Karjerą rinktinėje baigęs K. Lavrinovičius: tai buvo nuostabūs metai

Vienas didžiausių Lietuvos krepšinio rinktinės patriotų Kšištofas Lavrinovičius baigia savo karjerą nacionalinėje komandoje. Jonas Kazlauskas 35-erių aukštaūgio nebeįtraukė į išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau pats puolėjas dėl to pernelyg neapgailestauja – laikas užleisti kelią jaunesnei kartai.

„Rinktinėje praleistos vasaros buvo nuostabios, prisiminimų liko tiek daug, jog kažką išskirti šią akimirką labai sudėtinga. Be abejo, ryškiai įsiminė 2003-ųjų triumfas Europos čempionate Švedijoje, tačiau buvo ir kitų įspūdingų momentų. Gaila, kad buvo ir skausmingų pralaimėjimų, tačiau tai yra sportas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Lavrinovičius.

Nacionalinėje komandoje Kšišofas ir debiutavo būtent auksiniais 2003-iaisiais ir rinktinės marškinėlius vilkėjo per 70 oficialių rungtynių. Tai – 8-as rezultatas tarp visų Lietuvos krepšininkų. Iš vis dar rungtyniaujančių žaidėjų daugiau oficialių rungtynių – 83 – už Lavrinovičių yra sužaidęs tik Robertas Javtokas.

„Su visa pagarba Broliui, aš matau, kad kūnas jau nebeišlaiko fizinio krūvio. Reikalauti iš žmogaus daugiau nei gali – sudėtinga ir rizikinga. Jeigu pavėluosime su jaunų žaidėjų įtraukimu į komandą, nežinia, kas bus ateityje“, – savo sprendimą į sąrašą neįrašyti Kšištofo spaudos konferencijoje pakomentavo Kazlauskas.

„Niekas nėra amžinas. Ateina laikas, kuomet turi trauktis ir užleisti kelią jaunesnei kartai. Aš neabejoju, kad pamaina bus šauni. Kada Lietuvoje trūko gerų krepšininkų? Niekada. Jų bus ir ateityje, nes krepšinis mūsų šalyje mylimas, žmonės aktyviai sportuoja tiek profesionaliai, tiek mėgėjiškai“, – pažymėjo pats Lavrinovičius.

Be 2003-ųjų Europos čempionato aukso, Kšištofas su rinktine iškovojo Senojo žemyno bronzą (2007 m., Ispanija) ir sidabrą (2013 m., Slovėnija). 2004 m. Atėnų olimpinėse žaidynėse Lavrinovičius su rinktine užėmė 4-ąją vietą, tą patį pasiekimą pavyko pakartoti ir 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse.

Nedalyvaujant Kšištofui Lietuvos rinktinė pasiekė tik vieną ryškesnę pergalę – 2010-aisiais Turkijoje vykusiame pasaulio čempionate finišavo trečia.

Nors Kšištofo rinktinėje nebematysime, nacionalinės ekipos marškinėlius vis dar gali apsivilkti jo brolis dvynys Darjušas. Italijoje, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipoje rungtyniaujantis 212 cm ūgio vidurio puolėjas Kazlausko sąrašuose vis dar figūruoja.

„Su broliu aptarti šios situacijos dar nespėjau, tačiau artimiausiu metu tai tikrai padarysime. Džiugu, kad po operacijos jis žaidžia vis daugiau ir geriau bei dar yra reikalingas rinktinės treneriui“, – sakė Kšištofas.

„Lietuvos ryto“ ekipos garbę ginantis 209 cm ūgio Lavrinovičius pastaruoju metu žaidė nedaug, nes buvo kamuojamas čiurnos skausmų. Žaidėjo teigimu, ši problema jau išspręsta.

„Pradėjau treniruotis visa jėga ir žadu rungtyniauti trečiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse su „Šiauliais“. Tikiuosi, kad tolimesniuose etapuose komandai taip pat padėsiu viskuo, kuo sugebu“, – vylėsi brolis.

Pasak Kšištofo, profesionalo karjeros baigti jis dar neketina.

„Tikrai ne šiemet. Profesionaliai tikiuosi žaisti dar mažiausiai bent vieną sezoną“, – pažymėjo krepšininkas.

Be Lavrinovičiaus, į rinktinės kandidatų sąrašą Kazlauskas neįtraukė ir dar vieno „Lietuvos ryto“ žaidėjo – ilgamečio nacionalinės ekipos nario, 33-ejų Simo Jasaičio.

Nuo 2005 m. jis rinktinės marškinėlius oficialiose rungtynėse vilkėjo 59 kartus, su komanda 2007 m. iškovojo Europos čempionato bronzą, o 2010 m. tokios pačios prabos medalius laimėjo pasaulio čempionate.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių