J. Kazlauskas traukiasi iš rinktinės dėl M. Balčiūno

  • Teksto dydis:

58-erių metų Jonas Kazlauskas trečiadienio vakarą DELFI patvirtino paliekantis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio kėdę. Specialistas žodžių į vatą nevyniojo ir tiesiai įvardino savo sprendimo priežastį – nesutarimus su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu, rašo portalas delfi.lt.

Kitaip nei trečiadienį apie savo atsistatydinimą paskelbęs LKF prezidentas Arvydas Sabonis, J. Kazlauskas išsyk pabrėžė, jog trauktis iš rinktinės nutarė dėl trinties federacijoje.

„Žiniasklaida su tuo nė kiek nesusijusi. Neturiu jokių priekaištų žurnalistams, su dauguma jų maloniai bendravome Slovėnijoje. Buvo tik du straipsniai portale, susijusiame su pačia federacija. Problema, dėl kurios nusprendžiau trauktis, yra M. Balčiūnas. Grįžęs į rinktinę tikėjausi suvienyti Lietuvos krepšinio bendruomenę, deja, nepavyko. Toliau dirbti tokiomis sąlygomis, kai esu paliktas vienas su M. Balčiūnu, nematau galimybių. O kalbant apie Arvydą, jis nenorėjo veltis į tas intrigas, užtat pasitraukė“, – aiškino J. Kazlauskas.

„Gaila, kad ne tie laimėjo. Šiaip kalbėjome daug su Arvydu apie šią situaciją ir visa kita. Aš galvoju, kad jis yra per daug doras žmogus ir nenori daryti didelės revoliucijos prieš tuos žmones, kurie jį pakvietė. Turiu omenyje Mindaugą Balčiūną. Todėl jis traukiasi pats“, - LRT laidai „Dėmesio centre“ teigė J. Kazlauskas.

- Kas nulėmė jūsų sprendimą?

- Jeigu jūs galvojate, kad išėjus Saboniui ir Motiejūnui aš liksiu su Balčiūnu – tai būtų keista.

- Jūs sprendimą priėmėte jau žinodamas, ką darys A. Sabonis? Ar jūsų sprendimas yra pasekmė?

- Jau anksčiau kalbėjomės ir sakėm, kad jeigu Arvydas išeina – tai išeiname visi. Nėra dėl ko daugiau ten likti. Aš turėčiau kai ką paaiškinti. Galbūt aš mažiau skaitau, stengiuosi žaidėjus apsaugoti nuo to, kas rašoma. Į sveiką kritiką reaguoju normaliai, tačiau čempionato metu basketnews.lt buvo keletas straipsnių, kurie, mano nuomone, buvo užsakyti. Jie tikrai labai įžeidžiantys. Tačiau jeigu čempionato metu federacijos žmogus organizuoja tokius dalykus? To negali būti. Tas žmogus jau nebesivaldo. Jis visus įžeidinėja, su visais susipykęs. Teismuose bylinėjosi su Marčiulioniu, pralaimėjo bylą ir nesugebėjo atsiprašyti. Garsiai pareiškė, kad matematikai turi mokyti matematikos, o krepšinio treneriai – treniruoti. Kas jis toks?

- Iš jūsų suprantu, kad M. Balčiūnas įveikė A. Sabonį?

- Aš manau, kad krepšinio bendruomenė irgi taip suvokia. Aš mačiau, kas rinktinei yra A. Sabonis. Jam nereikia ateiti ir sakyti: „aš federacijos prezidentas“. Jį visi puikiai žino, jis yra autoritetas. Kur toliau bus ta mūsų jėga Europoje, pasaulyje, kai tokie žmonės išeina?

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kam vis tik dirba Balčiūnas? Ar jį kas nors įtakoja? O taip gali būti, nes tokių galingųjų dabar pilnas Vilnius.

tikrai!

tikrai! portretas
Vienas kazkoks Balciunas vadinasi gali daryti ka nori??Nejaugi neimanoma geriau viena BALCIUNA atleisti ir ten dirbti visiems kitiems??Vaiku darzelis!

CHA CHA

CHA CHA portretas
Esat dundukai, tai kas dabar eis į rinktinę žaisti ???? Nesvarbu kas treniruos, bet niekas į rinktinės trenerius už ačiū nesiveržia., nes dalį pasišventusių jau išmėtėme.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių