Kauno „Perkūno“ vaikinų komanda triumfavo Moksleivių krepšinio lygoje

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Moksleivių krepšinio lygoje „Perlas“ netrūko atkaklių kovų, džiaugsmo šūksnių ir nusivylimo ašarų. Alytuje vyko septyniolikmečių (gimusių 1999 metais; U17) vaikinų finalo ketvertas, o Šiauliuose kovėsi keturios geriausios penkiolikmečių (gimusių 2001 metais; U15) komandos.

U15 čempionato finale Kauno krepšinio mokyklos „Perkūnas“ auklėtiniai, po pratęsimo 70:64 įveikė Plungės sporto ir rekreacijos centro ekipą.

Likus 10 sekundžių iki ketvirto kėlinio pabaigos, „perkūnietis“ Henrikas Alekna pataikė dvitaškį ir išvedė savo komanda į priekį, tačiau Plungės SRC atstovas Lukas Kreišmontas likus 6 sekundėms išlygino rezultatą. Pratęsimo metu daugiau jėgų išsaugoję laikinosios sostinės krepšininkai šventė pergalę.

Nugalėtojų gretose Henrikas Alekna pelnė 21 tašką, Gabrielius Čelka pridėjo 19 taškų ir 13 atkovotų kamuolių, o Adomas Sidarevičius įmetė 10 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Plungės SRC ekipoje Lukas Kreišmontas pelnė 20 taškų ir sugriebė 9 atšokusius kamuolius, Laurynas Vaištaras surinko 18 taškų ir atkovojo 15 kamuolių, o Rokas Rutkus pridėjo 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

„Kelias link taurės gal visiems atrodė lengvas, juk nepatyrėme nei vieno pralaimėjimo, bet jis buvo labai sunkus. Ir tas kelias, manyčiau, yra ne šio sezono, bet mūsų keturių-penkių metų įdirbis“, – kalbėjo

„Perkūno“ treneris Juozas Barkauskas. Įtampa slėgė ir finale – įpusėjus ketvirtam kėliniui daug kas galvojo, kad vėl būsime antri, bet vaikai šaunuoliai. Esu apakęs, kaip jie sugebėjo sužaisti tokiomis atsakingomis akimirkomis. Profesionalūs vyrai galbūt taip nesužaistų. Aš jais didžiuojuosi labai. Pirmąkart istorijoje krepšinio mokykla „Perkūnas“, kuri buvo įkurta prieš penkiolika metų, tapo Lietuvos čempione. Turbūt viskas tuom ir pasakyta.“

„Labai gerai gynėsi varžovai, bet tas agresyvumas ir atkaklumas mums padėjo pasiekti pergalę. Buvo momentų, kai net pats netikėjau, kad galime laimėti. Pabaigoje ėjome iki galo, sukovojome”, – kalbėjo „Perkūno“ krepšininkas Henrikas Alekna. – Noriu pasveikinti trenerį, komandos draugus, nieko neišskirdamas – visi prisidėjo prie visų pergalių. Ypač treneris, kuris sunkiais momentais sugniauždavo mus į kumštį, nesvarbu, kokiose sudėtingose situacijose būdavome. Ir, aišku, tėvų ir kitų šeimos narių palaikymas, jie važiuoja kartu su mumis, gaišta savo laiką, yra tikri sirgaliai, o po rungtynių džiaugiasi kartu su mumis.“

Trečiąją vietą ir bronzos medalius iškovojo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda

„KROWN“. Edvino Justos auklėtiniai rungtynėse dėl trečiosios vietos 76:67 palaužė finalo ketverto šeimininkus Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ komandą Šiaulių sporto gimnaziją.

Nugalėtojų gretose Erikas Jermolajevas pelnė 22 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, Pijus Rimkus ir Ignas Zalieckas surinko po 15 taškų. Šiaulių ekipoje Deividas Visockis ir Valentinas Ulinas įmetė po 17 taškų, o Nedas Švirikas pridėjo 10.

U17 vaikinų čempionate triumfavo namuose žaidę Alytaus sporto ir rekreacijos centro krepšininkai. Finalo mače Sigito Krukio treniruojami alytiškiai 79:69 įveikė Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro komandą „Arx Reklama”.

Nugalėtojų gretose Grantas Vasiliauskas pelnė 27 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, Haroldas Rokas surinko 19 taškų, o Laurynas Balkūnas – 17.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių