J. Mačiulio ir „Real“ kelionė į Eurolygos viršūnę baigėsi pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Jonui Mačiuliui ir Madrido „Real“ nepavyko iškopti į Eurolygos finalą.

Penktadienį Stambule vykusiame antrajame pusfinalyje „karališkasis“ klubas 75:84 (13:21, 21:23, 16:19, 25:21) neprilygo savų sirgalių akivaizdoje žaidusiems „Fenerbahče“ krepšininkams.

Šiemet „Real“ laimėjo reguliarųjį sezoną, įskaitant ir atkrintamąsias varžybas. Pablo Laso auklėtiniai šį sezoną šventė 26 pergales per 34 dvikovas. Tai buvo geriausias rezultatas Eurolygoje, tačiau net turint tokią statistiką į finalą patekti nepavyko.

Finale „Fenerbahče“ varžove bus Pirėjo „Olympiakos“, pirmajame pusfinalyje eliminavęs Maskvos CSKA klubą.

J.Mačiulis pusfinalyje žaidė tik kiek daugiau nei 5 min. pirmajame kėlinyje, nemetė į krepšį, atliko rezultatyvų perdavimą ir padarė klaidą.

Šį sezoną reguliariajame sezone komandos apsikeitė pergalėmis. Stambule 78:77 triumfavo „Fenerbahče“, o Madride 61:56 – „Real“.

Madrido komanda yra tituluočiausia žemyne – pajėgiausią žemyno turnyrą laimėjo 9 kartus. „Fenerbahče“ klubas, kuris pernai kovėsi finale, siekia pirmojo čempiono titulo.

Beje, „Fenerbahče“ strategas Željko Obradovičius, kuris anksčiau treniravo „Real“ klubą, elitinį žemyno turnyrą laimėjo 8 kartus. Jam tai yra 16-tas finalo ketvertas.

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Savų sirgalių karštai palaikomi turkai kur kas geriau pradėjo dvikovą – 9:2.

Pirmajame kėlinyje „Real“ į priekį traukė tik Sergio Llullas, tačiau vien jo pastangų neužteko.

J.Mačiulis pirmajame kėlinyje žaidė 5 minutes, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo.

Po pirmųjų dešimtiems minučių „Real“ turėjo 8 taškų deficitą – 13:21.

II kėlinys. Besivejančių vaidmenyje „Real“ buvo ir po pertraukėlės, o kiek didesnę kibirkštį svečiams pavyko įskelti tik kėliniui įpusėjus, kai vienas po kito tris tritaškius iš eilės pataikė Anthony Randolphas, S.Lullas ir Trey'us Thompkinsas tritaškio deficitas sumažėjo iki 2 taškų – 24:26.

Bet pagauti savo priešininkų Madrido ekipai nepavyko, o pajutę kvėpavimą į nugaras, turkai šovė į priekį ir vėl įgijo dviženklį pranašumą – 44:34.

III kėlinys. Po didžiosios pertraukos „Real“ puolimas ir toliau strigo. Šeimininkai įgijo 15 taškų pranašumą, bet tuomet du tritaškius iš eilės pataikė Jaycee Carrollas.

Bet dar daugiau priartėti, Željko Obradovičiaus auklėtiniai neleido. Ekpe Udoh vedamų turkų puolimo banga prausė „karališkąjį“ klubą toliau ir po trečio kėlinio „Fenerbahče“ pirmavo 63:50.

IV kėlinys. „Real“ kelti baltą vėliavą atsisakė, tačiau perlaužti rungtynes buvo nepaprastai sunku.

Turkams ir toliau pavyko išlaikyti varžovus saugiu 8-10 taškų atstumu.

Dvikovos pabaigoje pavargo ir „Real“ lyderis S.Llullas. Nors gynėjas ir toliau rinko taškus, gynyboje jam jėgų akivaizdžiai trūko.

Turkijos klubas šventė įtikinamą pergalę 84:75 ir žengė į finalą, kuriame sekmadienį kovos dėl pirmojo Eurolygos čempionų titulo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių