J. Štreimikytė-Virbickienė: LKF taurės turnyre galimybių turi visos komandos

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda jau penktadienį keliaus į Uteną, kur šį savaitgalį keturios geriausios Lietuvos moterų krepšinio komandos kausis dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės.

Europos čempionės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės treniruojamų vilniečių jau pusfinalyje laukia mūšis su šiuo metu pirmoje Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) turnyro lentelės vietoje žygiuojančia Marijampolės „Sūduvos“ komanda. Tačiau viena geriausių Lietuvos krepšininkių pabrėžia, kad taurės varžybose viską lemia vienos rungtynės, todėl galimybių laimėti turi visos komandos.

Šį sezoną „Kibirkšties“ ir „Sūduvos“ komandos tarpusavyje kovėsi 3 kartus. Sykį pergalę šventė vilnietės, o dukart stipresnės buvo Marijampolės krepšininkės.

Kitame LKF taurės pusfinalyje žais savų sirgalių palaikoma „Utena“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ klubas.

- Ko galima laukti pusfinalyje su „Sūduvos“ komanda?, – bckibirkstis.lt paklausė J.Štreimikytės-Virbickienės.
– Pusfinalyje žaidžiamas vienas mačas, visko gali nutikti ir pasitaisyti progos jau nebus. Visos komandos turi galimybių ir visos atvyks maksimaliai pasiruošusios. „Utena“ turi ambicijų apginti titulą, „Sūduva“ nori pirmą sykį iškovoti taurę, mes ir „Sirenos“ taip pat nežadame pasiduoti. Visos komandos atvyksta vienu tikslu – nugalėti. O laimės tos, kurios tą dieną bus stipresnės, kurios geriau pasiruoš psichologiškai ir geriau žais.

- Kuo pasižymi „Sūduvos“ komanda?
– Marijampolės komanda turi 6-7 patyrusias žaidėjas, kurios gali pataikyti ir iš toli. Tai ekipa, kuri neturi kažkokių specifinių derinių, tačiau protingos žaidėjos sugeba išnaudoti visas progas. Jei gynyboje mes ne taip susikeisime, tai varžovės tą būtinai išnaudos. „Sūduva“ puikiai „skaito“ žaidimą. Marijampolietės mėgsta ilgas atakas, jas rengia iki užtikrintų taškų. Paskutiniame mače joms pralaimėjome, nes leidome išnaudoti antrus šansus. Stengiamės ištaisyti savo klaidas ir žiūrėsime.

- Reikės sustabdyti ir vidurio puolėją Iveta Šalkauskę…
– I.Šalkauskė šiuo metu demonstruoja tikrai gerą sportinę formą. Tačiau tokią demonstruoja ir visa komanda. Po Naujųjų metų marijampolietės žaidžia galingai, agresyviai. Žinoma, Ivetai teks skirti daugiau dėmesio. Tačiau „Sūduva“ yra tokia komanda, kai vieną žmogų uždengi, tai atsiskleidžia kitas.

- Kokia „Kibirkšties“ komandos situacija?
– Turime keletą klaustukų… Gynėjai Lauritai Jurčiūtei akies uždegimas, susirgo kapitonė Eglė Šniokaitė, Gabija Meškonytė išvykusi į Kanadą. Tačiau turime ilgą atsarginių žaidėjų suoliuką ir visoms reikės žaisti.

- Kokį pusfinalį prognozuotumėte tarp „Utenos“ ir „Sirenų“ komandų?
– Žiūrint „ant popieriaus“ ir pagal šio sezono rezultatus, Utenos komanda yra favoritė. Tačiau pastaruoju metu ir Kauno rajono krepšininkės žaidžia labai gerai. Jos agresyvios, aktyvios, kaitalioja gynybines sistemas. „Sirenos“ sužaidė dvejas geras rungtynes šalies čempionate su „Sūduva“ ir „Fortūna“. Matosi, kad komanda atgavo formą, kurią vienu metu buvo praradusios. „Utena“ vienintelė paskutiniame LMKL ture nežaidė, turi daugiau laiko pasiruošti.

LKF moterų taurės turnyras Utenoje:

Vasario 12 d.

Pusfinaliai

17.00 val. Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Kibirkštis“
19.15 val. „Utena“ – Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“

Vasario 13 d.

15 val. rungtynės dėl III vietos
17.15 val. finalas

Abi dienas įėjimas nemokamas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių