J.Kazlauskas: australai antroje rungtynių dalyje pavargsta

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pirmadienio pirmą dienos dalį skyrė poilsiui, o jau vakare liejo prakaitą arenoje, kur antradienį žais trečiąsias Pasaulio taurės turnyro rungtynes.

D grupės susitikime mūsiškių lauks susitikimas su vieną laimėjimą turinčia Australija, kurią Jono Kazlausko kariaunai pavyko nugalėti pasirengimo ciklo metu Klaipėdoje.

J.Kazlauskas teigė, kad Australija žaidžia labai specifinį krepšinį ir naudoja daug spaudimo, kuris turi tiek privalumų, tiek trūkumų. Pasak stratego, lietuviai žino, ką darė blogai, ir pasirengę tai ištaisyti bei pasiekti pergalę.

„Stiprus varžovus, žaidžiantis specifinį australietišką krepšinį, nors daugelis jų krepšininkų rungtyniauja užsienyje. Stengiasi greitai žaisti, mesti į krepšį pirmomis atakos sekundėmis. Naudoja jėgos krepšinį, turi daug talentingų žaidėjų, ypatingai ties tritaškiu“, – pasakojo treneris.

– Žaidėme su australais draugiškas rungtynes. Tai turės įtakos?

– Rungtyniavome, bet namuose, savų žiūrovų akivaizdoje bei turėdami šių metų pilna sudėtį. Sužaidėme geras rungtynes ir pavyko laimėti. Stengsimės tai pakartoti. O kaip pavyks – pamatysime.

– Ar galima sakyti, kad kol kas australai nedemonstruoja savo geriausio krepšinio?

– Nežinau, koks tas geriausias. Jiems reikėjo žaisti su slovėnais, kurie turi geriausius žaidėjus ties tritaškiu. Australams buvo labai sunku sugaudyti tuos gynėjus. Australija naudoja daug zoninio spaudimo. Jeigu tai duoda naudos, būna gerai, bet išnaudojama daug energijos ir kartais antroje mačo dalyje jie pavargsta. Jeigu varžovai gerai susitvarko, kas buvo rungtynėse su Slovėnija, australams būna riesta. Australija tikrai talentinga komanda.

– Rungtynėse su Angola akcentavote atkovotus kamuolius. Ką akcentuosite mačui su Australija?

– Mes pirmajame susitikime blogai žaidėme „du prieš du“ gynybą. Leidome jiems mesti daug laisvų metimų. Taip pat blogai tvarkėmės su „nugarinėmis užtvaromis“ ir turėjome problemų greito puolimo gynyboje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių