Kauno derbyje stipresni - žalgiriečiai

Dvi Kauno komandos išmėgino jėgas tarpusavyje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Kauno „Žalgiris-2“ ekipa dar sykį įrodė, kad šį sezoną yra pajėgesnė nei KTU krepšininkai. Jaunieji žalgiriečiai kiek vyresnius studentus pranoko 91:77.

Pirmajame kėlinyje savo salėje rungtyniavusius studentus dar gelbėjo namų sienos ir jie nusileido tik minimaliai 17:18. Antrajame ketvirtyje Manto Šerniaus auklėtiniai apsukas padidino ir prieš ilgąją pertrauką įgijo trijų taškų pranašumą. Nors šeimininkai į trečiąjį kėlinį žengė atsikvėpę, jie krito į gilią duobę. Ypač strigo KTU komandos puolimas, jie sukrapštė vos 11 taškų, o praleido dvigubai daugiau. Trenerio Artūro Sukovo auklėtiniai bandė gelbėtis tritaškiais, bet jų šūviai dažniausiai skriejo pro šalį. Įdomu, kad pernai A.Sukovas buvo KTU vyriausiojo trenerio Vytauto Pliaugos asistentas. Pastarasis šį sezoną papildė „Žalgirio“ dublerių komandos trenerių štabą ir drauge su Dariumi Sirtautu talkina Mantui Šerniui.

Nugalėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo Erikas Venskus. Puolėjas, jau bandantis jėgas LKL čempiono „Žalgirio“ gretose, pelnė 19 taškų. Aukštaūgis pataikė 8 iš 12 dvitaškių bei atkovojo 7 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus. Modestas Kancleris pridūrė 16 taškų bei atkovojo 8 kamuolius. Gynėjas Lukas Uleckas surinko 12 taškų. KTU ekipoje tradiciškai rezultatyviausias buvo gynėjas Matas Ragauskas. Taikliarankis snaiperis, šįkart pataikęs tik 6 iš 12 metimų „iš žaidimo“, surinko 18 taškų. Karolis Sapiega pelnė 17 taškų (4/8 dvit.), atkovojo 5 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Julius Liesis pridūrė 11 taškų.


Šiame straipsnyje: Žalgiris-2KTUNKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių