K. Maksvytis prakalbo apie eilę negaluojančių „Neptūno“ žaidėjų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūnas“ namuose pranoko Utenos „Juventus“ bei iškovojęs ketvirtąją pergalę iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse toliau žygiuoja pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Uostamiesčio ekipos treneris Kazys Maksvytis po pergale pasibaigusio mačo atskleidė, kad prieš dvikovą buvo nerimo – dėl skirtingų priežasčių rungtynėms 100 proc. nebuvo pasiruošę bent penki „Neptūno“ krepšininkai.

Dėl traumos nežaidė Paulius Dambrauskas, mikro traumą patyręs Laimonas Kisielius ant parketo praleido vos 8 minutes, prieš susitikimą negalavo Simas Galdikas ir Lorenzo Williamsas, o Kyle‘as Weaveris rungtyniavo sirgdamas bronchitu ir gydydamasis antibiotikais.

„Komanda parodė charakterį, – auklėtiniais džiaugėsi Maksvytis. – Į šias rungtynes ėjome neramia širdimi, tikėjomės kautis 40 minučių. Esu dėkingas auklėtiniams, kurie žaidė traumuoti ar sirgdami. Turėjome lengvą duobelę treniruočių metu ir pasiruošime, tačiau niekur to neafišavome. Mėgstu tokias pergales, kai nesame ant bangos, nežaidžiame savo geriausio krepšinio, bet einame ir pasiimame pergalę.“

– Kaip pavyko perlaužti rungtynes?

– Varžovai labai uždarė baudos aikštelę, nedavė taškų iš po krepšio. Mes gal kartais per daug primityviai kišome viską per baudos aikštelę. Vėliau bandėme išplėsti žaidimą, pataikėme kelis tritaškius, o tai išjudino puolimą.

– Kas lėmė tokią gerą kovą dėl kamuolių?

– Mes tai akcentavome. Sakėme, kad varžovai puolime labai lipa ant kamuolių, tad turime laimėti kovą. Specialių nurodymų nebuvo, varžovai daug prametė, o mes tuo kamuolius susirinkome.

– Kaip šiandien sekėsi jaunimui?

– Gerai, labai gerai. Norėjome energijos, nes Weaveris ir Kisielius turėjo problemų. Laurynas gavo šansą, davė energijos, apsigynė, nesavanaudiškai prasižengė. Jeigu laimėjome, tai viskas gerai.

– Ar Paulius Dambrausko trauma rimta?

– Jei šiandien būtų septintosios finalo rungtynės, tuomet su nuskausminamaisiais turbūt būtų žaidęs. Dabar leidę į aikštę būtume rizikavę, tad patausojome. Artėjančiame mače tikiuosi, kad jis žais.

– Ar varžovų kombinuota gynyba buvo netikėta, ar tam ruošiatės?

– Tai daugiau buvo keitimasis ginamaisiais su ketvirtąja pozicija. Šiek tiek buvo netikėtumas, bandėme nubausti po krepšiu, bet žaidėme per primityviai. Ties tuo kažkiek strigome.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių