J. Mačiulis: viskas priklausys nuo komandinės psichologijos

Trečiadienį Lietuvos rinktinė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje surems ginklus su Australijos krepšininkais. Rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis neabejoja, jog australų barjerą galima įveikti tik tapus vienu kumščiu.

Pasak vieno rinktinės lyderių, prastą žaidimą pastarosiose dvejose rungtynėse lėmė tai, jog lietuviai nežaidė kaip komanda, o būtent komandiniai veiksniai turės daug įtakos ir kol kas pačioje svarbiausioje olimpinių žaidynių dvikovoje.

„Pastaruosius pralaimėjimus lėmė prasta gynyba ir visiškai išsiderinę komandiniai veiksmai. Nei gynyboje, nei puolime nežaidėme kaip komanda. Tuo tarpu visa australų komanda žaidžia labai gerai, todėl ir mums reikia žaisti kaip komandai bei stabdyti varžovus kaip komandai – ne kiekvienam atskirai, bet kaip komanda. Jie mėgsta žaisti greitai, daug juda be kamuolio, bėga į greitą puolimą. Taip kad daug lems komandiniai veiksmai“, – kalbėjo J. Mačiulis.

31 metų 198 cm ūgio krepšininkas nesureikšmino fakto, jog australai prieš ketvirtfinalio akistatą turėjo viena para daugiau poilsio. Pasak jo, tai ne visada tampa pranašumu.

„Net nežinau, ką galėčiau iš jų komandos, be Andrew Boguto, išskirti. Negaliu pasakyti, kad yra daugiau labai išskirtinių žaidėjų. Jie visi žaidžia geruose klubuose, šiuo metu demonstruoja gerą formą. Jie prieš ketvirtfinalį turėjo daugiau poilsio, tačiau tai nebūtinai taps dideliu pranašumu. Svarbu tai, ką jie veikė tas dvi dienas. Jei negulėjo prie baseino, tuomet pranašumą galbūt ir turės “, – sakė Madrido „Real“ narys.

J. Mačiulis taip pat pabrėžė, jog didelį krūvį šiame turnyre atlaikyti turintys Lietuvos rinktinės lyderiai kol kas dėl nuovargio problemų neturi. Vis dėlto, puolėjas pripažino, kad komandą slegia šiokia tokia psichologinė įtampa.

„Dėl nuovargio viskas gerai, tik po dviejų pralaimėjimų gal jaučiasi psichologiškai, kad kažkas neveikia, nežaidžiame kaip komanda. Gal ir gerai, kad nėra daug laiko apmąstymams, kad galvoti, kas čia nutiko. Iš pačio ryto žaisime. Paprasčiausiai reikia būti komanda ir norėti vieno dalyko – laimėti. Visi turi būti pasiruošę aukotis dėl komandos, dėl komandos draugo. To mums labiausiai reikės.

Gal kažkiek įtampos prideda tai, kad ketvirtfinalyje yra tik vienerios rungtynės ir turi vieną šansą. Tačiau lygiai taip pat tiek mums, tiek jiems. Viskas priklausys nuo pasiruošimo ir psichologijos, komandinės psichologijos, kaip mes reaguosime po tų dviejų skambių pralošimų – bendroje sumoje 70 taškų, o tai yra nemažai. Čia yra svarbiausia – dabar viskas priklauso nuo mūsų“, – dėstė J. Mačiulis.

Lietuvos ir Australijos nacionalinės komandos santykius ketvirtfinalyje aiškintis pradės 17 val. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AZ

AZ portretas
Tai ir yra pagrindinis klausimas: kodėl nėra komandos? Į olimpiadą atvažiavot ne pasilinksminti,bet kovoti už Lietuvos garbę.Jau daug metų stebiu ir galiu pasakyti:kai tiktai prieš lietuvius naudoja pressingą,greitą žaidimą,viskas ,pasipila klaidos,atrodo,kad nežinom ką daryti,nebesugraibom kamuolio,pametam jį ar atiduodam priešininkui.Pamenu,kaip mes tvarkėm JAV komandą,,,Tai buvo gražu.Negi tie laikai praėjo negrįžtamai? Galima pralaimėti,čia sportas,bet kad tave kokie ispanai taip sutryptų ,sudegčiau iš gėdos.Kur jūsų vyriškumas,savigarba?Kaip jūs žiūrėsit žmonėms į akis?Siaubas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių