K. Maksvytis: tikiuosi, kad mūsų vizitinė kortelė bus kibi gynyba ir greitas puolimas

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po pergalės išvykoje 2017-2018 metų Lietuvos krepšinio lygos („LKL) sezono starte prieš „Šiaulius“ (82:73) gyrė savo auklėtinius už kibią gynybą, greitas atakas ir taiklius tolimus metimus.

„Išvykose rungtyniauti visada daug sunkiau nei namuose, tad iškovota pergalė nuo to tik saldesnė. Ypač smagu sezoną pradėti pergale. Rungtynių persilaužimas įvyko tada, kai žaidėjai pradėjo kibiau gintis, išmušė varžovus iš vėžių ir tai privertė juos klysti. Susirinkome taškų greitame puolime ir atsiplėšėme. Tikiuosi, kad visą sezoną mūsų vizitinė kortelė bus būtent kibi gynyba ir greitas puolimas“, – įvykius komentavo „Neptūno“ vyr. treneris.

Anot jo, prieš šią dvikovą šiek tiek neramino tai, kad išvakarėse per treniruotę kojos traumą patyrė geriausias komandos tritaškininkas Tomas Delininkaitis.

„Smagu, kad kiti komandos žaidėjai, kuriems teko gana didelis krūvis, drąsiai metė ir gana geru procentu pataikė nuo tritaškio linijos“, – akcentavo treneris.

Jis viliasi, kad per kitas LKL rungtynes, kurias „Neptūnas“ žais sekmadienį 17 val. Su Kėdainių „Nevėžiu“ „Švyturio“ arenoje, sirgalių palaikymas bus kaip visada – nuostabus.

„Nesinori kalbėti skambiomis frazėmis ar žerti pažadus, tačiau namuose prie nuostabių savo sirgalių mes kovojame tarsi su dviguba energija. Ateikite mūsų palaikyti ir mes stengsimės Jums atsilyginti gražiu žaidimu bei pergale“, – teigė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ tritaškius metė 45 procentų taiklumu - iš 20 tolimų metimų pataikė 9, „Šiauliai“ – 33 proc. taiklumu (iš 21 metimo pataikė 7).


Šiame straipsnyje: Kazys MaksvytisNeptūnasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių