K. Maksvytis ketvirta vieta nesitenkintų: tikiu šia komanda

Kazys Maksvytis su trenksmu grįžo į Klaipėdos „Švyturio“ areną. Jo treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ namuose be didesnio vargo 92:73 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį“ ir įsirašė antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Strategas džiaugėsi sugrįžimu į Klaipėdą, kurioje praleido, kaip pats sako, vienus gražiausių karjeros metų.

„Geras jausmas grįžti į Klaipėdą. Čia buvo patirta gerų emocijų. Labai smagu, kad iškovojome pergalę. Džiaugiuosi vyrų koncentracija, kuri išliko visas 40 minučių. Pabėgti galėjome jau pirmojoje mačo pusėje, tačiau nesužaidėme užtikrintai. Kėdainiečiai pataikydavo sunkius metimus ir tai mums neleido atsiplėšti“, – apie rungtynes komentavo K. Maksvytis.

„Neptūnas“ pergalę iškovojo neturėdamas ir dviejų labai svarbių žaidėjų. Mindaugas Kačinas ir Tomas Delininkaitis vis dar gydosi nugaros ir kojos traumas.

„Abu artimiausiu metu turėtų sugrįžti. T. Delininkaitis galbūt jau žais su „Žalgiriu“, o M. Kačinas rungtyniautų dar kitose rungtynėse“, – apie žaidėjų sveikatą pasakojo strategas.

Daugiausiai galvos skausmo varžovams kėlė Juano Palacioso problema. 206 cm ūgio kolumbietis pelnė 25 taškus ir vėl buvo naudingiausias „Neptūno“ krepšininkas. K. Maksvytis teigė, kad centimetrų trūkumas komandoje jo negąsdina. 

„Žiūrint į centimetrus gali atrodyti, kad jų mums trūksta, tačiau šiuolaikinis krepšinis yra mobilus. Kur reikės daugiau jėgos, ten naudosime Simą Galdiką“, – mintimis dalijosi K. Maksvytis.

Žurnalistų paklaustas apie komandai keliamus tikslus, K. Maksvytis nesudvejodamas teigė, kad ketvirta vieta LKL čempionate netenkintų nei jo, nei komandos.

„Žinant Klaipėdos sirgalius, mums tikrai ketvirta vieta reikštų nepasisekusį sezoną. Jeigu nekamuos traumos, tikiu šia komanda“, – optimizmo neslėpė treneris.

„Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka po rungtynių buvo nusivylęs mačo pradžia. Pasak trenerio, būtent pirmosios penkios minutės ir nulėmė mačo baigtį.

„Rungtynes pradėjome blogai žaisdami gynyboje. Pirmas penkias minutes žaidėme ne taip, kaip turėjome. Žinojome, kad „Neptūnas“ žaidžia aktyviai gynyboje. Jie darė tai, ką mes žinojome, tačiau mes nesužaidėme kaip planavome“, – pasakojo R. Cvirka.

Kėdainių komandoje rezultatyviausiai žaidė Jamesas Woodardas, kuris pelnė 22 taškus. Jeigu jo indėlis puolime buvo svarus, to negalima pasakyti apie kitus įžaidėjus. Mauro Veljačičius pelnė 7, o Malcolmas Grantas 9 taškus, tačiau abu išsiskyrė negebėjimu vadovauti komandai.

„Įžaidėjams trūksta įgūdžių. Manau, kad toliau bus geriau. Vis dėlto šiandienos rungtynės parodė, kad jie neskaito žaidimo. Jie atliko tik 14 rezultatyvių perdavimų, kuomet per draugiškas rungtynes rinkdavome po 20-25“, – pasakojo Kėdainių komandos treneris.


Šiame straipsnyje: Kazys MaksvytisNeptūnasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių