto taurės turnyras vyks kas dveji metai ir keisis su kitąmet startuosiančiomis Prano Lubino taurės varžybomis.

„Sukvietėme pajėgių komandų būrį. Džiugu, kad „Žalgiris“ bent trumpam sugrįš į sporto halę“, – sakė S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro komercijos direktorius Mindaugas Arlauskas.

Pernai tarptautinį turnyrą Kauno sporto halėje laimėjo „Šiaulių“ krepšininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anwil

anwil  portretas
ANWIL !!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių