J. Valančiūnas: man padeda, jog koncentruojuosi į smulkias detales

Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas buvo geriausias rungtynių žaidėjas ir padėjo savo ekipai 98:87 įveikti Indianos „Pacers“ bei išlyginti serijos rezultatą 1-1.


 

Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas buvo geriausias rungtynių žaidėjas ir padėjo savo ekipai 98:87 įveikti Indianos „Pacers“ bei išlyginti serijos rezultatą 1-1.

J. Valančiūnas žaidė nesustabdomai. Jis pelnė 23 taškus (10/18 dvit., 3/4 baudos), atkovojo 15 kamuolių, blokavo du metimus bei perėmė vieną kamuolį. Vidurio puolėjas užfiksavo asmeninį rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose varžybose.

Po rungtynių lietuvis spaudos konferencijoje savo žaidimo nesureikšmino bei teigė, kad kiekvienose rungtynėse stengiasi žaisti maksimaliai.

„Tiesiog darau savo darbą (šypsosi). Einu ant parketo ir kovoju. Niekas to iš manęs neatims, aš išeinu ir atiduodu savo širdį, kovoju dėl kiekvieno kamuolio ir kiekvienos atakos. Pernelyg nėra ko džiaugtis, tai tik antrosios rungtynės. Mums liko mažiausiai trejos rungtynės. Darbas dar nebaigtas“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Lietuvio žaidimu itin džiaugėsi jo treneris Dwane‘as Casey. Visą karjerą su J. Valančiūnu dirbantis strategas pažymėjo, kad centras gali demonstruoti dar geresnį žaidimą ir vieną dieną net pradėti atakuoti iš tritaškio zonos.

„Didžiuojuosi J. Valančiūnu, nes šiam vaikiui atvykus į Torontą visi norėjo, kad jis taptų lygos žvaigžde. Bet jis tam nebuvo pasiruošęs. Jis dirbo, gerino savo žaidimą ir man smagu matyti, kaip jis patobulėjo. Man patinka jo energija, jis komandoje geriausiai kovoja dėl kamuolių“, – savo auklėtinį gyrė treneris.

Centras puikiai pasirodė ir pirmose rungtynėse, kuomet pelnė 12 taškų ir sugriebė 19 kamuolių. Visgi pats krepšininkas nenorėjo sutikti, kad žaidžia prieš pačiam parankią komandą.

„Rungtynės būna skirtingos. Kartais turiu gintis prieš lengvus vidurio puolėjus, kartais prieš sunkesnius. Tiesiog turiu atiduoti visą save. Kai esu ant parketo, stengiuosi koncentruotis į mažas smulkmenas. Tai padeda“, – kalbėjo 23-eju metų 213 cm ūgio žaidėjas.

Šįkart susitikime prasčiau rungtyniavo „Raptors“ lyderiai DeMaras DeRozanas ir Kyle‘as Lowry. Pirmasis pataikė 5 metimus iš 18 ir surinko 10 taškų, o K. Lowry pataikė tik 4 metimus iš žaidimo. J. Valančiūnas mano, kad tokiais atvejais kiti žaidėjai privalo komandą patraukti į priekį.

„Visi turime žengti žingsnį į priekį, tai ne individualus sportas. Kartais sunku DeMarui, kartais K. Lowry. Kartais ir man. Visi kartais susiduriame su sunkiomis atkarpomis. Turime pastovėti už kitus. Jie abu puikūs žaidėjai. Galbūt jie šiandien pelnė mažiau taškų, bet kūrė mūsų žaidimą.

Mūsų atsarginiai žaidėjai ypač gerai padirbėjo trečiajame kėlinyje, kuomet turėjome sudėtingą atkarpą. Jie išėjo ant parketo ir mus patempė į priekį. Visi dirbome ir laimėjome kaip komanda“, – sakė krepšininkas.

J. Valančiūnas pabrėžė, kad atkrintamosios varžybos – tai ne tik tai, kas vyksta ant parketo. Tai kur kas daugiau.

„Dabar yra pats svarbiausias momentas. Tai atkrintamosios, tu laimi arba keliauji į namus. Turime padaryti viską, kad laimėtume rungtynes. Ir ne tik ant parketo. Turime palaikyti kitus krepšininkus, kalbėtis rūbinėje. Mums tai ypatingai svarbus momentas“, – teigė lietuvis.

J. Valančiūno interviu:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių