J. Kazlauskas: privalome išmokti valdyti jaudulį (komentarai)

Europos krepšinio čempionatui Slovėnijoje besiruošianti Lietuvos vyrų rinktinė rytoj Vilniuje pradės trijų draugiškų rungtynių seriją.

Vyriausiasis komandos treneris Jonas Kazauskas pažymi, kad pagrindiniai akcentai šiame turnyre – žaidybinių ryšių gerinimas. Strategas iš rinktinės žaidimo taip pat nori išguiti jaudulį, išlindusį rungtynių su makedonais metu.

- Kokie tikslai keliami draugiško turnyro Vilniuje metu? - paklausėme J. Kazlausko.

- Toliau gerinti tarpusavio bendradarbiavimą. Kaip minėjau, tikrai nesame optimalioje formoje. Toliau vykdome pasiruošimo planą. Šiandien rytinėje treniruotėje dviem grupėmis dirbome ties intensyviomis metimų serijomis. Taip pat peržiūrėjome rungtynių Makedonijoje vaizdajuostę. Padarę išvadas rinksimės į vakarinę treniruotę ir tobulinsime žaidimą.

- Ar viskas vyksta pagal jūsų numatytą planą?

- Būna visko, tačiau visgi Makedonijoje susitvarkėme su nervais, per daug nesiginčijome su teisėjais. Manau, tai teigiami poslinkiai. Aišku, dar neparodėme ypatingai gero žaidimo, tačiau to kol kas tikėtis ir nereikia.

- Vilniuje jūsų laukia trys rungtynės iš eilės – toks ritmas, kokiu ir pradėsite Europos čempionatą...

- Šiame turnyre rungtyniaus visi 15 žaidėjų. Tačiau didžiausią dėmesį skirsime jau tik pagrindiniams žaidėjais. Pagrindinis akcentas draugiškų varžybų cikle bus Akropolio turnyras Graikijoje. Ten jau reikės pademonstruoti solidų žaidimą.

- Minėjote, kad rungtynėse su makedonais dauguma jūsų auklėtinių jaudinosi. Iš kur ta išlindusi įtampa?

- Sunku pasakyti. Galbūt tai lemia kelios aplinkybės. Makedonija mums jau kartą skaudžiai perbėgo kelią, taip pat pernai pralaimėjome jiems ir draugiškas rungtynes. Jauni žaidėjai galėjo įsitempti dėl nežinios, ar pateks į galutinį rinktinės dvyliktuką. Faktas tas, kad jaudulys buvo ir su juo susitvarkėme tik ketvirtajame kėlinyje.

- Praleisti 50 taškų byloja apie pagerėjusią gynybą?

- Galbūt tai buvo ne mūsų gynybos, o jų prasto puolimo pasekmė (šypsosi - aut. pastaba). Be abejo, praleisti 50 taškų nėra blogai. Kitose rungtynėse stengsimės taip pat palaikyti didelį intensyvumą. Tačiau tai gaunasi ne visuomet. Reikia nepamiršti, kad su makedonais mūsų lauks dar vienerios klampios rungtynės. Jeigu Jugoslaviškos krepšinio mokyklos atstovams žaidimas nesiklijuoja, jie padarys viską, kad neleistų įsižaisti ir priešininkams. Tokias rungtynes reikia mokėti žaisti. Prieš mus gali atsisukti daug neigiamų faktorių, mums gali nesisekti, bet juk žaisti vis tiek reikės.

- Anksčiau rinktinės bėda buvo ginčai su arbitrais. Bandote išgyvendinti šią problemą?

- Su teisėjais norėčiau kalbėti aš. Palaikau savo žaidėjus, suprantu, kad jiems būna sunku susivaldyti, tačiau jie turi tam rasti tinkamą laiką, jog nesulauktų atitinkamų nuobaudų.

- Sekate kitų rinktinių kontrolines rungtynes?

- Taip. Daug kam atrodė, kad belgai yra silpni, tačiau jie jau nukalė komandas, kurios yra gana pajėgios. Daugelio rinktinių žaidimas kol kas banguoja. Rusų rinktinę susilpnina Viktoro Chriapos ir Andrejaus Kirilenkos netektys. Tačiau likę žaidėjai turi puikią progą įrodyti savo vertę. O tai kol kas jie daro pakankamai neblogai. Gerą žaidimą rodo ir gruzinai. Jeigu jie ir pralaimi, tai labai mažu skirtumu.

***
Strategui antrino ir komandos kapitonas Robertas Javtokas: „Treniravomės jau pakankamai, dabar norisi varžybinės patirties. Manau, naudinga žaisti tris dienas iš eilės. Kol kas pas mus žaidėjų rotacija yra didžiulė. Jaudulį Makedonijoje lėmė pirmosios išvykos rungtynės. Manau, kad jaunesni rinktinės nariai netrukus įsivažiuos ir to jauduliuko nebeliks. Tikiuosi, kad to tikrojo rinktinės veido Makedonijoje matėme ne daug. Turime tikrai daugiau potencialo, treniruotėse atrodome kur kas geriau. Tačiau tai reikia įgyvendinti rungtynėse“, - tikino vidurio puolėjas.

Rytoj Lietuvos rinktinė "Siemens" arenoje 19.15 val. susitiks su taip pat Europos čempionatui besiruošiančia Suomijos rinktine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jop

jop portretas
ožuaskai droėink bitrką kas tau blogqi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių