Kauniečiai patampė nervus svečiams iš Marijampolės

Sėkmingai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate rungtyniaujančiai Kauno „Žalgirio“ dublerių komandai nepavyko priartėti prie lyderių trejeto. Kauniečiai savo aikštėje 69:74 nusileido lygos lyderei Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ekipai.

Dar prieš mačą „Kaustos“ sporto salėje buvo akivaizdu, kad kova čia užvirs nevaikiška. Juk jaunieji žalgiriečiai savo tvirtovėje lengvai pergalių nedalina. O svečiai iš Suvalkijos nė iš tolo nenusiteikę švaistyti taškus, galinčius jiems kainuoti pirmąją poziciją pirmenybių lentelėje.

Tiesa,  „Sūduva-Mantinga“ padėtį sunkino žaidėjų netektys. Dėl kojos skausmų ant parketo nežengė Gintautas Matulis, o vienas atakų lyderių Dovis Bičkauskas į aikštę sugrįžo po čiurnos traumos, tad dar nėra geriausios formos.

Vis dėlto buvusio pop atlikėjo, dabar sėkmingai trenerio karjeros laiptais žengiančio Mariaus Kiltinavičiaus diriguojami svečiai iškart kibo į darbą. Po pirmojo kėlinio jie pirmavo 18:11, o ilgosios pertraukos išėjo turėdami 9 taškų persvarą. Tačiau po pasitarimo Tomo Masiulio ir Vido Ginevičiaus vadovaujami „Žalgirio“ dubleriai parodė charakterį. Įžaidėjo Pauliaus Valinsko taiklių metimų dėka jie 3-ąjį kėlinį laimėjo 19:12 ir ėmė kvėpuoti varžovams į nugarą.

Atkakli kova virė ir visą 4-ąjį kėlinį. Jo pabaigoje P.Valinskas, iš viso šiandien surinkęs 24 taškus, pataikė abu baudos metimus ir žalgiriečiai priartėjo per vieno metimo atstumą 69:72. Tačiau Marijampolės krepšininkai atsakė D.Bičkauskio dvitaškiu. Šeimininkams, kad likviduotų 5 taškų skirtumą, buvo likę pusė minutės. Jie bandė gelbėtis tritaškiais, tačiau tikslo nepasiekė ir kapituliavo.

Nugalėtojams Ignas Daukšys pelnė 18, Dovis Bičkauskis ir Marius Valukonis po 12, Donatas Sabeckis ir Tautvydas Kliučinykas po 9 taškus.

„Žalgiris-2“ gretose labiausiai pasižymėjo Paulius Valinskas – 24 taškai, Martynas Varnas ir Kristupas Žemaitis po 10, Martynas Sajus ir Regimantas Miniotas po 7.

„Sūduva-Mantinga“ įsirašė 12-ąją pergalę per 15 mačų ir lieka pirmojoje pozicijoje. Antroje vietoje žengiantys „Mažeikiai“ taip pat turi 12 laimėjimų, bet yra suklupę 4 kartus. „Žalgiris-2“ vaikinai su 8 pergalėmis ir 7 nesėkmėmis – penkti tarp 14 ekipų. Kauniečius vienu laimėjimu lenkia Šakių „Vytis“.  Nerijaus Zabarausko auklėtiniai penktadienį namuose 88:64 (27:12, 18:14, 26:22, 17:16) nukovė Molėtų „Ežerūno-Kario“ (5 pergalės ir 12 pralaimėjimų) klubą. Nugalėtojams kaunietis Paulius Beliavičius pelnė 15, Ernestas Serkevičius (4/4 dvit.) ir Dovydas Redikas – po 13, Aurimas Birgelis 11, Marijus Užupis 10 taškų.

Su Molėtų komanda šeštadienį išvykoje susidurs ir „Žalgirio“ dubleriai.


Šiame straipsnyje: NKLŽalgiris-2Sūduva-Mantinga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių