J. Valančiūnas ir „Raptors“ tampa nenugalimi Toronte

  • Teksto dydis:

Savo arenoje „Toronto Raptors“ komanda (23-8) jaučiasi stipriai ir ramiai, kaip prie Kūčių stalo. Toronto krepšininkai iškovojo dešimtą pergalę iš eilės žaisdami namie, o šeštadienį jų auka tapo „Philadelphia 76ers“ komanda (14-18).

Kanados komanda vėl buvo energinga savo aikštėje, kur pasiėmė pergalę 102:86 prieš Filadelfijos ekipą.

Tai buvo dvyliktoji „Raptors“ pergalė namų arenoje per trylika šio sezono mačų – tai pats geriausias rezultatas visoje lygoje.

Energingas aikštėje buvo ir J.Valančiūnas. Starto penkete rungtynes pradėjęs lietuvis žaidė 24 min., pelnė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

25 metų uteniškis pataikė 4 dvitaškius iš 7, 4 iš 5 baudas, porą kartų suklydo ir tris kartus prasižengė.

Pagal statistiką, tai buvo normalus mačas J.Valančiūnui, šį sezoną renkančiam po 10,6 taško ir atkovojančiam po 7,7 kamuolio. Jo plius/minus rodiklis, kaip ir dar kelių „Raptors“ žaidėjų, šįkart buvo nulis.

Tai nebuvo taip gerai, kaip „Raptors“ lyderio DeMaro DeRozano, pelniusio 29 taškus. Bet D.DeRozanas apskritai yra pagavęs puikią sportinę formą ir per pastarąsias trejas rungtynes pelnė 102 taškus, pataikęs 13 tritaškių iš 20. „Tai jau kažkas, dėl ko aš daug dirbu“, – buvo patenkintas D.DeRozanas.

J.Valančiūnas pristabdė Joelį Embiidą – po traumos į aikštę grįžusį 2014 metų pirmąjį naujokų biržos pasirinkimą.

Vidurio puolėjas iš Kamerūno pelnė 14 taškų – dešimt mažiau nei jo rezultatyvumo vidurkis šį sezoną.

„Nesijaučiau gerai, bet labai norėjau grįžti“, – pripažino Filadelfijos komandos 23 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas, praleidęs trejas rungtynes prieš tai.

Filadelfijos krepšininkai pralaimėjo penkerias pastarąsias rungtynes, o iš dešimt pastarųjų laimėjo tik kartą. „Jiems atrodo, kad griūna dangus“, – sakė dešimtą vietą Rytuose užimančios „76ers“ treneris Brettas Brownas.

Tuo tarpu „Raptors“ Kalėdas pasitiks puikia nuotaika. Iš pastarųjų dešimt rungtynių Toronto klubas laimėjo net devynerias ir į varžovus dairosi iš antrosios vietos Rytų Konferencijoje.

Kitą mačą Kanados klubas žais antrąją Kalėdų dieną, kai svečiuosis pas Dirką Nowitzki Dalase.

„Raptors“: D.DeRozanas 29, S.Ibaka 17, D.Wrightas 14, J.Valančiūnas ir K.Lowry po 12;

„76ers“: D.Šaričius 17, J.Embiidas 14, A.Johnsonas 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių