Kaune – jaunimo rinktinių stovyklos ir rungtynių serija

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kaune į pirmą stovyklą susirinko Lietuvos 18-mečių (U18) vaikinų krepšinio rinktinės kandidatai. Vadovaujami Sauliaus Štombergo jaunuoliai pradėjo rengtis Europos U18 čempionatui, kuris vyks liepos pabaigoje – rugpjūčio pradžioje Konijoje (Turkija).

Stovyklą su kitais kandidatais pradėjo trys krepšininkai, kurie neseniai grįžo iš NBA talentų stovyklos „Krepšinis be sienų“ Romoje: Laurynas Birutis, Martynas Echodas ir Martynas Varnas. Artimiausiu metu treniruotis pradės ir Arvydo Sabonio sūnus Domantas. Pakviestų į rinktinę jaunuolių sąraše – ir žinomų krepšininkų Gintaro Einikio bei Gintaro Šerkšno atžalos Aidas Einikis ir Mantas Šerkšnas.

Kaune U18 vaikinų rinktinė stovyklaus iki liepos 2 d. Po to vaikinai keliaus į Estiją, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose. Grįžę aštuoniolikmečiai važiuos stovyklauti į Nidą, kur stovyklaus iki liepos 20 d.

Europos čempionatą Lietuvos U18 vaikinų rinktinė pradės liepos 24 d. rungtynėmis su Prancūzija. Be jos B grupėje lietuviams teks kautis su Anglijos ir Kroatijos bendraamžiais.

Savo ruožtu nuo pirmadienio Kaune stovyklaujanti U20 vaikinų rinktinė šiandien pradeda trejų rungtynių seriją su bendraamžiais iš Čekijos. Tomo Masiulio auklėtiniai žais „Kaustos“ salėje šiandien ir rytoj 18 val., sekmadienį – 10 val.

Po to dvidešimtmečiai persikelia į Druskininkus, kur mėnesio pabaigoje dukart susitiks su rezervine Lietuvos rinktine.

Liepos 8-20 dienomis U20 vaikinai dalyvaus Europos čempionate, kuris vyks Kretoje. A grupėje jų varžovais bus graikai, britai ir latviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių