Kaune aistruoliai susitiks krepšinio aikštėje

  • Teksto dydis:

Artėjantį savaitgalį Kaune dvi dienas vyks krepšinio aistruolių šventė – iškart du tarptautiniai turnyrai.

Šeštadienį Sabonio krepšinio centre vyks tradicinis Lietuvos aistruolių turnyras. Jame dalyvaus 10 Lietuvos krepšinio klubų sirgalių komandų ir be konkurso kitų šalių atstovai. Taip įvyks mačas tarp tarptautinės komandos, sudarytos iš kelių šalių atstovų, ir mėgėjų ekipos „Kažkur matyti”, kurios gretose – daugybė žinomų žmonių, kuriuos vienija aistra krepšiniui.

Vyks tritaškių, baudų metimų konkursai. Finalas ir parodomosios rungtynės tarp „Kažkur matytų” ir tarptautinės komandos bus tiesiogiai transliuojamas internetu.

Šio turnyro metu bus atrinkti aktyviausiai sirgaliai, kurie kitą dieną prie „Žalgirio” arenos dalyvaus tarptautiniame aistruolių trijulių turnyre. Šis yra viena iš tarptautinio projekto „Fans against violence” („Aistruoliai prieš smurtą”) sudedamųjų dalių.

Jame dalyvaus po 2 vyrų ir moterų krepšinio komandas iš: Lietuvos, Ispanijos, Turkijos, Kroatijos ir Bulgarijos – iš viso 20 trijulių.

Tarptautinio projekto „Fans against violence” dalyviai praėjusį sekmadienį lankėsi ir pačioje „Žalgirio” arenoje. Ten vyko jau trečiasis Lietuvos krepšinio federacijos drauge su LKL klubais organizuojamas renginys „Vieninga tribūna“.

Renginyje dalyvavo Kauno „Žalgirio“ sirgaliai, krepšininkai Vytenis Lipkevičius ir Edgaras Ulanovas bei LKF sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus.

Susitikimo pradžioje Kauno „Žalgirio” krepšininkai surengė lengvą apšilimo treniruotę, o vėliau su sirgaliais aktyviai dalyvavo įvairiose krepšinio rungtyse.

Aktyviąją susitikimo dalį vainikavo sirgalių 3×3 turnyras, kuriame krepšininkai atliko teisėjų vaidmenį.

Antroje susitikimo dalyje projekto koordinatoriai pakvietė į atvirą diskusiją, kurioje T.Rimkus papasakojo apie krepšinio taisyklių subtilybes bei atsakė į įvairius klausimus. Diskusija apie krepšinio taisykles ypač sudomino Kauno „Žalgirio” krepšininkus, kurie negailėjo klausimų, pasitelkdami praktikoje iškilusias situacijas. Trečioje susitikimo dalyje krepšinio sirgaliai diskutavo apie  konfliktus, smurtą ir agresiją tarp krepšinio sirgalių, dėstė savo mintis ir siūlė idėjas, kaip skatinti toleranciją ir tarpusavio supratimą.

Prieš tai panašūs renginiai vyko „Lietuvos ryto” arenoje ir Utenos daugiafunkciame centre, kuriame rungtyniauja Utenos „Juventus” krepšininkai.

Tarptautinį projektą „Aistruoliai prieš smurtą” įkvėpė Turkijos krepšinio federacija. Jo tikslas – sumažinti smurtą krepšinio arenose, didinant krepšinio aistruolių supratimą ir toleranciją, kuriant dialogą. Projektas bus vykdomas iki 2016 m. pabaigos.

Vasario pradžioje Lietuvos atstovai dalyvavo ir tarptautiniame forume Ispanijos sostinėje Madride.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių