J. Mačiulis: neatmetu galimybės grįžti į „Žalgirį“

  • Teksto dydis:

Kovingasis Lietuvos vyrų krepšinio kandidatas Jonas Mačiulis pasiruošęs naujiems iššūkiams su Lietuvos rinktine. Po sėkmingo pasirodymo Atėnų „Panathinaikos“ klube 198 cm ūgio kaunietis pratęsė sutartį su Graikijos čempionais iki 2015-ųjų metų.

Internetinės sporto transliacijų televizijos „SportoTV.lt“ vaizdo konferencijos metu J.Mačiulis papasakojo, apie norą grįžti į „Žalgirį“, metus Graikijoje bei daugelį kitų dalykų.

Apie sutarties pratęsimą su Atėnų „Panathinaikos“...

Aš labai norėjau grįžti į „Panathinaikos“. Užtrukęs sutarties pratęsimas buvo susijęs su klausimu dėl pinigų. Nežinau tiksliai, kodėl klubas užtruko pasiūlydamas naują sutartį, bet galiausiai tas pasiūlymas tapo ir geriausias, ir patraukliausias. Labai norėjau grįžti į ekipą, todėl neįsižeidžiau, kai iškart negavau pasiūlymo.

Apie labiausiai nustebinusius dalykus Graikijoje...

Nustebino, jog absoliučiai visi žmonės, kuriuos sutikau kalbėjo angliškai. Net paprasti santechnikai ar bobutės. Tai buvo labai geras dalykas, padėjo pritapti šalyje. Pats Atėnų klubas laikosi politikos, kad žaidėjas turi įsikurti pats. O vietinių gyventojų anglų kalbos žinios palengvino ir mano gyvenimą.

Apie galimybę žaisti mirtiname „Panathinaikos“ prieše „Olympiakos“...

Jei kito pasiūlymo nėra, eini ir žaidi. Ne vienas graikas yra tą yra padaręs, legionieriai į perėjimą tarp šių klubų žiūri dar lengviau. Fanai parėkautų, pastaugtų, tačiau jei reiktų, eitum ir kovotum.

Apie skandalingąjį šių metų Graikijos krepšinio lygos finalą...

Iš tikrųjų pirmą kartą taip gyvenime nutiko, kad rungtynių teisėjai, komisarai atėjo į rūbinę ir pasakė, jog laimėjome čempionų titulą. Iš esmės, finalas buvo ramus iki paskutinių rungtynių, kol patys fanai pamėgino pakeisti rungtynių baigtį. Sirgaliai net bandė persirengti apsauginiais ir grįžti į aikštelę. Policija nesugebėjo užtikrinti saugumo, todėl buvo priimtas teisingas sprendimas - nutraukti finalą.

Apie grįžimą rungtyniauti į Lietuvą...

Tikrai ketinu sugrįžti į Lietuvą. Žinant mūsų klubų galimybes, dabar yra sunkus laikotarpis tiek Kauno „Žalgiriui“, tiek ir Vilniaus „Lietuvos rytui“, nors mažai žinau apie vilniečių situaciją. Dabar į „Žalgirį“ atėjo normali valdžia, kuri nebendrauja su ateiviais (juokiasi). Todėl neatmetu varianto ateityje grįžti į klubą.

Apie grįžimą į „Žalgirį“...

Aš tikrai nespjaunu į tą šulinį. Mano noras buvo ir pernai grįžti, bet nenorėjau stoti į partiją (juokiasi). Užpernai nenorėjo manęs dėl traumos, sakė, esu nieko vertas ir neatsigavęs po traumos. Tokie dalykai buvo daromi ne mano noru. Dabar viskas priklauso nuo ateities, jei valdžia neprisirašys kontraktų ne pagal galimybes, pabūsiu užsienyje ir žadu tikrai grįžti .

Apie už Atlanto fiziškai sustiprėjusį Joną Valančiūną...

Tikriausiai nebuvo tokio žmogaus, kuris nesiekė Jono rungtynių NBA čempionate. Tikrai buvo galima susidaryti vaizdą, kad priaugo svorio , ne riebalų, bet raumenų. Aišku, jam dar yra kur tobulėti, bet tikrai atrodo gerai sustiprėjęs.

Apie Jono Valančiūno nosies užrietimą bei žurnalistus...

Nemanau, kad Jonas yra užrietęs nosį. Su mumis jis bendrauja puikiai. Žmonės ir žurnalistai turi suprasti, jog paklausus kvailoko klausimo, Jonas tikrai neatsakinės normaliai. Anksčiau gal Jonas buvo kiek kuklesnis, o dabar, išaugus jo populiarumui, kai 20 žmonių pripuola ir užduoda 10 kvailų klausimų, žmogus kartais ir nesusilaiko.

Jeigu klausi, turi ateiti pasiruošęs ir tau bus normaliai atsakyta. Tokia ir mano bendravimo problema, jei manęs paklausia nesąmonės arba neatsakau, arba atsakau kvailai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
laukiam, sugrįžk, ir mūsų komanda bus pilna.

DIDELIS

DIDELIS portretas
ŠAUNUOLIS JONAI GRĮŽK Į KAUNĄ
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių