K. Bryanto atsisveikinimas: 60 taškų ir pergalingas metimas

Jeigu tai būtų Holivudo filmas, jis atrodytų pernelyg prasto scenarijaus ir neįtikimas. Tačiau tai buvo realybė ir tai buvo nuostabiausias įmanomas atsisveikinimas su krepšiniu.

Kobe Bryantas savo paskutinėse karjeros rungtynėse pelnė 60 taškų, įskaitant rezultatą persvėrusį metimą ketvirto kėlinio pabaigoje, o jo Los Andželo „Lakers“ (17-65) namie 101:96 (19:21 23:36 24:18 35:21) nugalėjo Jutos „Jazz“ (40-42).

Taip 20 metų Bryanto karjera baigėsi ne tik įspūdingu asmeniniu pasiekimu, bet ir pergale. Didžiąją rungtynių dalį tai neatrodė įmanoma.

K. Bryantas prametė pirmus 5 savo metimus, o „Lakers“ įpusėjus mačui atsiliko 42:57. Tačiau Kobe vien per trečią kėlinį pelnė 15 taškų ir neleido „Jazz“ pabėgti, o vos prasidėjus ketvirtam ketvirčiui pataikė tritaškį ir pelnė savo 40-ąjį tašką.

K. Bryantas ėmė vaikytis 50 taškų ribos, o kai ją pasiekė, nesustojo ir vedė „Lakers“ į pergalę.

Jo tritaškis, likus žaisti 59 sekundes, priartino „Lakers“ iki 95:96. „Jazz“ prametė, o kitoje atakoje „Lakers“ legenda pataikė metimą iš vidutinio nuotolio, taip išvesdamas Los Andželo klubą į priekį 97:96, likus žaisti 31,6 sek.

„Jazz“ gynėjas Trey Lylesas tada prametė, o svečiai prasižengė prieš Bryantą ir šis baudų metimais pelnė savo 60-ąjį tašką. Tai – septintas kartas Bryanto karjeroje, kai jis pasiekė 60 taškų ribą.

Kitoje atakoje „Lakers“ apsigynė ir K. Bryantas rezultatyviai asistavo Jordano Clarksono dėjimui. Tai buvo pirmi kito „Lakers“ žaidėjo pelnyti taškai po 17 iš eilės K. Bryanto taškų.

Netrukus Kobe buvo pakeistas ir pilnutėlė „Staples Center“ arena su gausybe žvaigždžių plojo jam atsistojusi.

K. Bryantas aikštėje praleido 42 minutes, pataikė 16/29 dvitaškių, 6/21 tritaškių ir 10/12 baudų. Jis taip pat atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, blokavo 1 metimą, 2 kartus suklydo ir kartą prasižengė.

Būdamas 37-erių metų, K. Bryantas tapo vyriausiu žaidėju NBA istorijoje, pelniusiu bent 60 taškų. Ankstesnis rekordas priklausė Wiltui Chamberlainui – 32 metai.

K. Bryantas su kaupu pagerino ir NBA rezultatyvumo rekordą paskutinėse sezono rungtynėse. Prieš dvejus metus Jordanas Clarksonas savo paskutinėse NBA rungtynėse pelnė 43 taškus.

K. Bryantas į krepšį metė net 50 kartų ir tai – didžiausias toks skaičius nuo 1983-1984 m. sezono.

„Lakers“: Kobe Bryantas 60, Jordanas Clarksonas 12, D'Angello Russellas 9.

„Jazz“: Trey Lylesas 18 (11 atk. kam., 5 per. kam.), Gordonas Haywardas 17, Shelvinas Mackas ir Joe Inglesas po 12, Jeffas Witney 10 (9 atk. kam.).

K. Bryantą prieš rungtynes pasveikino visos ryškiausios „Lakers“ ir NBA žvaigždės. Magicas Johnsonas pirmasis šlovino K. Bryantą, kalbėdamas gyvai „Staples Center“ arenos viduryje, o po to per ekranus savo sveikinimus išsakė buvę Kobes komandos draugai ir dabartinės NBA žvaigždės.

Nuo Shaquille'o O'Nealo ir Pau Gasolio ir Dirko Nowitzki – ryškiausi NBA krepšininkai dėkojo K. Bryantui už nuostabią karjerą NBA ir milžinišką įtaką krepšinio populiarinimui.


Šiame straipsnyje: Kobe BryantasNBAlakers

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių