Karjeros rekordus gerinęs M. Girdžiūnas – naudingiausias LKL savaitės žaidėjas

  • Teksto dydis:

Nors Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis po savaitgalio pergalės prieš „Šiaulius“ daug pozityvo neįžvelgė, tačiau vienas žaidėjas pagyrų nusipelnė.

Tai buvo vieną po kito karjeros rekordus gerinęs bei vilniečius į pergalę ištempęs Mindaugas Girdžiūnas. Būtent jis ir tapo naudingiausiu praėjusios savaitės „Betsafe-LKL“ krepšininku.

Klaipėdietis įmetė net 37 taškus ir pasiekė ne tik asmeninį karjeros, bet ir šio sezono lygos rekordą – jis prieš tai priklausė 31 tašką į Kauno „Žalgirio“ krepšį pelniusiam „Dzūkijos“ centrui Keremui Kanteriui.

Žaidėjo surinkti 37 naudingumo balai yra absoliučiai geriausias rezultatas jo karjeroje, o septyni pataikyti tritaškiai – pakartotas asmeninis rekordas, laikęsis nuo 2016-ųjų pavasario.

Toks fenomenalus krepšininko pasirodymas leido vilniečiams visų pirma išplėšti pratęsimą, o jame ir laimėti 100:96.

Girdžiūnas nėra vienintelis tų rungtynių dalyvis, patekęs tarp penkių naudingiausių savaitės krepšininkų – priekinę liniją čia sudaro jo komandos draugas Eimantas Bendžius bei šiauliečių atstovas Antanas Udras. Likusias dvi vietas užima Zaidas Hearstas („Nevėžis“) ir Artūras Jomantas („Dzūkija“).

Geriausias savo trumpos karjeros Lietuvoje rungtynes savaitgalį sužaidė Kėdainių komandos naujokas Hearstas.

Šis išvykos rungtynėse su Prienų „Skycop“ traukė savo komandą į priekį, pelnė 28 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus (visi trys rezultatai – geriausi asmeniniai sezono pasiekimai), tačiau to pergalei nepakako – „Nevėžis“ po atkaklios kovos krito 78:81.

Hearstas geru žaidimu komandos nuo nesėkmės neišgelbėjo, užtat tą padaryti pavyko „Dzūkijos“ puolėjui Jomantui.

Rungtynėse Utenoje su vietos „Juventus“ šis pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, iš viso sukaupdamas 22 naudingumo balus.

To užteko, kad per pratęsimą būtų iškovota pergalė 84:81. Beje, A. Jomantas išplėšė pratęsimą atkovojęs lemiamą kamuolį puolime ir po išprovokuotos baudos pataikęs vieną metimą.

Kitą krašto puolėjo poziciją užima jau minėtasis Bendžius.

Šis pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą lygoje ir į „Šiaulių“ įmetė 22 taškus (5/8 trit.) ir blokavo net tris varžovų metimus. Tokie rodikliai garantavo Bendžiui 21 naudingumo balą.

Penketuką užbaigia krepšininkas, kuriam rungtynės Vilniuje nesibaigė taip pozityviai, kaip šeimininkams – šiauliečių centras Udras.

Aukštaūgis su 20 pelnytų taškų pakartojo asmeninį karjeros „Betsafe–LKL“ rezultatyvumo rekordą, prie to pridėjo 7 atkovotus kamuolius ir 6 rezultatyvius perdavimus. Udrui tai buvo geriausios rungtynės per karjerą „Betsafe–LKL“ – surinkti 28 naudingumo balai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių