A. Juškevičius: kai treneris paskelbė galutinę sudėtį, įtampa šiek tiek sumažėjo

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių Mantas Kalnietis po rungtynių su Ispanijos rinktine pripažino, kad jautėsi ramus dėl savo vietos galutiniame komandos dvyliktuke. Tačiau užtikrintai kontrolinių rungtynių metu atrodantis Adas Juškevičius dar prieš kelias dienas to paties pasakyti negalėjo.

Bendraudamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, snaiperis tvirtino, kad savo jėgomis jis pasitikėjo, tačiau neslėpė – palengvėjimas po galutinio Jono Kazlausko verdikto jautėsi.

„Aš tikrai tikėjau, kad būsiu dvyliktuke ir kuomet treneris paskelbė galutinę sudėtį, įtampa šiek tiek sumažėjo. Tačiau atsipalaiduoti negalima, nes mūsų laukia dar daug draugiškų rungtynių. Reikia gerai pasirodyti, būti susikoncentravusiam, kad nebūtų jokių traumų. Turiu išlikti susikaupęs“, – kalbėjo krepšininkas.

Pasitikėti savo jėgomis A. Juškevičius turėjo teisę. Vidutiniškai po 9,2 taško per penkerias rungtynes rinkęs kaunietis kojų nedrebino ir atakuodamas iš trijų taškų zonos. 64,7 proc. (11/17) taiklumu tolimus metimus metęs A. Juškevičius kol kas yra geriausias komandos snaiperis.

Tritaškius buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas svaidė rinktinės kandidatų sąraše dar esant Mindaugui Girdžiūnui ir Vaidui Kariniauskui. Po pastarųjų krepšininkų atkabinimo J. Kazlauskas iš A. Juškevičiaus tikėsis ir to, ko pasigedo klaipėdiečio ir alytiškio žaidime – atakų organizavimo.

Visgi toks scenarijus krepšininko nebaido ir A. Juškevičius nusiteikęs uoliai dirbti pagal rinktinės vairininko nurodymus.

„Treneris viską dėliojasi taip, kaip jam atrodo geriausiai. Jei jis mane matys įžaidėju, aš šioje pozicijoje ir žaisiu. Viską darysiu dėl komandos, kad jai būtų geriau. Darysiu tai, ką lieps treneris“, – užtikrintai dėstė A. Juškevičius.

Pirmadienio rungtynės su Europos čempionais ispanais Lietuvos krepšininkams buvo paskutinės, kurias jie sužaidė namuose. Jau antradienį lietuviai išvyks į Ispaniją, kur ketvirtadienį Malagoje jų lauks revanšo trokštanti Sergio Scariolo kariauna.

Dalindamasis mintimis apie išlydėtuvių mačą, A. Juškevičius pirmiausiai pasidžiaugė ne palankiu žaidimu, o pergale, kurią jis skyrė sirgaliams. 

„Visų pirma, smagu, kad susirinko pilna salė žmonių ir tai man buvo svarbiausia. Svarbu ir tai, kad tų žmonių nenuvylėme laimėdami prieš stiprią komandą. Taigi su tokia gera gaida mes ir paliekame Lietuvą išvykdami ilgam“, – sakė krepšininkas.

Pasiruošimas Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms lietuviams kol kas klotas tik pergalėmis. Per šešerias rungtynes lietuviai nė karto nesuklupo ir vieninteliai ispanai lietuviams nusileido vienženkliu skirtumu.

Tačiau kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės varžovus pasirengimo cikle, A. Juškevičius surimtėjo. Snaiperis akcentuoja, kad palikus tėvynę, šalies rinktinės lauks gerokai pajėgesni varžovai nei tie, kuriuos lietuviai sutriuškino pirmuose penkiuose draugiškuose mačuose.

„Laimėjome visas rungtynes, todėl liūdėti tikrai neturime priežasties. Viskuo esame patenkinti, bet reikia suprasti, kad išvykose mūsų laukia labai rimti varžovai ir namuose nebežaisime. Faktas, kad bus tikrai sunkiau. 

Nėra ką slėpti, kad Ispanijos rinktinė yra visiškai kitokio kalibro nei tos rinktinės, su kuriomis rungtyniavome prieš tai. Mums patiems jau norėjosi pasitikrinti su rimtesnėmis komandomis ir šiandien tai gavome“, – atviravo žaidėjas.

Iš galutinio Lietuvos rinktinės dvyliktuko penkiems krepšininkams pasirodymas olimpinėse žaidynėse bus debiutinis. Tarp olimpiados naujokų esantis A. Juškevičius nacionalinėje ekipoje debiutavo prieš dvejus metus vykusiame pasaulio čempionate, tačiau patikino, kad pirmasis olimpinių žaidynių skonis jam nebus ypatingas.

„Pasaulio čempionatas ir olimpinės žaidynės yra du didžiausi oficialūs turnyrai pasaulyje. Olimpiadoje bus taip pat, kaip ir pasaulio čempionate – aukščiausio lygio varžovai ir sunkios rungtynės“, – neabejojo A. Juškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių