Kauniečių trenerio nenuliūdino net pralaimėjimas

„Keista taip sakyti, bet tokiu pralaimėjimu esu patenkintas“, - šypsojosi Gediminas Meiliūnas.

Kauno „Aistės-LSU“ komanda Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate tik po atkaklios kovos nusileido turnyro favoritei Marijampolės „Sūduvai“.

Nors „Aistės-LSU“ nei biudžetu, nei žaidėjų sudėtimi nė iš tolo neprilygsta galingam Marijampolės klubui, kaunietės savo aikštėje užkūrė tikrą pirtį. Viešnios jau mačo pradžioje parodė savo jėgą ir atitrūko dviženkliu skirtumu, tačiau kaunietės nesutriko, laimėjo atkarpą 6:1 ir ilsėtis išėjo nusileisdamos vos vienu metimu – 30:33. Maža to, įpusėjus trečiajam kėliniui studentės netgi įsiveržė į priekį 38:37.

Vis dėlto šalies vicečempionės, vedamos buvusios LSU auklėtinės Lauros Svarytės (18 taškų ir 16 atkovotų kamuolių), vėl truktelėjo į priekį. Rungtynių intriga dar ruseno ir paskutiniame ketvirtyje, kai kaunietės vėl priartėjo – 52:56. Vis dėlto „Sūduva“ išlaikė persvarą ir 65:55 įsirašė jau 7-ąją pergalę per aštuonis turus.

Kauno ekipa, kuriai Dovilė Saurazaitė įmetė 14 (8 klaidos), Goda Ziutelytė 13, Šarūnė Melinauskaitė 10 taškų, savo sąskaitoje turi tik 2 laimėjimus. Toks kraitis kaunietėms leidžia užimti 6-ąją poziciją, dviem laimėjimais lenkiant autsaiderę Ukmergės „Vilkmergę“, bet tokiu pat atstumu atsiliekant nuo aukščiau esančių „Šiaulių-Universiteto“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“.

- Treneri, kaip vertinate egzaminą su lyderėmis?

- Merginos pasirodė garbingai. Tai vienas iš retų atvejų, kai galiu pasakyti, kad toks pralaimėjimas mane tenkina. Jos gerai gynėsi, tačiau lemiamu momentu neatsirado, kas pelnytų labai reikalingus taškus. O patys praleidome lengvus taškus. Gal pritrūkome meistriškumo ir patyrimo.

- Penktadienį savo aikštėje, LSU salėje, priimsite autsaideres Ukmergės krepšininkes. Turbūt kito tikslo nei pergalė negali būti?

- Žinoma, varžovės mums tikrai įveikiamos. Stengsimės pademonstruoti gražų krepšinį. Nors Ukmergės ekipa pastaruoju metu pasistiprino keliomis žaidėjomis.

- Ar jūsų užimama vieta atspindi tikrąjį „Aistės-LSU“ kolektyvo pajėgumą?

- Galėjome būti ir aukščiau. Tokių  minčių neatsisakome. Bent porą papildomų pergalių tikrai galėjome įsirašyti. Garbingai priešinomės ir Lietuvos čempionėms („Hoptrans-Sirenos“ krepšininkėms), vos taškelio pritrūkome su Šiaulių ekipa. Sakyčiau, kartais nusisuka sportinė laimė. Tačiau čempionatas ilgas, merginos pamažu tobulėja, tad tikiu, kad sugebėsime prisijaukinti ir Fortūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių