Jaunieji krepšininkai vėl susitiks rinktinėje

Kandidatai į Lietuvos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio rinktinę rytoj Kaune vėl pradės ruoštis Europos čempionatui, tačiau vyriausiasis treneris Rimantas Grigas ne iškart sulauks visų žaidėjų.

Pirma dvikova – su latviais

Europos jaunių krepšinio čempionatas iš pradžių buvo numatytas šiemet liepos 30 – rugpjūčio 7 d. Turkijos mieste Samsune, tačiau tąkart dėl nestabilios politinės padėties šalyje buvo atidėtas ir vyks gruodžio 16–22 d.

Trenerio R.Grigo vadovaujama Lietuvos rinktinė C grupėje išmėgins jėgas su latviais (16 d.), bosniais (17 d.) ir bendraamžiais iš Izraelio (18 d.).

Pakeitus varžybų formatą, 1–2 vietas grupėje užėmusios komandos iškart pateks į ketvirtfinalį, o C grupės ekipos susitiks su varžovais iš D grupės, kurioje varžysis Prancūzijos, Serbijos, Slovėnijos ir Rusijos jaunieji krepšininkai.

A grupėje žais kroatai, italai, ispanai ir švedai, B – suomiai, vokiečiai, graikai ir turkai.

1–5 vietas užėmusios rinktinės užsitikrins teisę kitąmet dalyvauti Egipte vyksiančiame pasaulio čempionate.

Treniruosis ir Turkijoje

"Gruodžio 7-ąją darbą pradėsime be Kauno žalgiriečių, kurie tądien žais Nacionalinės krepšinio lygos čempionato rungtynes, todėl jų sulauksime ketvirtadienį. Vėliau susitiksime ir su Arnu Velička", – sakė R.Grigas.

Planuojama, kad "Barcelona" klubui atstovaujantis A.Velička prie rinktinės prisijungs Turkijoje, kur 10–15 d. bus surengta antroji treniruočių stovykla.

"Laikas labai riboja mūsų norus, todėl išnaudosime kiekvieną galimybę tvirtai sucementuoti komandą. Prieš pat Europos čempionatą sužaisime dvejas kontrolines rungtynes – su turkais ir švedais", – kalbėjo R.Grigas.

Treneris apgailestavo, kad teks verstis be 208 cm ūgio Roko Gadiliausko.

"Neturėsime tikro vidurio puolėjo, todėl kitaip modeliuosime žaidimą", – teigė vyriausiasis treneris.

Jo akys pirmiausia krypsta į žalgirietį Gytį Masiulį – 204 cm ūgio puolėjas jau trečią kartą šį sezoną buvo pripažintas naudingiausiu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) savaitės žaidėju, jis yra ir rezultatyviausias čempionato krepšininkas.

Buvo susirinkę vasarą

Lietuvos jauniai jau buvo susirinkę į treniruočių stovyklą liepos mėnesį, kai Europos čempionatas dar nebuvo atidėtas.

R.Grigo vadovaujami krepšininkai Klaipėdoje laimėjo Baltijos taurės turnyrą, įveikę būsimųjų Europos pirmenybių dalyvius turkus (92:66) ir latvius (87:58) bei sutriuškinę estus (94:61).

Be to, lietuviai per kontrolines rungtynes Kaune nugalėjo švedus (84:70), rusus (71:65) ir vokiečius (68:60).

Bendražygiai: kandidatų į Lietuvos jaunių rinktinę daugumą sudaro NKL rungtyniaujantys krepšininkai, tarp jų – ir žalgirietis G.Masiulis.

Jaunių rinktinė

Gynėjai: Arnas Velička (ūgis 192 cm, "Barcelona", Ispanija), Karolis Giedraitis (193 cm, Vilniaus "Perlas"), Aistis Pilauskas (182 cm, Vilniaus "Lietuvos rytas"), Lukas Uleckas (185 cm) ir Ignas Sargiūnas (193 cm, abu – Kauno "Žalgiris-2"), Tadas Pažėra (191 cm, "Šiauliai").

Puolėjai: Arnoldas Kulboka (205 cm, "Brose Bamberg", Vokietija), Tautvydas Kazimieras Vyšniauskas (198 cm, Vilniaus KM), Einaras Tubutis (209 cm, Vilniaus VKC), Džiugas Slavinskas (203 cm, Klaipėdos "Nafta-Uni-Akvaservis"), Lukas Vabalevičius (200 cm, Marijampolės "Sūduva-Mantinga"), Justinas Marcinkevičius (202 cm, Kauno technologijos universitetas), Grantas Vasiliauskas (203 cm), Gytis Masiulis (204 cm) ir Matas Jogėla (198 cm, visi trys – "Žalgiris-2).

Vidurio puolėjas: Gytis Neimantas (203 cm, Šiaulių krepšinio akademija "Saulė").

Vyriausiasis treneris Rimantas Grigas, treneriai Rolandas Rakutis ir Giedrius Žibėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių