Kauno valdžia „Žalgiriui“ skyrė 2 mln. litų

Kauno miesto taryba ketvirtadienį pritarė sprendimui, kuriuo nuspręsta skirti 2 milijonų litų paramą „Žalgirio“ krepšinio klubui. Už balsavo 29 nariai, du tarybos nariai susilaikė.

P. Motiejūnas: svarbiausia – išlaikyti komandą

„Laimėjome pirmą kovą – pinigus. Dabar bus antras etapas – reikia gauti tuos pinigus, kad jie pasiektų žaidėjų sąskaitas“, – sakė naujasis „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Jis patvirtino, kad dabar pagrindinis tikslas – žaidėjų algos ir pasiekti, kad komanda neišsilakstytų, pabaigtų sezoną. P. Motiejūno teigimu, būtina, kad komandą pinigai pasiektų per savaitę.

„Net nesvarstau kitos galimybės, nes žaidėjai paskelbė boikotą – negali būti kalbų, ar realu, ar nerealu (kad pinigai komandą pasieks per savaitę – red. past.), tai turi atsitikti. Vėliau žiūrėsime, kaip atskirti komandą ir areną, tam, kad būtų atskira veikla, nebūtų spekuliacijų. Nes dabar daug kas kalba apie paramą komandai, o taikosi į areną“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Meras žada ilgai nelaukti

„Savivaldybė – ne „Sekundės“ bankas, kur pinigų reikia – pinigų yra. Įsigalios tarybos sprendimas ir kitą savaitę kiekvieną dieną analizuosime, kada pervesti pinigus. Suprantame liūdną klubo padėtį ir tikrai spręsime šį klausimą. Aišku, negaliu pažadėti, kad pinigai, pavyzdžiui, komandą pasieks iki Velykų, nors norėtusi, kad taip būtų“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Jis pabrėžė, kad miestas turi skolų, tačiau „Žalgiris“ yra prioritetiniame problemų penketuke.

„Nesakysiu, kad pinigai bus rytoj, sekmadienį, ar kitą dieną. Stengsimės kiek įmanoma greičiau“, – žadėjo A. Kupčinskas.

Sporto rėmimui – 3 mln. litų

Sporto rėmimo programa, kurios sąmata siekia 3 mln. litų, padalinta į keturias dalis. Miesto sporto žaidimų komandų programai skirta 2,4 mln. litų. Didžiausia šios programos lėšų dalis atiteks Kauno „Žalgiriui“ (2 mln. litų). Likusieji 400 tūkst. litų paskirstyti 11-ai rankinio, tinklinio, futbolo, regbio ir ledo ritulio klubų.

Nebiudžetinių sporto mokyklų programos sąmata siekia 200 tūkst. litų. Iš jų 120 tūkst. litų skirti A. Sabonio krepšinio mokyklai, o po 40 tūkst. litų – „Tornado“ ir „Perkūno“ krepšinio mokykloms.

Nevyriausybinių sporto organizacijų ir sporto visiems programai iš viso skirta 300 tūkst. litų. Šios lėšos paskirstytos 57 organizacijoms.

Viešųjų įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra savivaldybė, sporto programos sąmata siekia 100 tūkst. litų. Didžioji šios sumos dalis – 95 tūkst. litų – skirta VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui.

Kauno miesto savivaldybė yra įsteigusi 10 biudžetinių sporto mokyklų, kuriose kultivuojamos 42 skirtingos sporto šakos. Šių sporto mokyklų išlaikymui savivaldybė 2013 m. skyrė 20 mln. litų.

Jauniesiems sportininkams – 36 stipendijos

Miesto valdžia taip pat ketvirtadienį jauniesiems miesto sportininkams skyrė savivaldybės stipendijas.

Iš 36 stipendijų net 14 skirta plaukikams. Penkios atiteko lengvaatlečiams, po tris – stalo teniso, irklavimo ir baidarių-kanojų sporto šakų atstovams. Po dvi stipendijas gaus buriuotojai, boksininkai ir dailiojo čiuožimo atstovai.

260 ir 374 litų stipendijos bus mokamos balandžio-gruodžio mėnesiais. Jos mokamos tik tiems atletams, kurie negauna finansavimo iš kitų šaltinių.

„Nors stipendijos pakankamai kuklios, tačiau sportininkams jos svarbios, nes jie kopia sportinio meistriškumo laiptais. Rūta Meilutytė buvo viena šios stipendijos gavėjų“, – sakė Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stano

Stano portretas
Vaikams geriau būtų skyrią šią sumą.

Mere

Mere portretas
Kaunas ne tik besotis Zalgiris! Ir tie pinigai musu visu. Gaila del tokio sprendimo!

nuomone

nuomone portretas
tai nesiparinkit, tie pinigai nueis sodrai it kitiems nesumeoketiems mokesciams. Gal ir liks dar zaidejams po viena alga
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių