Jaunieji žalgiriečiai pasirengę NKL egzaminams

Atjaunėjusi Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda rengiasi sudėtingam sezonui. Jaunieji žalgiriečiai neseniai dalyvavo Šakiuose vykusiame draugiškame keturių ekipų turnyre, kuriame buvo žaidžiama dėl legendinio Lietuvos krepšininko ir buvusio žalgiriečio Modesto Paulausko vardo įsteigtos taurės.

Kova dėl pagrindinio trofėjaus Tomo Masiulio auklėtiniams baigėsi jau pusfinalyje, kuriame teko pripažinti „Telšių“ komandos pranašumą – 71:77.

„Žalgiris-2“ ekipai taškų pelnė Laurynas Birutis 22 (8/9 dvit., 5 atk. kam.), Kristupas Žemaitis 12 (3/3 dvit., 2/2 trit., 6 rez. perd.), Gytis Masiulis 11 (6 atk. kam.), M.Jogėla 10, Ignas Sargiūnas 7, Lukas Uleckas 5. Naujausias pirkinys - Grantas Vasiliauskas pelnė 2 taškus.

Kitą dieną Šakiuose įvyko ne tik turnyro mažasis finalas, tačiau ir Kauno miesto derbis. Jaunieji žalgiriečiai ir šįkart neatrado savojo žaidimo bei nusileido KTU krepšininkams – 54:68.

„Žalgiris-2“: Kristupas Žemaitis 14 (2 per. kam.), Laurynas Birutis 11 (5 rez. perd.), Gytis Masiulis 10 (5 atk. kam.), Grantas Vasiliauskas 6, Matas Jogėla 5.

„Sezonui rengiamės pagal planą, bet jau dabar aišku, kad laukia nelengvi metai“, - portalui kaunodiena.lt sakė T.Masiulio asistentas Vidas Ginevičius.

Žalgiriečiai planuoja sužaisti kontroline rungtynes su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkais, o spalio 7 d. jau startuos NKL pirmenybėse. Pirmajame mače Molėtuose juos priims „Ežerūnas-Karys“.

- Esate Nacionalinės krepšinio lygos vicečempionai. Ar pasipylę pralaimėjimai negąsdina?

- Priimame tai, kaip repeticijas. Dėl rezultatų neišgyvename, nes pasikeitė daugiau nei pusė komandos - gal 60 procentų žaidėjų. Vietoj patyrusių krepšininkų ir buvusių lyderių atėjo jaunimas. Krepšinio mokyklų moksleiviai, neturintys rungtyniavimo su vyrų komandomis patirties. Vaikai, žinoma, geri, dirba be priekaištų, bet vis tiek jų fizinis pasirengimas neprilygsta vyrams. Lieka tik apsišarvuoti kantrybe ir nuosekliai dirbti. Užtruks nemažai laiko, kol gausime rezultatą.

- Tačiau dauguma buvusių „Žalgirio“ dublerių šiemet pakilo karjeros laiptais, nueidami į LKL klubus. Jums, kaip treneriams, turbūt maloni žinia?

- Be abejo, juolab, kad tai ir yra mūsų pagrindinis tikslas – ugdyti krepšinio talentus. Niekas nekelia tikslo žūtbūt užimti aukščiausias vietas.

- Kas liko iš pernykščių lyderių?

- Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis ir Gytis Masiulis. Jie bus labiausiai patyrę mūsų žaidėjai. Bet kaip ir kasmet turėsime gabaus jaunimėlio. Ignas Sargiūnas, Lukas Uleckas ir Martynas Arlauskas, praeityje žinomo žalgiriečio Mindaugo Arlausko sūnus, bei keletas kitų. Neseniai prisidėjo ir šalies jaunučių rinktinės vienas lyderių Grantas Vasiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių