J.Mačiulis tapo krepšinio treneriu, V.Garastas – istorijos mokytoju

Lapių pagrindinėje mokykloje vaikai į pamokas trečiadienį galėjo ateiti apsirengę sportiniais drabužiais, apsiginklavę krepšinio fanų atributais, o pamokose jiems buvo kalbama apie krepšinį. Čia prasidėjo Kauno rajono mokyklose vyksiantis projektas „Krepšinio diena mano mokykloje“.

J.Mačiulis nusileido moksleiviui

Su krepšiniui skirta diena moksleivius ir pedagogus pasveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, o po to šventė prasidėjo varžybomis. Iššūkį krepšininkui J.Mačiuliui metė 14-metis Povilas Stankūnas. Iš pradžių jie įmetė vienodą skaičių baudų – po 6 iš 10. Prireikė pratęsimo, kuriame mesti 5 baudiniai. J.Mačiulis pataikė 3, o P.Stankūnas – 4 baudas.

„Jei ne jaudulys, turbūt būčiau įmetęs daugiau. Per atranką dvikovai su J.Mačiuliu iš 10 pataikiau 9", – pasakojo vaikinas.

Po baudinių rungties J.Mačiulis pamokė moksleivius mėtimo į krepšį technikos. „Ne, kol kas trenerio pašaukimo po šios pamokos nepajutau“, – šypsojosi J.Mačiulis.

Jis sakė mielai dalyvausiąs ir kitose rajono mokyklose, kur vyks krepšinio dienos.

Pamokos buvo kitokios

Krepšiniui skirtą dieną vyko kitokios nei įprasta pamokos. V.Garastas istorijos pamokoje aštuntokams papasakojo apie Lietuvos krepšinio ištakas. „Šiemet sukanka 90 metų, kai į mūsų šalį atkeliavo šis žaidimas. Paminėjau ir svarbiausius šių laikų rinktinės laimėjimus“, – kalbėjo legendinis treneris.

Taip pat vaikams buvo parodytas dokumentinis filmas „Kita svajonių komanda“ apie pirmąją mūsų krepšininkams olimpiadą po nepriklausomybės atkūrimo. Tada 1992 metais krepšininkai laimėjo bronzą.

9-10 klasių moksleiviams biologijos pamoką vedė „Žalgirio“ dublerių fizinio rengimo treneris Justas Grainys.

Dailės pamokoje vaikai piešė krepšinio tema, matematikos – sprendė užduotis, susijusias su krepšinio aikštelės plotu, kamuolių apimtimis ir pan.

Lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vaida Trofimišinienė sakė, kad moksleiviams ši diena buvo didelė šventė. „Jie negalėjo  patikėti, kad bendraus su krepšinio pasaulio žmonėmis, galės atsinešti tarškynes, kitą sirgalių atributiką. O mokytojai ir krepšinio federacijos atstovai labai atsakingai rengėsi šios dienos pamokoms“, – teigė direktorė.

Keliaus per kitas mokyklas

Lapių pagrindinėje mokykloje prasidėjęs projektas „Krepšinio diena mano mokykloje“ toliau keliaus per vienuolika Kauno rajono ugdymo įstaigų.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas yra sakęs, kad integruotos pamokos  padės vaikus labiau sudominti krepšiniu ir apskritai kūno kultūros pamokomis, ypač mergaites.  Kūno kultūros pamokose talkins „Žalgirio“, rajono krepšinio klubų žaidėjai, „Sirenos“ krepšininkės.

Integruotos pamokos Kauno rajono mokyklose vyks du kartus per mėnesį.


Šiame straipsnyje: Jonas Mačiuliskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Tik šių žmonių dėka Lietuvą tapo Krepšinio šalimi, ........ Pažiūrėjus kaip dirbama futbole liūdna darosi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių