Kaltę prisiėmęs Š. Jasikevičius: kažko neatidirbu

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po triuškinančio pralaimėjimo Maskvos CSKA ekipai apgailestavo, jog nepavyko varžovams pasipriešinti atkakliau.

„Pirmiausia reikia pasveikinti varžovų komandą su gražiu žaidimu ir pergale. Iš mano pusės gaila, kad nepavyko sukurti intrigos, Norėčiau padėkoti sirgaliams, kurie labai noriai užpildė areną, bet jeigu mes visur atsiliekame, tai ir sirgaliams sunkiau sirgti“, – kalbėjo strategas.

Jasikevičius pabrėžė, jog norint kovoti su tokiais pajėgiais varžovais kaip CSKA, žalgiriečiams reikia pakeisti savo mentalitetą. Specialistas taip pat pripažino, jog dėl tokių triuškinančių nesėkmių atsakomybę prisiimti turi jis pats.

„Apie rungtynes sunku kažką kalbėti, nes kovėmės mažiau, negu planavome kautis. Parodėme su „Olympiakos“, kad galime kažką atlikti, bet per mėnesį laiko, kiek dirbu, nesuradau kelių į tą mentaliteto pakeitimą, kad tai nėra krepšinis, o didelė kova, didelė agresija, didelis fizinis darbas. Reikia pripažinti, kad kažko kažkur neatidirbu. Stengsimės dirbti kitur, kad komanda eitų į priekį. Galvoju, kad net prieš tokias komandas, kurios yra elitas, galime žaisti žymiai geriau.

Iš taktinio pobūdžio tikrai žinojome, kad prieš kai kuriuos mūsų žaidėjus po užtvaros ginsis pro apačią. Toje situacijoje žaidė mūsų žmonės, kurie gali pataikyti, bet atsirado dvejojimas, nepasitikėjimas savimi. Nebuvo įdiegta iš mūsų pusės, kad mestų drąsiau, O kai pradedi dvejoti, paskui sunku. Neatidirbame iš mano pusės“, – dėstė Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių