J. Kazlauskas po triuškinančios Lietuvos rinktinės pergalės: turime daug problemų, tačiau neklauskite, kokių

Lietuvos rinktinės aukštaūgiai tapo neįmenama mįsle Švedijos krepšininkams. Darjušas Lavrinovičius pelnė 23 taškus, Jonas Valančiūnas pridėjo 21 ir mūsiškiai iškovojo ketvirtą pergalę pasirengimo cikle.

Jono Kazlausko auklėtiniai trečiadienį Panevėžyje 95:64 (24:12, 34:15, 18:19, 19:18) sutriuškino Švedijos rinktinę.

J. Valančiūnas per pirmą kėlinį vienas pats pelnė daugiau taškų (16) nei visa Švedijos komanda. Jis pataikė visus 5 dvitaškius ir puolime atkovojo 5 kamuolius.

Darjušas iš jo lyderio vaidmenį perėmė antrajame ketvirtyje, kai per 10 minučių surinko 14 taškų.

„Treneris J. Kazlauskas akcentavo, kad komandos draugai žaistų per mane ir Joną, kadangi varžovų priekinė linija nėra pati stipriausia. Manau, kad nepavedėme“, – po dvikovos kalbėjo Lavrinovičius.

Lietuviai antrajame kėlinyje du kartus spurtavo, pirmą sykį 12:2, antrą – 9:0 ir skirtumas perkopė 30 taškų ribą – 56:24.

Mūsiškiai įtikinamai laimėjo kovą dėl kamuolių (43:22) ir iškovojo triuškinamą pergalę nepaisant to, kad prametė net 10 baudų (16/26).

„Džiugina nusiteikimas ir tai, kaip vyrai dirba bei stengiasi, – po mačo sakė rinktinės treneris  J. Kazlauskas. – Turime daug problemų, tačiau neklauskite kokių. Daug gynėmės aikšte, nors ne visai tai sekėsi, tačiau taip darėme, kad nesivaikytume rezultato, o paryškintume problemas.“

Antroji mačo dalis tebuvo formulumas, kurį kiek sudrumstė Donato Motiejūno trauma. Trečio kėlinio pabaigoje po susidūrimo su  J. Valančiūnu jis susižeidė čiurną.

Pirminiais duomenimis trauma nėra rimta.

Lietuviai penktadienį išvyksta į Makedoniją, kur šeštadienį žais draugiškas rungtynes su šios šalies nacionaline komanda, informuoja portalas basketnews.lt.

Lietuva: Darjušas Lavrinovičius 23 (5 atk. kam.), Jonas Valančiūnas 21 (7/7 dvit., 8 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 15, Martynas Pocius 10, Jonas Mačiulis 6 (5 rez. perd.), Martynas Gecevičius 6, Donatas Motiejūnas 5, Vytenis Čižauskas 4, Adas Juškevičius 3, Tomas Delininkaitis 2.

Švedija: Antonas Gaddeforsas 14, Tobiasas Borgas 11, Thomas Massamba 8.

Rungtynių eiga

I kėlinys. Mačas prasidėjo efektingu Jono Valančiūno bloku, o vėliau ir taikliu tolimu Mindaugo Kuzminsko metimu bei dėjimo iš po krepšio – 5:0. Švedai toliau klydo, o J.Valančiūnas smeigė dvitaškį, tuo pačiu atsakė ir savo pirmuosius taškus pelnė ir varžovai – 7:2. Švedijos rinktinė kiek sušvelnino skirtumą (7:4), tačiau taiklūs J.Valančiūno baudos metimai jį vėl atstatė – 9:4. Likus žaisti pusei ketvirčio varžovai sumažino mūsiškių pranašumą iki 2 taškų (10:8), bet J.Valančiūnas ir toliau siautėjo – išprovokavęs švedo pražangą papildė taškų kraitį, tad rezultatas tapo 13:8. Varžovai taip pat nusprendė pademonstruoti efektingą dėjimą (13:10), tačiau M.Kuzminskas nenusileido ir įskraidino tritaškį – 16:10. Iki kėlinio pabaigos likus dviem minutėms J.Valančiūnas toliau siautė ir dar labiau padidino pranašumą, tad ketvirtis baigėsi rezultatu 24:12.

II kėlinys. Antrasis ketvirtis prasidėjo taikliu Darjušo Lavrinovičiaus tolimu metimu – 27:12. Švedai šiek tiek atsigavo ir prabėgus pusantros minutės rezultatas tapo 29:18. Savo pirmuosius taškus pelnė Jonas Mačiulis, tritaškį smeigė ir varžovai – 33:21. D.Lavrinovičiui iš po krepšio vis tik pavyko pataikyti, į krepšį tiksliai skriejo ir baudos metimai (37:21). Po varžovų nesportinės pražangos J.Mačiulis pridėjo dar tašką, o D.Lavrinovičius pelnė dvitaškį – 40:21. Donatas Motiejūnas padidino pranašumą, D.Lavrinovičius pataikė sunkų metimą iš po krepšio, o po pertraukos taškus vėl pelnė ir švedai – 45:23. M.Kuzminskas pridėjo penkis taškus, D.Motiejūnas bei Adas Juškevičius smeigė po tritaškį, tad pranašumas išaugo iki rekordinio – 56:24. Tolimu metimu atsakė ir Švedijos rinktinė (56:27), bet M.Kuzminsko efektingas metimas taip pat buvo tikslus, o į ilgąją pertrauką komandos išėjo esant rezultatui 58:27.

III kėlinys. Trečiasis kėlinys prasidėjo taikliu Vytenio Čižausko dvitaškiu bei Martyno Gecevičiaus tolimu metimu – 63:27. Prabėgus trims su puse minutės švedai pelnė pirmuosius taškus šiame kėlinyje, tačiau Martynas Pocius neleido jiems ilgai pasidžiaugti ir smeigė tritaškį – 66:29. Varžovai pelnė šešis taškus iš eilės (66:35), bet likus žaisti trims minutėms J.Valančiūnas efektingai dėjo į krepšį bei tą patį pakartojo dar kartą –70:37. Varžovai pelnė dvitaškį, tuo pačiu atsakė ir M.Pocius, bet švedai smeigė taiklų tolimą metimą – 72:42. J.Valančiūno šou tęsėsi: išprovokavęs pražangą ir pelnęs tašką nuo baudų metimo linijos jis padidino pranašumą, o vėliau ir M.Pocius įskraidino tritaškį, tad ketvirtis baigėsi rezultatu 76:46, - , rašo krepšinis.net.

IV kėlinys. Pradėjus tiksėti paskutinėms dešimčiai minučių lietuviai neatsipalaidavo ir dar labiau veržėsi į priekį, vis dėlto švedai taip pat nesnaudė – 83:49. Du varžovų tolimi metimai buvo tikslūs, bet Vytenis Čižauskas taip pat nešovė pro šalį – 85:55. Švedų rinktinės tritaškiai ir toliau skriejo į mūsiškių krepšį, bet M.Gecevičius atsakė tuo pačiu – 88:58. D.Lavrinovičius sudrebino lanką dėjimu, o vėliau į krepšį skriejo ir abu baudos metimai – 92:60. Švedai pelnė dvitaškį, bet J.Mačiulis šovė taiklų tritaškį (95:62), o likus žaisti minutę varžovai pelnė dar du taškus. Mačas baigėsi triuškinančiu rezultatu 95:64.

Situacija prieš rungtynes

Pergalės. Lietuvos rinktinė kartą jau įveikė Švedijos krepšininkus. Pirmadienį „Cido“ arenoje lietuviai iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 97:69. Mūsiškiai ypač įspūdingai sužaidė antrąjį rungtynių ketvirtį, kurį laimėjo 34:11. Tai buvo trečioji iš eilės Lietuvos rinktinės pergalė draugiškų rungtynių cikle. Prieš tai Jono Kazlausko kariauna abu kart įrodė pranašumą prieš Belgijos rinktinę.

Nurodymai. Strategas nori, kad jo auklėtinai rungtyniautų dar greičiau, tačiau tik ne klaidų sąskaita: „Po paskutinių rungtynių padarėme atitinkamas išvadas, tačiau turime žaisti dar greičiau ir klysti kuo rečiau“, - tolimesnius planus nurodė J. Kazlauskas. Treneris taip pat pripažino, kad ir šio vakaro mače ketina remtis jaunaisiais žaidėjais.

Konkurencija. Rungtynės su Švedijos rinktine gali tapti viena iš paskutiniųjų progų jauniesiems žaidėjams įrodyti savo vertę. Ne paslaptis, kad dėl antrojo komandos įžaidėjo pozicijos kova vyksta tarp Ado Juškevičiaus ir Vytenio Čižausko. Parodyti savo sugebėjimus šiandien galės ir visą sezoną ant atsarginių žaidėjų suolelio praleidęs Martynas Gecevičius.

Nežais. Šio vakaro rungtynes trenerių štabo sprendimu praleidžia Robertas Javtokas, Linas Kleiza ir Renaldas Seibutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai krauna)

labai krauna) portretas
labai krauna

cool

cool portretas
cool

Jonas Jonauskas

Jonas Jonauskas portretas
juodai krauna
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių