J. Valančiūnas - kol kas geriausias NBA vasaros lygos žaidėjas

Jonas Valančiūnas girdi daugybę komplimentų NBA Vasaros lygoje. Tiek daug, kad šiuo metu jis yra tituluojamas kaip geriausias lygos žaidėjas.
ESPN apklausė penkis žiniasklaidos atstovus, stebinčius varžybas Las Vegase, ir keturi iš jų naudingiausiu lygos žaidėju (iki šiol) išrinko Joną Valančiūną.

„Nors Andrew Goudelockas puikiai atakuoja krepšį, aš renkuosi „Raptors“ aukštaūgį, kuris atvyko sustiprėjęs fiziškai ir puikiai atakuoja baudos aikštelėje, – rašo Kevinas Arnovitzas, espn.com žurnalistas. – Jis yra nesustabdomas kairiajame baudos aikštelės krašte, taip pat dažnai apgauna nepatyrusius varžovus apgaulingu judesiu, jog mes. Jis puikiai atakuoja ir nuo baudų metimo linijos, kur per trejas rungtynes įmetė 24/27 metimų.“

„Valančiūnas atvyko žymiai sustiprėjęs, tačiau toks pat pašėlęs. Kadaise buvęs liesas, dabar savo tvirtais pečiais jis verčia visus iš kojų ir yra toks pat greitas, jei ne dar greitesnis, nei anksčiau. Šių dalykų sąjunga visiems kitiems krepšininkams vasaros lygoje yra neįkandama. Jis gali tapti labiausiai patobulėjusiu kito sezono žaidėju“, – prognozuoja kitas ESPN analitikas Ethanas Sherwoodas Straussas.

Per trejas NBA Vasaros lygos rungtynes Valančiūnas vidutiniškai pelno po 20 taškų ir atkovoja po 9,3 kamuolio.

Labiau nei skaičiai, visiems į akis krenta pasikeitęs lietuvio sudėjimas. Bene visi varžybas stebintis ekspertai pažymi, kad Valančiūnas yra pastebimai sutvirtėjęs.

„Visada skeptiškai žiūriu į žaidėjus, kurie skelbiasi priaugę 5 kilogramus raumenų. Tačiau Valančiūnas tikrai atrodo didesnis ir stipresnis. Baudos aikštelėje jis žaidžia nuostabiai, o Las Vegase nerasi geriau du prieš du žaidžiančio ir po krepšiu kertančio žaidėjo“, – komentavo „ClipperBlog“ rašantis D.J. Fosteris.

„Lietuvoje Valančiūnas primindavo žiogą, padauginusį kofeino. Tai buvo išstypęs žaidėjas, kuris savo tikslus pasiekdavo agresija ir pastangomis. Dabar negali nepastebėti, kaip stipriai pasikeitęs jo kūnas. Jis atrodo ir žaidžia kaip krepšininkas, kuris kitiems primeta savo jėgą. Todėl jokia staigmena, kad jis dominuoja Las Vegaso varžybose“, – sako „Hardwood Paroxysm“ žurnalistas Danny Chau.

„Raptors“ vasaros lygoje iškovojo dvi pergales ir šią naktį aštuntfinalyje kausis su „Golden State Warriors“ komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių