Kapitonu tapęs M. Kalnietis: atrodo, ką tik buvo 20 metų

Antrą kartą karjeroje tapęs Lietuvos rinktinės kapitonu, Mantas Kalnietis viliasi, kad dabar jam seksis geriau. Ne dėl to, kad pirmąjį kartą jis blogai atliko savo pareigas. Tiesiog tuomet nusisuko sėkmė.

2014 m. kapitono pareigas perėmęs iš Roberto Javtoko, Kalnietis ruošėsi pasaulio čempionatui, kai paskutinėse draugiškose rungtynėse susižeidė petį. Trauma jį ilgam išvedė iš rikiuotės ir teko atsisveikinti ne tik su kapitono raiščiu, bet ir pasaulio čempionatu.

„Dabar svarbiausia be traumų“, – nusijuokė M. Kalnietis, prisiminęs kelių trejų metų istoriją.

„Aišku, kapitono vardas – smagu, atsakomybė, bet iš esmės darai tą patį, ką darai ir nebūdamas kapitonu, – tęsė M. Kalnietis. – Roberto Javtoko nebuvimas yra didelis smūgis rinktinės atmosferai, bet bandysime kažką klijuoti kitaip. Nesistengsiu kopijuoti.“

Šiemet M. Kalnietis yra ne tik nacionalinės komandos kapitonas, bet ir vienas vyriausių krepšininkų. Vyresni už jį yra tik Artūras Milaknis ir Jonas Mačiulis.

Beveik 31-erių metų ir veteranas. Tai ir pačiam M. Kalniečiui skamba netikėtai.

„Aišku, keista. Ateina žmonės, kurie 10 metų už tave jaunesni, o, atrodo, pačiam ką tik buvo 20. Juokiamės, kad su kai kurių tėvais esame žaidę vienas prieš kitą, o dabar žaidžiame su jų vaikais. Tai natūralu, visiems tai atsitinka“, – pasakojo Kalnietis.

Pastarasis sezonas Kalniečiui buvo sudėtingas. Milano „Emporio Armani“ buvo viena blogiausių komandų Eurolygoje, M. Kalniečio žaidimas bangavo, o galiausiai sezonas baigėsi nė nepatekus į Italijos lygos finalą.

Nepaisant ne pačio geriausio sezono, M. Kalnietis dar prieš kurį laiką pratęsė kontraktą su „Emporio Armani“. Nors apie tai dar nepaskelbta oficialiai, „BasketNews.lt“ žiniomis lietuvis sudarė sutartį pagal formulę „2+1“.

Milane liekantis įžaidėjas sako dar nebendravęs su naujuoju „Emporio Armani“ treneriu Simone Pianigiani, tačiau tikisi tai padaryti artimiausiu metu.

Bet kuriuo atveju, apie klubą dabar M. Kalniečiui nėra kada galvoti. Atvykimas į rinktinę jam visada yra maloni pareiga. 

„Rinktinė visada yra išskirtinė atmosfera. Aišku, norėtųsi kad kažką pavyktų laimėti, tada ir atmosfera būtų gera, mes visi būtume patenkinti“, – sakė M. Kalnietis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių