Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe – ir sugrįžęs G. Krapikas

  • Teksto dydis:

Į Kauno klubą sugrįžo vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas, komandoje liko Saulius Štombergas bei prisijungė su I.Zouru dirbęs graikas Thanasis Molyvdas.

"Žalgirio" trenerių štabas bus stiprus", - per pirmąjį savo interviu atvykęs į Lietuvą teigė žalgiriečių vyriausiasis treneris Ilijas Zouras.
 
Žalgiriečiai iki kaulų smegenų
 
"Žalgirio" vedlio žodžiai buvo tikslūs – į Kauno klubą sugrįžo vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas, komandoje liko Saulius Štombergas bei prisijungė su I.Zouru dirbęs graikas Thanasis Molyvdas. Individualiomis žalgiriečių treniruotėmis ir toliau rūpinsis visą vasarą su "Žalgirio" krepšininkais darbavęsis estas Priitas Vene.

Šiuo metu su Lietuvos vyrų rinktine Europos čempionato finalo turnyrui  besiruošiantis G.Krapikas į "Žalgirį" sugrįžo po pusketvirtų metų pertraukos. Pastaruosius porą sezonų žalgirietis dirbo Mariupolio "Azovmaš" ir Kazanės "Uniks" komandose.

"Burdami trenerių štabą suderinome patirtį su jaunatviška energija. Tiek Gintaras, tiek Saulius – žalgiriečiai iki kaulų smegenų. G.Krapikas yra daug ko matęs ir toliau kaupia neįkainojamą patirtį Lietuvos rinktinėje. S.Štombergas "Žalgirio" sistemoje dirba jau trejus metus ir šią vasarą užtikrintai debiutavo Lietuvos jaunių rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose. Saulius sparčiai tobulėja ir yra vienas perspektyviausių jaunųjų Lietuvos trenerių", - teigė "Žalgirio" klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

"Žalgirio" vadovui pritarė ir I.Zouras, pasirinkęs šiuos asistentus. "Gintaro ir Sauliaus pristatinėti nereikia, nes "Žalgirio" gerbėjai juos puikiai pažįsta. Esu labai patenkintas, kad "Žalgirio" trenerių kolektyve - stiprūs lietuviai, kurie įkvėps šalies jaunuosius krepšininkus. Jie žalgiriečius pažįsta kaip nuluptus, todėl kartu ruošti komandą pergalėms mums bus daug lengviau", - kalbėjo I.Zouras.

"Kad ir kur dirbčiau, "Žalgiris" yra komanda, kuri visada traukia. "Žalgiris" - mano namai, kuriuose darbuotis - mieliausia širdžiai. Esu žalias nuo galvos iki kojų, todėl džiaugiuosi, kad vėl galėsiu darbuotis komandos labui. Nors iki rugsėjo 23-iosios daugiausiai energijos skirsiu Lietuvos rinktinei, nuo "Žalgirio" tikrai neatitrūksiu. Šį savaitgalį susitiksime su I.Zouru ir aptarsime visus komandos reikalus", - planus atskleidė G.Krapikas.
 
Netruks ir individualių treniruočių
 
Prie "Žalgirio" trenerių štabo prisijungęs 34-erių T.Molyvdas karjeros pradžioje padėjo I.Zourui darbuotis Atėnų "Panellinios" komandoje. 2011 ir 2012 m. jis buvo I.Zouro asistentas Graikijos nacionalinėje rinktinėje. Šalia įprastų trenerio pareigų "Žalgiryje" T.Molyvdas bus atsakingas ir už varžovų žaidimo analizę. Praėjusį sezoną graikas dirbo Salonikų "Aris" ekipoje.

"Treneris I.Zouras labai rekomendavo šį specialistą ir norėjo jį matyti savo komandoje. Mes neprieštaravome, - sakė P.Motiejūnas. - Didelį indėlį įneš ir P.Vene. Iki šiol neturėjome trenerio, kuris su žaidėjais visą laiką dirbtų individualiai. Mūsų sistemoje bus daug pakankamai jaunų krepšininkų, kurie privalo treniruotis papildomai."

Padėkos žodžių P.Venei negailėjo ir reabilitaciją po kelio operacijos tęsęs "Žalgirio" puolėjas Tadas Klimavičius.

"Lietuvoje yra mažai trenerių, kurie aukotų visą savo vasaros laiką ir kiekvieną dieną po du kartus padėtų krepšininkams treniruotis. Su fizinio rengimo treneriu Nerijumi Navicku plušėjome treniruoklių salėje. Jis padėjo man atsistoti ant kojų, o P.Vene - atgauti sportinę formą krepšinio aikštelėje", - pasakojo T.Klimavičius.
 
Dublerių treneris – T.Masiulis  
 
Prižiūrimas kito "Žalgirio" fizinio rengimo trenerio Justino Grainio traumuotą petį vasarą stiprino ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

N.Navickas ir J.Grainys ir toliau bus atsakingi už žalgiriečių fizinį rengimą. Iš "Žalgirio" dublerių ekipos į pagrindinę komandą persikėlė gydytojas Vytautas Kailius. Antrą sezoną "Žalgirio" žaidėjų sveikata padės rūpintis ir kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančios "Žalgiris-2" ekipos trenerių kolektyvas nedaug pasikeitė. Vyriausiajam treneriui Tomui Masiuliui talkins Remigijus Bardauskas bei fizinio rengimo treneriai Aleksandras Kosauskas ir Rytis Sakalauskas. Jaunųjų žaidėjų sveikatą prižiūrės gydytojas Robertas Narkus ir į "Žalgirį" sugrįžęs masažuotojas Romas Petraitis.
 
Dalyvaus turnyruose
 
Kitą savaitę žalgiriečiai dalyvaus tradiciniame tarptautiniame turnyre Stepo Butauto taurei laimėti. Varžybos vyks legendinėje Kauno sporto halėje.

Rugpjūčio 30 d., penktadienį, 19.15 val. "Žalgiris" susitiks su Rakverės "Tarvas" komanda. Kiek anksčiau, 17 val., kitame pusfinalyje jėgas išmėgins Rygos VEF ir Dnepropetrovsko "Dnepr" ekipos. 31 d., šeštadienį, bus sužaistos rungtynės dėl trečiosios vietos (15 val.) ir finalas (17 val.).

Rugsėjo 7-10 d. Lietuvos čempionai rungtyniaus Klaipėdoje. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento ir šalies nusipelniusio trenerio Vlado Garasto taurės turnyre taip pat dalyvaus Vilniaus "Lietuvos ryto", Klaipėdos "Neptūno", Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Kijevo "Budivelnik" ir "Nižnij Novgorod" komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
Žaisdamas Žalgiryje buvo stukačius, skundikas. Veteranai neduos meluoti. Kaip žaidėjas buvo ne ten papuoles, jam reikejo žaisti rankini. Kaip treneris, jis galetu treniruoti pradinukus. Jeigu kažkas jame ižvelgia krepšinio rinktinės treneri, tai čia arba korupcija arba draugų ryšiai. Aš turbut per senas kad tai suvokčiau. Vien tik pavarde viska pasako: "crap".

kur teisybė

kur teisybė portretas
krapikai ar tu drapikas ar tu trapikas o gal tu grafikas, užknisote su kodais asilai

onute

onute portretas
Labai nusikalbi zmogau, nezinodamas nei ka tas zmogus daro ,nei kaip, kazin ar sugebetum nors 1% jo darbo atlikti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių