K. Maksvytis – apie „Žalgirį“ dominusį gynėją ir „Valencia“ slapukavimą

Kazys Maksvytis pasidalijo įspūdžiu apie „Žalgirį“ dominusio Chriso Joneso pavojingumą puolimą, galimybes kurti žaidimą ir valdyti komandą. Amerikietis tarpsezoniu pasirinko „Valencia“ klubą, kuris slapukauja dėl žaidėjo dalyvavimo rungtynėse su „Žalgiriu“. Krepšininkas iškrito iš rikiuotės dėl ligos, taip pat skelbiama apie kelio problemas.

Chrisas Jonesas tarpsezoniu buvo pagrindinis Kauno „Žalgirio“ taikinys žaidėjų turguje. Amerikietis pasirinko „Valencia“ klubą, o dabar atsidūrė dėmesio centre prieš artėjančią abiejų komandų akistatą penktadienį Eurolygoje.

Puikiai Eurolygoje rungtyniaujančio 29-erių atakų organizatoriaus dalyvavimą rungtynėse apgaubė nežinomybės debesys. Bent jau juos aplink septintą naudingiausią (vid. po 18,6 balo) turnyro žaidėją kuria slapukaujanti „Valencia“ komanda.

Jonesas sekmadienį rungtyniavo ACB lygoje su Tenerifės „Lenovo“, bet praleido Eurolygos antradienio mačą su Madrido „Real“. Pasak pranešimų, krepšininką iš rikiuotės išvedė žarnyno liga, taip pat užsimenama apie jaučiamą kelio diskomfortą.

„Valencia“ strategas Alexas Mumbru dvikovos su „Žalgiriu“ išvakarėse išliko paslaptingas, ar Jonesas rungtyniaus. Tačiau „Žalgirio“ štabas gavo informaciją savo kanalais.

„Mes valdome informaciją, kad jis žais, – šypsodamasis Valensijoje komentavo Maksvytis. – Prieš tai Bojanas Dubljevičius negalavo, nežaidė su Bolonijos „Virtus“. Greičiausiai, kad nuo jo apsikrėtė Chrisas Jonesas. Pagal mūsų žinias, jis turėtų žaisti.“

„Visi žaidžia (žaidimus – aut. past.), visi kovoja dėl pergalės, – apie varžovų slapukavimą pasisakė „Žalgirio“ vyr. treneris. – Niekas nenori žaisti atviromis kartomis, dėl to kažkiek slepia. Jonesas – labai svarbus jų žaidėjas, pridėjus prie „Valencia“ priekinės linijos. Dėl to ir slepia informaciją, nes daug kas priklauso nuo jo.“

Jonesas šį sezoną Eurolygoje per aštuonerias rungtynes vidutiniškai rinko po 15,4 taško (11-as rezultatas lygoje), 4,5 rezultatyvaus perdavimo (12-as), 2,8 atkovoto kamuolio ir 18,6 naudingumo balo (7-as).

Tritaškių taiklumas siekia 35,3 proc. (12 iš 34). Ispanijos čempionate jis yra dar aukštesnis – 50 proc. (13 iš 26).

Tarpsezoniu Vilerbano ASVEL palikęs 188 cm ūgio gynėjas buvo pirmas „Žalgirio“ pasirinkimas siekiant sustiprinti gynėjų grandį.

„Jonesas atrodo gerai, yra komandos lyderis, – paklaustas, kas kėlė žavesį Jonesu, tęsė Maksvytis. – Turi labai daug variantų puolime, gerai valdo komandą, gerai skirsto perdavimus, gali pats gerai užbaigti atakas. Prieš labai žemesnį varžovą gali sukurti situaciją net ir po krepšiu žaidžiant nugara. Kaip ir kiekvienas, kuris daugiau energijos išlieja puolime, gynyboje gal panaudoja mažiau energijos, bet tikrai gali gintis, turi stiprų kūną. Palieka gerą įspūdį.“

Nepasisekus pasikviesti Jonesą, „Žalgiris“ vasarą prisiviliojo Tel Avivo „Maccabi“ palikusį Keenaną Evansą.

Amerikietis staigiai tapo kauniečių lyderiu, kuris Eurolygoje vidutiniškai pelno po 15,7 taško (6-as rezultatas lygoje), tritaškius realizuoja 46 proc. (23 iš 50), atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja po 2,7 kamuolio ir fiksuoja po 16,2 naudingumo balo (12-as).

„Keenanas ir Chrisas – geri žaidėjai, – lyginti dviejų gynėjų nesiryžo Maksvytis. – Manau, kad dėl to, kaip jie žaidžia, ne viena komanda norėtų turėti juos, net ir pirmaujančios komandos. Eurolygai tiktai geriau, kai yra tokie geri nauji vardai.“

„Žalgirio“ ir „Valencia“ dvikovos penktadienį pradžia – 21.45 val. Pirmajame savaitės mače kauniečiai 73:93 nusileido Vitorijos „Baskonia“, o Valensijos ekipa 73:80 nusileido Madrido „Real“. 

„Valencia“ per devynis turus yra pasiekusi keturias pergales ir rikiuojasi dvyliktoje vietoje.

– Kokį įspūdį palieka būsima varžovė „Valencia“? – žurnalistai paklausė Maksvyčio.
– Dar viena Ispanijos komanda, greitai bėganti, vėl geresnė puolime nei gynyboje. Tikiuosi, kad, visų pirma, iš savo pusės sureaguosime ir duosime atsaką.

– Kaip patiko sureagavimas?

– Treniruotė pasako nemažai. Matau nemažai gerų ženklų. Žaidėjai sureagavo, lyg tai yra pasiruošę. Turbūt ne visiems patinka pralaimėti. Negaliu sakyti, kad Vitorijoje buvo pačios blogiausios rungtynės. Paprasčiausiai du su puse kėlinio buvo viskas gerai, o antra pusė buvo viena iš blogiausių. Tikiuosi, kad sureaguosime ir šį kartą užbaigsime rungtynes.

– Ar Kevarriusas Hayesas bus pasiruošęs žaisti?

– Bus pasiruošęs. Mums trūksta jo, ypatingai gynybine, energijos prasme. Nieko blogo nenutiko po rungtynių su „Baskonia“. Kiekviena diena jam yra kaip oro gurkšnis. Jam turėtų būti geriau tiek dėl traumos, tiek dėl žaidimo ritmo, kurio jis neturėjo.

– Ar Hayeso faktorius rungtynėse yra dar svarbesnis, atsižvelgiant, kad „Valencia“ gretose priekinėje linijoje spindi Bojanas Dubljevičius ir Jasielas Rivero?

– Labai svarbus. „Valencia“ turi galingą priekinę liniją. Turime būti teisingi po vakarykščių rungtynių, kuriose turbūt vienintelis Laurynas Birutis iš mūsų aukštaūgių sužaidė geras rungtynes. Mums neužtenka to, kai ypatingai žaisime su varžovų stipria priekine linija.

Igno Brazdeikio žaidimo vidurkis per paskutines trejas rungtynes sumažėjo 7 minutėmis. Ar dažnai pasitaikančios klaidos priimant sprendimus mažina jūsų pasitikėjimą?

– Visų pirma, tikiu Ignu ir jis gaus savo minutes. Mes kalbame. Be abejo, jis turi būti naudingas komandai tiek puolime, tiek gynyboje. Jam tai – pirmi metai, yra naujokas. Nebus taip, kad kelias bus klotas rožėmis. Bus ir geresnių, ir blogesnių momentų. Esame pasiruošę tam, bet tikimės, kad Ignas sureaguos. Jis turi savo asmenines ambicijas ir tikimės, kad bus geresnis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai klausimas

Tai klausimas portretas
Kiek tam Brazdeikiui reik laiko kad įsisąmoninti kaip reikia elgtis vienoje ar kitoj situacijoje?lyg jis būtų iš futbolo atėjęs o ne iš krepšinio ..

Brazdeikis

Brazdeikis portretas
Jaunas vyras o smegeninė neveikia taip kaip reikėtų aikštėje elgtis mokami didžiuliai pinigai o neaišku kada jis perims europietiško žaidimo ypatumus ?o treneris tikisi...ar už tokius pinigus nebuvo galima įsigyti "normalu" žaidėją?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių