„Juventus“ krepšininkai kontrolinėse rungtynėse nugalėjo Ukrainos čempionus

  • Teksto dydis:

Triuškinančią pergalę pasirengimo naujam sezonui cikle iškovojo Utenos „Juventus“ krepšininkai. Antano Sireikos komanda sekmadienį Kaune 103:86 (26:21, 27:18, 29:19, 21:28) nugalėjo Ukrainos čempionę Južnės „Chimik“ komandą.

Uteniškiams tai buvo ketvirtoji iš eilės pergalė pasirengimo cikle. Kitas rungtynes „Juventus“ žais ketvirtadienį, kai Kaune išmėgins jėgas su Minsko „Cmoki“ krepšininkais.

Pasak klubo pranešimo, Vaido Čepukaičio ir Spencerio Parkerio tikslių metimų dėka uteniškiai pirmieji įgijo persvarą (7:4), tačiau Ukrainos klubas ne tik panaikino deficitą, bet Viačeslavo Petrovo dvitaškio su pražanga dėka persvėrė rezultatą savo naudai – 14:11. Penkis taškus iš eilės surinkęs Dovis Bičkauskis sugrąžino pranašumą uteniškiams (16:14), o Armino Urbučio bei Aarono Besto atakos kėlinio pabaigoje leido „Juventus“ klubui dar šiek tiek atitrūkti – 26:21.

Antrojo kėlinio pradžioje A. Urbutis dar šiek tiek padidino uteniškių atotrūkį (30:23), bet sėkmingą atkarpą surengę „Chimik“ žaidėjai netruko sumažinti atsilikimą – 31:32. Visgi antroje ketvirčio pusėje penkis taškus pelnė A. Bestas, du tritaškius iš eilės pataikė Gytis Sirutavičius ir likus žaisti dvi minutes „Juventus“ įgijo devynių taškų persvarą – 45:36. Įsibėgėję uteniškiai surengė dar kelias sėkmingas atakas ir Vytauto Šulskio bei G. Sirutavičiaus taškų dėka įpusėjus mačui jau buvo priekyje 53:39.

Nors trečiojo kėlinio pradžioje penktąją pražanga gavo ir rungtynes buvo priverstas baigti V. Čepukaitis, uteniškių žaidimui tai didesnės įtakos neturėjo. Keturis taškus pelnė Rolandas Jakštas, penkis pridėjo Jamaras Diggsas, sėkmingai ataką baigė A. Urbutis ir „Juventus“ ėmė triuškinti varžovus – 68:42. Dar vieną tritaškį pataikius J. Diggsui skirtumas šoktelėjo iki 28 taškų ribos (73:45), o per likusį laiką svečiai iš Ukrainos tik šiek tiek sumažino atsilikimą – 58:82.

Ketvirtasis kėlinys šiose rungtynėse jau tebuvo formalumas. „Juventus“ komandos persvara visą laiką buvo triuškinanti, o skirtumas kiek aptirpo tik paskutinėmis dvikovos minutėmis. Likus žaisti porą minučių R. Jakštas dvitaškiu su pražanga viršijo šimto Utenos klubo pelnytų taškų ribą (101:82), o rungtynes A. Sireikos komanda laimėjo rezultatu 103:86.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Arminas Urbutis, 17 – Aaronas Bestas, 14 – Dovis Bičkauskis, po 13 – Jamaras Diggsas ir Gytis Sirutavičius.

„Chimik“ gretose pasižymėjo Jainesas Smithas (17 tšk.), Oleksandras Belikovas (12 tšk.), Oleksandras Prokopenko ir Oleksandras Tsikaliukas (po 11 taškų).

Južnės klube rungtyniaujantis Rolandas Alijevas per 16 minučių pelnė tašką (tritaškiai 0/2, baudos 1/2), atkovojo ir prarado po kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo pražangą, kartą pažeidė taisykles ir surinko 3 naudingumo balus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlesedicy

Charlesedicy portretas
wh0cd281203 [url=http://metformin2011.gdn/]metformin 1000 mg[/url] [url=http://buyhydrochlorothiazide2013.top/]hydrochlorothiazide 25 mg for sale[/url] [url=http://buyabilify17.gdn/]price of abilify[/url]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių