J. Valančiūnas išmainomas į „Grizzlies“

  • Teksto dydis:

Po septynių sezonų Toronto „Raptors“ gretose Jono Valančiūno karjera Kanados ekipoje – baigta.

Kaip praneša ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski, „Raptors“ išsiunčia Valančiūną, CJ Milesą, Deloną Wrightą ir 2024-ųjų antrąjį naujokų biržos šaukimą į Memfio „Grizzlies“. Mainais už šį paketą, „Raptors“ gaus vidurio puolėją Marcą Gasolį.

Apie tokį galimą scenarijų buvo pranešama jau kiek anksčiau. Tiesa, ten buvo minimos Kyle‘o Lowry bei Mike‘o Conley pavardės.

Valančiūnas jau šį vakarą turėjo grįžti ant parketo po patirtos traumos ir padėti „Raptors“ komandai rungtynėse su Atlantos „Hawks“. Dar šiandien duotame interviu lietuvis užsiminė, jog nori likti Kanadoje.

„Esu prisiklausęs tiek daug gandų apie save, kad nebekreipiu į tai dėmesio. Žinau tik vieną dalyką – Toronte turime gerą komandą ir gerą ateitį. Tiesiog noriu eiti į aikštę, žaisti krepšinį ir laimėti. Myliu Torontą ir noriu čia likti“, – kalbėjo Valančiūnas.

Valančiūno kontraktas baigiasi jau šiemet, tačiau centras turės teisę pratęsti sutartį dar vieneriems metams, kurios vertė būtų 17,6 mln. JAV dolerių.

Gasolio situacija – identiška. Šiemet 24,1 mln. dolerių susižersiantis ispanas galės pasirinkti ar nori pratęsti esamą sutartį kitiems metams. Tą padaręs Gasolis 2019-20 m. sezone uždirbs 25,6 mln. dolerių.

„Grizzlies“ šiuo metu su 22 pergalėmis ir 33 pralaimėjimais Vakarų konferencijoje užimą priešpaskutinę, 14-ąją vietą. 

„Raptors“ situacija visiškai kitokia. Į vietą didžiajame NBA finale besitaikantis Kanados klubas savo sąskaitoje turi 39 laimėjimus ir 16 nesėkmių bei Rytų konferencijų rikiuojasi antri.

Valančiūnas šį sezoną vidutiniškai pelno po 12,8 taško ir atkovoja po 7,2 kamuolio.

34-erių Gasolis šiemet pelno po 15,9 taško, atkovoja po 8,7 kamuolio bei atlieka po 4,7 rezultatyvaus perdavimo per mačą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zvilgsnis

zvilgsnis portretas
Valanciunas ,kuo toliau vis labiau panaseja i Ilgauska,letas ,pedina kaip meska,bet jis zino ko jam reikia.

na

na portretas
Gasolis yra lyderis, vedantis komandas į pergales, o Valančiūnas deja tik geras žaidėjas, o dabar ir traumuotas

Lietuvis

Lietuvis portretas
Čia tam “seniai laikas” parašiusiam komentarą. Šitaip bjauriai parasyti apie garsu lietuvį krepšininką reiškia esi ne tik bjaurus ir negatyvus žmogus, bet dar ir visiskas dvasios skurdžius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių