K. Maksvytis „Neptūno“ komandoje tikisi matyti dar kelis pažįstamus veidus

Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis artėjantį sezoną tikisi Renaldą Seibutį ir vėl matyti žydintį. Per pastaruosius dvejus metus Seibutis iš atakuojančio krepšininko tapo gynybinio pobūdžio žaidėju, tačiau „Neptūne“ situacija turėtų pasikeisti.

Dar 2014-2015 m. sezone R. Seibutis pajėgioje Turkijos lygos Stambulo „Daruššafaka“ komandoje vidutiniškai rinkdavo po 11,5 taško, tačiau persikėlus į Kauno „Žalgirį“ jo rodikliai itin suprastėjo. 

2015-2016 m. sezone 32 metų 196 cm ūgio gynėjas LKL vidutiniškai pelnydavo po 8,5 taško, o Eurolygoje – po 8. Praėjusį sezoną jo rodikliai krito iki 6,1 taško vidurkio LKL ir vos 2,5 taško Eurolygoje.

Toks prastas praėjęs sezonas lėmė, kad R. Seibutis tapo įperkamu „Neptūnui“, kuris su atletu pasirašė vienerių metų kontraktą. Klaipėdiečiams sulaukti menko R. Seibučio indėlio būtų prabanga, todėl jam žadamas kur kas didesnis vaidmuo.

„Jis ateina ne po geriausio sezono, o kitu atveju nebūtume galėję jį pasikviesti. Nebūtume turėję nei finansinių išteklių, nei teorinių galimybių. Bet mes žinome jo galimybes. Tikimės, kad jis, sugrįžęs į savo kraštą, pražys iš naujo bei mums suteiks daug gerų emocijų. Tai, kad jis gerai ginasi, yra tik privalumas. O mes bandysime jį išnaudoti ir puolime, skatinsime mesti dažniau. Jis turės svarbesnį vaidmenį nei pernai „Žalgiryje“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė K. Maksvytis.

„Be to, tai yra patyręs žaidėjas. Kiek žinau, jis yra tikras profesionalas, geras žmogus. Tai yra labai svarbu komandos chemijai, nes sezono metu bus ir pergalių, ir pralaimėjimų, o rūbinė turi išlikti vieninga“, – pridėjo treneris.

Į uostamiestį po dvejų metų pertraukos grįžęs K. Maksvytis savo komandą buria kviesdamas patyrusius krepšininkus. Be R. Seibučio klubą taip pat papildė 35-erių metų Tomas Delininkaitis, 32-ejų Laimonas Kisielius ir 28-erių Edgaras Želionis. Pastarieji du yra universalūs ir greiti aukštaūgiai. 207 cm ūgio E. Želionis gali žaisti ketvirtoje ir penktoje pozicijoje, o 203 cm ūgio L. Kisielius – trečioje ir ketvirtoje. Tokius žaidėjus pasikvietęs K. Maksvytis nori prisiderinti prie besikeičiančio krepšinio.

„Šiuolaikinis krepšinis keičiasi, greitesniam žaidimui įtaką daro net taisyklės, yra daug stabdymų, dažnai atakoms lieka tik 14 sekundžių, todėl krepšinis turi būti universalesnis ir atletiškesnis. Smagu turėti tokius universalius krepšininkus ir stengsimės su jais prisitaikyti prie pokyčių“, – komentavo strategas.

Anot K. Maksvyčio, „Neptūno“ sudėtyje dar trūksta trijų krepšininkų – įžaidėjo ir dviejų aukštaūgių, greičiausiai vidurio puolėjų. Treneris mano, kad komandoje turėtų būti du legionieriai.

K. Maksvytis tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė, kad į savo gretas norėtų pasikviesti „Lietkabelyje“ treniruotus Simą Galdiką ir Lorenzo Williamsą.

„Taip, norėčiau pasikviesti „Lietkabelyje“ turėtų krepšininkų, tačiau neaišku, kaip pasibaigs derybos. Galiu pasakyti, kad jie abu yra mūsų kandidatų sąraše“, – atskleidė K. Maksvytis.

Į pirmąją treniruočių stovyklą „Neptūnas“ rinksis rugpjūčio 14-ąją, o LKL sezonas startuos rugsėjo 20-ąją. Visgi šiuo metu sudėtyje yra tik 9 krepšininkai, o trijų iš jų pirmoje stovykloje gali ir nebūti. Mindaugui Girdžūnui patekus į Europos čempionatą, jis į „Neptūno“ stovyklą atvyktų tik prieš pat sezoną. Tuo metu Mindaugas Kačinas ir Matas Jucikas žaidžia studentų rinktinėje, iš kuriuos turėtų sugrįžti rugsėjo 1-ąją.

„Renkamės rugpjūčio 14-ąją, nes sezonas yra paankstintas. Neaišku, ar treniruosimės visu pajėgumu, kadangi žaidėjai gali nespėti atvykti. Ta treniruočių pradžia gali būti su nesklandumais, todėl norime pradėti sportuoti kuo anksčiau, kad įsivažiuotume ir pasiruoštume naujam sezonui“, – pasakojo treneris.

Panaikinti žaidėjų deficitą treniruotėse turėtų jaunieji krepšininkai. Kai kurie iš jų pasiliks su „Neptūnu“ visam sezonui, o kiti persikels į kitas Klaipėdos krepšinio piramidės komandas.

K. Maksvytis džiaugiasi, kad artėjantį sezoną uostamiesčio krepšinio piramidė bus kur kas tvirtesnė ir lygesnė. Praėjusį sezoną „Neptūnas“ bendradarbiavo tik su savo RKL komanda („Neptūnas-2“), o kitą sezoną dirbs ir su Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ klubu.

„Šiais metais pagaliau turėtų pradėti gyvuoti piramidė, šiemet „Neptūnas“ su „Nafta-Uni-Akvaservis“ turėtų eiti vienu keliu. Kas iš jaunimo pateks į pagrindinę sudėtį, tas ir žais, o kurie nepaklius, tai gaus žaidimo laiko NKL arba RKL pirmenybėse. Laurynas Beliauskas, manau, jau yra įrodęs, kad gali žaisti pagrindinėje komandoje, o Aidui Einikiui ir Arūnui Mikalauskui dar reikės pakovoti“, – kalbėjo K. Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ert

Ert portretas
Galdikas gal ir nebūtų didelė paspirtis, bet ir ne balastas.

Jo

Jo portretas
Nereikia to galdiko kad ir koks pigus butu...

siaip

siaip portretas
tik ne ta artoja galdika... koks is jo krepsininkas???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių