Kauno sporto halėje „Žalgiris“ sutrypė „Skycop“

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno sporto halėje „Betsafe–LKL“ 21-ojo turo centrinėje dvikovoje Kauno „Žalgiris“ pranoko Prienų „Skycop“ krepšininkus 96:67 (30:15, 23:16, 24:18, 19:18) ir į savo sąskaitą įsirašė 19-ąją pergalę.

Nors rungtynės startavo taikliu Antano Kavaliausko bandymu iš vidutinio nuotolio (2:0), čia pat svečiai atsakė šešiais taškais ir jau buvo priekyje rezultatu 2:6. Į tai dar vienu dvitaškiu atsakymą surado A.Kavaliauskas, iš toli iššovė Derrickas Waltonas, penkiais taškais paeiliui svarstykles 13:8 nusvėrė Edgaras Ulanovas. Savo išėjimą į aikštelę jaunasis Lukas Uleckas pažymėjo tolimu šūviu nuo lentos, jau dviženklę persvarą sukūrė į rezultatyviausių krepšininkų viršūnę staiga įšokęs nesustabdomas Marius Grigonis – 24:10. Po aštuntojo M.Grigonio taško jį pakeitė aplodismentais į aikštelę palydėtas po traumos į rikiuotę sugrįžęs Leo Westermannas. Prancūzas iškart atliko savalaikius perdavimus Aarono White‘o dvitaškiui bei tritaškiui, o prieniškių situacijos po pirmųjų dešimties minučių negelbėjo net ir taiklus šūvis iš aikštės vidurio – 30:15.

Antrajame kėlinyje puolime žibėjo Deonas Thompsonas, nebe pirmą kartą antrą progą Lietuvos čempionams kūrė L.Uleckas, taškų kraitį atsidarė L.Westermannas – 38:18. Tiesa, dar labiau nutolti kauniečiams niekas neleido, tad pasitarimui komandą sukvietė Šarūnas Jasikevičius (38:23). Po jos nesulaikomą reidą atliko Thomasas Walkupas, o įspūdingiausią epizodą sukūrė kamuolį perėmęs bei jį iš viršaus sugrūdęs jaunasis Rokas Jokubaitis – 42:23. Prieš pat didžiąją pertrauką tritaškius suleido A.Milaknis ir E.Ulanovas, dvyliktuoju pasižymėjusiu žalgiriečiu tapo naują ribą 53:31 tarp komandų nubrėžęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Kaip rungtynes, taip ir antrą mačo dalį energingai pradėjo A.Kavaliauskas, baudas sumetė L.Westermannas, tačiau anksčiau laiko ginklų varžovai sudėti neketino ir artėjo iki 57:41. Tylą nutraukė E.Ulanovas ir A.Kavaliauskas, tik pražanga sustabdytas buvo P.Jankūnas – 63:45. Dar gilesnę duobę „Skycop“ krepšininkams iškasė sėkmingi M.Grigonio ir A.White‘o žaidybiniai epizodai, tritaškį smeigė naujas aukštumas nustatęs L.Westermannas – 72:45. Per likusį kėlinio laiką snaiperiškus sugebėjimus dar kartą pademonstravo ir A.Milaknis, juvelyrinį perdavimą P.Jankūnui iškišo L.Westermannas – 77:49.

Formalumus ketvirtajame kėlinyje tvarkė A.Kavaliauskas, iš toli iššovė A.Milaknis – 83:51. Tuomet pražangą provokavo L.Uleckas, du puikius E.Ulanovo perdavimus išgliaudė atstumą iki 89:53 auginęs A.Kavaliauskas. Po pasitarimo svečių situaciją bent kiek sušvelnino Žygimanto Janavičiaus ir brolių Lavrinovičių pastangos (89:63). Mačo pabaigoje pasvajoti apie triženklę taškų ribą leido R.Jokubaitis, bet simbolinės ribos kauniečiai neperžengė ir iškovojo pergalę rezultatu 96:67.

„Žalgiris“: A.Kavaliauskas 15 (6/8 dvit.), A.Milaknis 12 (4/6 trit.), E.Ulanovas 12 (5 rez. perd., 3 per. kam.), M.Grigonis 11, A.White‘as 8 (6 atk. kam.), L.Westermannas 7 (8 rez. perd., 2 per. kam.), R.Jokubaitis 7, D.Thompsonas 7, P.Jankūnas 6, L.Uleckas 5 (6 atk. kam.), D.Waltonas 3 (5 rez. perd.), T.Walkupas 3 (7 atk. kam.).

„Skycop“: Ž.Janavičius 17, A.Labuckas 10 (6 atk. kam., 3 per. kam.), M.Lukauskis 8, M.Gecevičius 8


Šiame straipsnyje: SkycopŽalgirisLKLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

pran culis

pran culis portretas
kodel suvalkieciai isirinko toki krepsinio komandos pavadinimamatyt lietuviai visai beprociai ,kadnesugeba pavadinti lietuviskai, kad tik durnau ka nors psmegziot

gera

gera portretas
Lietuvoje visus trypti turint dešimtis kartų didesnį biudžetą, iš viso pasaulio kraštu prisivežant geriausių krepšininkų, beje kam jiems reikalingas toks brangus treneris

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Na ir kas?Ir Milaknis pataike,jie pastoviai ant Lietuvos komandu issikrauna,o eurolygoje kamuolio nesugraibo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių