Kaune grūmėsi būsimos krepšinio žvaigždės

Šeštadienį Laisvės alėjoje, prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios įvyko pirmosios jaunimo krepšinio turnyro „Sprite talentų kova“ varžybos. Po įvyksiančių dar trijų kvalifikacinių etapų, turnyro laimėtojai vėliau paaiškės Vilniuje.

Jau penktą kartą vykusiame turnyre Kaune buvo leista dalyvauti daugiau nei 200 vaikų ir paauglių, kurie buvo suskirstyti po tris vaikinų bei merginų amžiaus grupes: 1999-2000, 1997-1998 ir 1996-1995 metų gimimo.

„Vaikinų grupės Kaune ir Vilniuje užpildytos dar prieš porą savaičių iki registracijos pabaigos“, – teigė vienas iš turnyro koordinatorių Mindaugas Govikas.

Šeštadienį Kaune rungėsi daugiau nei 180 vaikinų ir apie 30 merginų. Prie aštuonių krepšių jie žaidė vienas prieš vieną po 5 minutes. Rungtynėms pasibaigus lygiosiomis, laimėtojas paaiškėdavo po baudų metimų.

Jauniausiųjų grupėje čempionais tapo Tadas Vaičiūnas iš Panevėžio ir kaunietė Klaudija Serkevičiūtė, 1997-1998 metų gimimo grupėje – kaunietis Martynas Echodas ir rokiškietė Martyna Kravčenkaitė, o vyriausiųjų grupėje į finalą pateko kaunietis Paulius Žalys ir uteniškė Austėja Serbentaitė.

Kiti kvalifikaciniai „Sprite talentų kovos“ turnyrai vyks liepos 6 d. – Druskininkuose, liepos 7 d. – Vilniuje ir liepos 14 d. – Palangoje. Finalas numatomas liepos 21 dieną Vilniuje.

Pagrindiniam penktus metus iš eilės organizuojamo turnyro nugalėtojui atiteks 17 tūkst. litų vertės krepšinio talento stipendija. Dar du projekto dalyviai pateks į tarptautinį „Sprite“ finalą, kuriame NBA žvaigždės Kobe Bryant ir LeBron James rinksis savo komandas.

„Turnyras – vienas svarbiausių jaunimui skirtų Lietuvos krepšinio federacijos vykdomų projektų. Šiuos turnyrus organizuojame nuo 2008-ųjų, tad turėjome laiko įsitikinti, kad būtent čia galima pastebėti tikrus talentus. Net keliasdešimt šiame turnyre jėgas išbandžiusių jaunųjų krepšininkų vėliau žaidė įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėse", – džiaugėsi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Sprite talentų kovoje“ dalyvauti galima ne tik žaidžiant tradiciniame gatvės krepšinio turnyre vienas prieš vieną, bet ir virtualioje kovoje, įkeliant savo 30 sekundžių vaizdo siužetą į internetinę svetainę www.sprite.lt. Šioje kovoje gali dalyvauti 16-24 metų amžiaus dalyviai.

Iš virtualios kovos ir kvalifikacinių turnyrų bus atrinkta po šešis favoritus, kurie dalyvaus finaliniame etape. Du jo nugalėtojai, vienas, surinkęs daugiausiai krepšinio aistruolių balsų, kitas – labiausiai patikęs komisijos nariams, pateks į tarptautinį projekto finalą.

Jame Kobe Bryant ir LeBron James rinks savo komandas specialioms varžyboms, kurios vyks 2013 metų NBA „Žvaigždžių dienoje“ JAV mieste – Hiustone.

„Sprite talentų kovos“ komisiją sudaro Lietuvos rinktinės vyr.treneris ir krepšininkai – Kęstutis Kemzūra, Mantas Kalnietis, Linas Kleiza bei komentatorius Linas Kunigėlis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių