Kaip roko žvaigždė sutiktas D. Ewingas: jaučiuosi, lyg nebūčiau išvykęs

Danielis Ewingas sekmadienio vakarą „Švyturio“ arenoje buvo sutiktas kaip Mesijas. Praėjusio sezono Klaipėdos „Neptūno“ dievukas po pusmečio pertraukos sugrįžo į Lietuvos pajūrį ir čia sutiko daug jį šlovinančių sirgalių.

Rungtynių pranešėjui prieš dvikovą ištarus D. Ewingo pavardę, daugiau nei 5000 tą vakarą arenoje susirinkusių sirgalių parodė, koks jiems yra svarbus šis amerikietis – nuo triukšmo beveik kilnojosi arenos stogas.

Ištikimiausi sirgaliai dar valandą po rungtynių laukė prie arenos tarnybinio išėjimo, kad galėtų padėkoti D. Ewingui dėl jo pasirinkimo grįžti į „Neptūną“. Atsidėkodamas jiems 33 metų veteranas parodė, kad nepamiršo lietuvių kalbos ir tarė „Ačiū“.

„Pristatymas ir sugrįžimas buvo puikus. Ypatingai pirmoje pusėje jaučiau neįtikėtiną energiją“, – po mačo pasakojo D. Ewingas, kuris pirmojoje mačo dalyje buvo sunkiai sulaikomas ir surinko 17 naudingumo balų.

Tiesa, antroji susitikimo su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ dalis buvo sunkesnė tiek D. Ewingui, tiek visam „Neptūnui“. Klaipėdiečiai išvargo pergalę 59:54, o įžaidėjas mačą baigė surinkęs 10 naudingumo balų.

„Tikėjausi lengvesnės pergalės, tačiau džiaugiuosi jog visgi laimėjome. Man ir Chrisui Loftonui dar reikia laiko, kad įsijungtume į žaidimą, turiu pajusti ritmą“, – mintimis dalijosi D. Ewingas.

D. Ewingo sugrįžimu buvo itin patenkintas ir „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis. Strategas teigė, kad šis amerikietis jam sukelia teigiamus prisiminimus.

„Labai malonu matyti tokį žmogų komandoje. Jis asocijuojasi su geru praėjusiu sezonu, juo galima pasitikėti. Danielis tikras profesionalas“, – savo auklėtinį gyrė D. Adomaitis.

Praėjusią vasarą sirgaliai tikėjosi, kad D. Ewingas liks Klaipėdoje dar bent metams. Visgi gynėjas nutarė priimti pelningesnį pasiūlymą ir persikelti į Izraelį, kur apsivilko Ašdodo „Maccabi“ marškinėlius.

Izraelio lygoje D. Ewingas šį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 9,5 taško ir atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. „Maccabi“ Izraelio pirmenybėse su 5 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų užima priešpaskutinę – 11-ąją vietą.

„Aš beveik nesijaučiu iš čia išvykęs. Tikiuosi, kad neprireiks daug laiko ir galėsiu žaisti taip, kaip praėjusį sezoną. Izraelyje iš buitinės pusės visas buvo puiku, žmonės ten labai geri, tačiau krepšinio dalis manęs netenkino. Mūsų rezultatai nebuvo tokie, kokių tikėjausi ir aš, ir komanda“, – apie patirtį saulėtame krašte kalbėjo D. Ewingas.

Klaipėdos komandai pastiprinimo prireikė po to, kai vasario pradžioje iš komandos dėl drausmės pažeidimų buvo pašalinti Larry Drew ir Omari Johnsonas. „BasketNews.lt“ žiniomis, šie žaidėjai buvo atleisti dėl marihuanos vartojimo.

„Neptūnas“ buvo keblioje situacijoje ir susisiekė su manimi bei paklausė, ar norėčiau grįžti. Tuomet viskas prasidėjo – ėmiau kalbėti su Izraelio komanda, ar būtų įmanoma mane paleisti. Džiaugiuosi, kad jie sutiko ir grįžau į Klaipėdą“, – apie apsisprendimą pasakojo D. Ewingas.

Ar nebuvo amerikiečiui baisu grįžti į „Neptūną“, kuomet šį purto skandalai? Atleisti buvo ne tik legionieriai, tačiau ir klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

„Treneris išliko tas pats, dauguma žaidėjų irgi tie patys, tad naujų dalykų čia nėra. Pagrindinis dalykas paskatinęs mane grįžti, buvo išlikęs komandos branduolys“, – švytėdamas po pergalės kalbėjo D. Ewingas.

Keli Klaipėdos komandos krepšininkai pasakojo, kad tokio laimingo D. Ewingo nematė net po praėjusio sezono triumfo. Pasak jų, amerikietis grįžęs į Klaipėdą tiesiog švyti ir trykšta džiaugsmu bei noriai bendrauja su komandos draugais.

Po akistatos su „Pieno žvaigždėmis“ D. Ewingas areną paliko paskutinis drauge su Jerai Grantu ir C. Loftonu. Pastarasis laidė juokelius, kad Danielis yra vietinis žaidėjas ir prašė nusivežti į gerą restoraną vakarienės. Tam antrino ir J. Grantas su drauge Jessica.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių