J. Mačiulis: apie pramanytus gandus dėl „Žalgirio“, atostogas ir čempionato favoritus

32-ejų metų 198 cm ūgio Jonas Mačiulis jau dešimtą vasarą atvyko į Lietuvos rinktinės stovyklą, o prieš ją puolėjas turėjo progą pailsėti tiek ilgai, kiek negalėjo daugiau nei dešimtmetį.

J. Mačiulis sezoną su Madrido „Real“ baigė birželio 16-ąją ir nuo to laiko, iki liepos 30-osios dienos, atostogavo.

„Atostogavau beveik 6 savaites, tiek daug laiko buvo pirmą kartą nuo 2005 metų, tad atostogų jau reikėjo. Kiek galėjau, stengiausi jas išnaudoti visiškai, pailsėti be sporto. Reikėjo galvą pravėdinti nuo emocijų ir rutinos, o dabar jau turiu kibti į darbus.

Kiti atsisakė vykti į rinktinę dėl kitokių dalykų, treneris jau minėjo apie traumas. Aš sezoną baigiau sveikas, tai tos priežasties neturėjau. Kalbėjome su visais treneriais, kad kartais yra geriau ilgiau pailsėti nei persidirbti. Daug kas sako, kad Madride negavau daug žaidybinio laiko, bet vis tiek viskas susideda: kelionės, nebuvimas namie, įtampa, ruošimasis rungtynėms. Nuo ko reikia pailsėti, o eilę metų neturėjau ilgesnių nei 10 dienų atostogų. Reikėjo truputį atsigauti ir perkrauti baterijas“, – antradienį po Lietuvos rinktinės treniruotės pasakojo J. Mačiulis.

Kol puolėjas atostogavo, žiniasklaidoje ėmė sklisti gandai apie galimą jo persikėlimą iš „Real“ į kitą klubą. Tarp variantų buvo įvardijamas ir Kauno „Žalgiris“. Mačiulis sako, kad šis gandas buvo pramanytas.

„Vienas dalykas… Nematau jų (mikrofono). Čia yra vieno laikraščio prasimanymas, tegul tai lieka ant jų sąžinės. Aš to nežinau, su manimi iš „Real“ niekas nekalbėjo ir niekas manęs neinformavo. Nematau jų, to laikraščio. Lieku Madride bei turiu variantą pratęsti sutartį ir kitiems metams. Niekas manęs nemetė. Tuo ir palikime viską“, – gandus paneigė krepšininkas.

Šiais metais 32-ejų metų J. Mačiulis pirmą kartą rinktinės stovykloje yra vyriausias žaidėjas. Pats krepšininkas sako, kad jam tai nėra įprastas jausmas, tačiau žada komandoje pasistengti prižiūrėti tvarką.

„Keistas jausmas būti rinktinės veteranu. Pernai pagal amžių dar buvau ketvirtas, dabar jau vyriausias. Matai, kaip laikas bėga. Jau dešimta vasara su rinktine, tai viskas atrodo logiška, bet dar nesijaučia. Su komanda dar krepšinio aikštelėje nesitreniravau, tai dar nežinau, ar reikės daugiau mano balso. Visiems naujokams reikia įsivažiuoti, o vėliau darysime viską, kad būtų kuo geresnis rezultatas. Gal reikės ir pabarti, ir pagirti. Mes, senbuviai, turime patirties ir jaučiame, ką ir kada reikia pasakyti“, – kalbėjo puolėjas.

Šią vasarą į rinktinę dėl poilsio atsisakė atvykti Paulius Jankūnas, traumas norėjo išsigydyti ir kiti vyresni žaidėjai – Antanas Kavaliauskas bei Renaldas Seibutis. J. Mačiulis nuo 2012 metų kasmet žaidžia rinktinėje ir visi būtų supratę jo norą pailsėti, tačiau puolėją į rinktinę atvedė patriotiškumas.

„Į rinktinę veda noras, ambicijos, draugai, gera kompanija. Viskas kartu sudėjus. Atvažiuoji į rinktinę, pamatai veidus, su kuriais nesimatai visą sezoną. Yra apie ką pakalbėti, ką aptarti. Žaidi už Lietuvą, už savo šalį, vis tiek yra patriotiškumas. Tie dalykai ir veda į rinktinę visus, tiek mus, tiek ir kitų sporto šakų atstovus“, – sakė krepšininkas.

Praėjusiame Europos čempionate Lietuvos rinktinė užėmė antrąją vietą, o šįkart, anot J.Mačiulio, dėl medalių konkuruos net dešimt nacionalinių komandų.

„Manau, kad tų konkurentų ir pretendentų į medalius šiemet bus kaip niekada daug. Visos rinktinės jau pradėjo pasiruošimą čempionatui, komandas jau retina traumos, o tai bus didelis rodiklis – kas atvažiuos sveiki, kas išvengs mikrotraumų. Tai nulems, kas kovos dėl medalių. Graikai, italai, ispanai, serbai, slovėnai, mes. Yra tik trys komplektai medalių, o į juos pretenduos 10 rinktinių. Bus sunku“, – konstatavo J.Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių