Buvęs J.Kazlausko treneris: reikia nukelti skrybėlę prieš prancūzus

"Daugiau nei padarėme, padaryti nebuvo įmanoma", - apie Lietuvos rinktinės pasirodymą Europos čempionate sakė Rimantas Endrijaitis.

Nors Lietuvos rinktinė rimtai priešinosi prancūzams Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje finale tik pirmąjį kėlinį, Jono Kazlausko treneris Rimantas Endrijaitis nepuolė kritikuoti Lietuvos komandos.

"Reikia pripažinti, kad šiandien Prancūzijos komanda buvo žymiai galingesnė. Ir mes neturėjome galimybių, kuo ją įveikti. Pralaimėjome tikrai geresnei komandai, kuri šiandien sužaidė geriausias savo rungtynes Europos čempionate", - kalbėjo Lietuvos rinktinės stratego Jono Kazlausko buvęs treneris Rimantas Endrijaitis.

Intrigos finale nebuvo. Prancūzija įveikė Lietuvą lengvai ir užtikrintai - 80:66. Nuo antro kėlinio vis pirmavusi dviženkliu skirtumu, o kartais pasiekdavusi ir dvidešimties taškų ribą.

R. Endrijaitis pasidalijo įžvalgomis ne tik apie finalą, bet ir apie visas pirmenybes.

FINALAS. "Pradžia buvo gera. Geras žaidimas, Renaldas Seibutis uždengė Tony Parkerį, kaip ir buvo suplanavę mūsų treneriai. Tačiau šiandien Prancūzijos komanda buvo kita, nei ta, su kuria lietuviai kartą šiame čempionate jau žaidė. Visi kiti jų žaidėjai labai gerai rungtyniavo. Buvo paruošę komandinį puolimą. Kamuolys gerai vaikščiojo, krepšininkai nesikarščiavo. Ir nežiūrint į tai, kad pirmą kėlinį "koncertavo" Linas Kleiza ir jį sužaidėme apylygiai, antrame kėlinyje jau išryškėjo Prancūzijos rinktinės persvara. Ir pasodinus T. Parkerį, pagrindiniu įžaidėju tapo Nando de Colo, bet viską sukomplektavo Nicolas Batumas. Skraidantis N. Batumas buvo praktiškai nesustabdomas. Ir antroje žaidimo pusėje jau jautėsi, kad Prancūzijos krepšininkai yra galingesni. Jie pradėjo laimėti kovą po krepšiu, mūsiškiai pradėjo klysti. Varžovų komanda šiandien žaidė labai gerai. Pataikė visi, kamuolius atsikovodavo. Ir mes šiandien neturėjome vaistų prieš jų žaidimą, nieko negalėjome pateikti. Tad reikia nukelti skrybėlę prieš prancūzus."

SĖKMĖ. "Visas čempionatas nusisekė gerai. Labai sudėtinga buvo pirmojo etapo grupė. Prasibrauti pro tą "serbiškų" komandų frontą. Tada, kada mūsų komanda dar nebuvo pilnai atsiskleidusi. Labai gerai sužaidėme su kroatais. Viskas mums labai parankiai išsidėstė. O daugiau nei padarėme, padaryti nebuvo įmanoma".


LYDERIAI. "Pagrindinis žmogus buvo Mantas Kalnietis. Jis stabiliausiai sužaidė šitame čempionate. Ir daugiausia prisidėjo prie to, kad mes šiandien turime sidabro medalius. Antroje vietoje reikia pažymėti L. Kleizą. Jis atsigavo, jo meistriškumas visą laiką augo. Ir ne veltui šiandien jis yra geriausių Europos krepšininkų penketuke. Aišku, jam, praktiškai visą sezoną nežaidus, buvo sudėtinga išsigydyti, įeiti į formą ir taip puikiai sužaisti. Tam reikėjo valios ir pastangų".


Šiame straipsnyje: KazlauskasEndrijaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių