J. Valančiūnas apie konfliktą su A. Savrasenka: aš kalbėjau angiškai, jis - rusiškai (komentarai)

Europos krepšinio čempionatui besiruošianti Lietuvos rinkitinė pastarosiomis dienomis tarsi rieda amerikietiškais kalneliais.

Vakar lietuviai suomius sugebėjo įveikti vos 2 taškais, o žaidėjai ir vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas kalbėjo apie būtinybę nedelsiant rekonstruoti komandinius saitus.

Panašu, kad kalbos kyboti ore neliko. Po įspūdingos pergalės prieš rusus (82:51) lietuviai ypatingos euforijos nejautė, tačiau pripažino, jog į priekį rinktinę vedė noras reabilituotis.

Gynėjas Renaldas Seibutis džiaugėsi įgyvendintu rungtynių planu ir pabrėžė, kad visi rinktinės nariai privalo prisitaikyti prie trenerio propaguojamo žaidimo stiliaus.

„Pamatėme kitokį vaizdą. Po pokalbio su treneriu padarėme išvadas. Žaisti kaip vakar tiesiog negalime. Rezultatas rodo, kad tai buvo geriausios mūsų rungtynės. Tačiau vis dar turime daug tobulintų dalykų. Greitajame puolime ir gynyboje padarėme gerų dalykų. Pristabdėme rusiškąjį „bėk ir mesk“.

Gaila Martyno Gecevičiaus, tačiau yra sistema, prie kurios privalai prisitaikyti. Nieko blogo tame nematau. Kiekvienas turi savo vaidmenį ir privalo jį vykdyti. O kas pelnys taškus nėra svarbu. Tikrai nebijau imtis iniciatyvos, mėgstu atakuoti. Treneris man yra numatęs užduočių tiek gynyboje, tiek puolime", - mintis dėstė Renaldas. 

Tris tritaškius į rusų krepšį įskraidinęs Tomas Delininkaitis tikino, kad šiandienos pergalė lėmė geri taktiniai sprendimai ir geras pataikymas iš toli.

„Norėjosi reabilituotis. Vakar darėme daug taktinių ir žioplų klaidų. Norėjosi pasirodyti geriau prieš žiūrovus ir prieš save pačius. Taikliai atakavome iš trijų taškų zonos. Rusai mums leido mesti iš gerų padėčių. Varžovai neteko Andrejaus Kirilenkos ir Viktoro Chriapos, tačiau kitų žaidėjų nurašyti nereikia. Kiekvienas priešininkas yra rimtas. Net ir šiandien nebuvo lengva. Nors kol kas iškovojome visas 7 pergales, tačiau tai dar nieko nereiškia", - užbaigė gynėjas.

Rezultatyviausias komandos žaidėjas Jonas Valančiūnas nesureikšmino kilusio konflikto su Aleksejumi Savrasenko.

„Su juo pasistumdėme, pakalbėjome. Jis kalbėjo rusiškai, aš angliškai. Vienas kitą supratome. Stengiausi komandos draugams sukurti daugiau progų ir atakuoti pats. Komandoje tikrai neturime išskirtinių krepšininkų, visi žaidžiame dėl Lietuvos vardo“, - kalbėjo 9 varžovų pražangas išprovokavęs vidurio puolėjas



NAUJAUSI KOMENTARAI

aj

aj portretas
Reiketu ir rusiskai moketi.Ne visas pasaulis kalba jankiu kalba.

o jo joj

o jo joj portretas
J.V reiktų geriau lietuviškai kalbėt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių