J. Kazlauskas po mačo džiaugėsi rinktinės debiutantų pasirodymu

Pirmasis Lietuvos nacionalinės rinktinės blynas neprisvilo. Lietuviai pirmose draugiškose rungtynėse Klaipėdoje 88:58 nukovė Naująją Zelandiją, o nacionalinės ekipos strategas Jonas Kazlauskas po mačo labiausiai džiaugėsi rinktinės debiutantų pasirodymu.

„Pirmasis blynas neprisvilo. Neramiai laukėme rungtynių, turime daug naujokų, trūksta daug žaidėjų, kai kurių pozicijų žaidėjų apskritai neturime, todėl Ulanovas ir Kuzminskas žaidė ne savose pozicijose. Jei Kuzminskas žino, ką reiškia žaisti sunkiuoju krašto puolėju, tai Ulanovui  buvo gana sudėtinga“, – pažymėjo strategas.

Kazlausko teigimu, nepaisant džiuginančio rezultato, komandos žaidime pastebimos atitinkamos spragos. Tiesa, specialistas teigiamai įvertino komandos debiutanto Mindaugo Girdžiūno žaidimą.

„Kreipėme dėmesį į gynybą vienas prieš vieną ir kovą dėl kamuolių. Buvo problema po krepšiu, trūko jėgos. Tai yra taisytini dalykai, neturime daug derinių ir mūsų toks žaidimas gana vienodas, bet Girdžiūnas susitvarkė gana gerai, vyrai pataikė. Gerai, kad buvo gera energija.

Aš nesu linkęs girti po vienų rungtynių. Treniruotėse jie visi gerai atrodo, dirba taip pat gerai. Pažiūrėsime, kaip jie atrodys tuomet, kai prisijungs rinktinės senbuviai. Drąsos naujokams užteko, gal tik Kariniauskui ne. Bet kita vertus, kas nenori būti rinktinėje?“ – kalbėjo treneris.

Šiose rungtynėse vienas daugiausiai laiko aikštelėje praleidusių lietuvių buvo Adas Juškevičius, kuris rungtyniavo 21 minutę. Kazlauskas pripažino, kad žaidėjai, kurie gali rungtyniauti ne vienoje pozicijoje rinktinei yra itin naudingi.

„Mūsų komandai reikalingi tokie žaidėjai. Krepšinyje yra 5 pozicijos, mums reikalingi žaidėjai, galintys žaisti keliose pozicijose. Jei jis gali taip daryti, tai labai gerai. Tačiau šį kartą įžaidėjo pozicijoje daugiausiai išnaudojau Girdžiūną ir Kariniauską“, – liaupsių Juškevičiui negailėjo Kazlauskas.

Kitas kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė žais penktadienį, kuomet Klaipėdoje susitiks su Tuniso krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių