J. Kazlauskas paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) antradienį sostinėje oficialiai pristatė šalies vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą, kuriame figuruoja 25-ių žaidėjų pavardės.

Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas šią vasarą gali turėti naujų globotinių ir tikrai turės naują automobilį. Antradienį buvo pristatytas išplėstinis rinktinės kandidatų sąrašas, kuriame yra naujų pavardžių, ir naujas Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjų "Renault" modelis "Kadjar", kuriuo važinės ir J.Kazlauskas.

Kandidatų sąraše nėra pernai vyrų rinktinėje žaidusio įžaidėjo Šarūno Vasiliausko. Treneris J.Kazlauskas sako, kad krepšininkas nepateisino pernai į jį dėtų vilčių.

"Pernai tikrai daug įdėjome vilčių į Š. Vasiliauską ir nesulaukėme to, ko norėjome. Mes žinome, kokio tai lygio krepšininkas, kiek jis gali padėti. Mums reikia kažko daugiau, kadangi įžaidėjo pozicija neišspręsta", - žurnalistams sakė J.Kazlauskas.

Sąraše taip pat nėra ilgamečio rinktinės nario Kšištofo Lavrinovičiaus.

"Aš matau, kaip tas kūnas nebeatlieka tų krūvių ir reikalauti kažko daugiau yra sudėtinga. Jeigu mes pavėluosim kažkiek su naujais žaidėjais, aš nežinau, ką mes užsiauginsim ir kas bus ateity už poros metų", - kalbėjo J. Kazlauskas.

Vertindamas Lino Kleizos sezoną, rinktinės treneris pabrėžė, jog nepaisant vidutiniškų rezultatų, puolėjas Eurolygoje žaidė stabilų minučių skaičių.Tuo metu komentuodamas įžaidėjo Manto Kalniečio pasiruošimą žaisti pilnu pajėgumu, J. Kazlauskas teigė gavęs iš krepšininko atsakymą, jog po maždaug poros savaičių jis jau galės dirbti su fizinio parengimo treneriu.

Paklaustas, ar rinktinėje išlieka įžaidėjo problema, J. Kazlauskas išskyrė "Žalgirio" auklėtinį Luką Lekavičių.

"Neblogai "Žalgiryje" pradėjo abu įžaidėjai ir lygtai buvo sukėlė tokį optimizmą, bet V.Kariniauskas, kaip matome, paskutiniu metu praktiškai nežaidžia, L.Lekavičius žaidžia ir, sakyčiau, išlaikė kažkokį savo lygį, - sakė treneris. - Kaip bus su rinktine, man sunku bus pasakyti, nes varžovai bus tikrai galingi, NBA įžaidėjai. Abu "Lietuvos ryto" įžaidėjai nei nustebino, nei nuvylė. Sužaidė taip, kaip aš iš jų tikėjausi, savo lygmeny", - pridūrė jis.

Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė pasirengimą Europos pirmenybėms Kroatijoje, Latvijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje (rugsėjo 5-20 d.d.) pradės liepos 20 dieną treniruočių stovykla Palangoje. Paskutinė stovykla prieš išvykimą į Rygą, kur vyks Senojo žemyno pirmenybių pirmojo etapo D grupės varžybos, rugpjūčio 30 - rugsėjo 3 dienomis vyks Kaune.

Per liepą ir rugpjūtį Lietuvos rinktinės krepšininkai sužais 10 kontrolinių rungtynių, iš kurių septynerios vyks Lietuvoje. Pasirengimo metu Lietuvos rinktinė išmėgins jėgas su Australijos, Suomijos, Austrijos, Turkijos, Makedonijos, Kroatijos, Nyderlandų ir Graikijos nacionalinėmis komandomis.

Išplėstinis rinktinės sąrašas (žaidėjas, amžius, ūgis, klubas):

Deividas Gailius       (27 m., 200 cm, Klaipėdos "Neptūnas")

Martynas Gecevičius    (26 m., 193 cm, Vilniaus "Lietuvos rytas")

Rokas Giedraitis       (22 m., 201 cm, Šiaulių "Šiauliai")

Mindaugas Girdžiūnas   (26 m., 188 cm, Klaipėdos "Neptūnas")

Artūras Gudaitis       (21 m., 208 cm, Kauno "Žalgiris")

Žygimantas Janavičius  (26 m., 192 cm, Vilniaus "Lietuvos rytas")

Paulius Jankūnas       (31 m., 205 cm, Kauno "Žalgiris")

Robertas Javtokas      (35 m., 211 cm, Kauno "Žalgiris")

Adas Juškevičius       (26 m., 194 cm, Vilniaus "Lietuvos rytas")

Antanas Kavaliauskas   (30 m., 208 cm, Vilniaus "Lietuvos rytas")

Mantas Kalnietis       (28 m., 196 cm, be klubo)

Vaidas Kariniauskas    (22 m., 197 cm, Kauno "Žalgiris")

Linas Kleiza           (30 m., 203 cm, Milano "Armani Jeans", Italija)

Mindaugas Kuzminskas   (25 m., 205 cm, Malagos "Unicaja", Ispanija)

Darjušas Lavrinovičius (35 m., 212 cm, Emilijos Redžo "Grisson Bon", Italija)

Lukas Lekavičius       (21 m., 180 cm, Kauno "Žalgiris")

Jonas Mačiulis         (30 m., 198 cm, Madrido "Real", Ispanija)

Artūras Milaknis       (28 m., 195 cm, Kauno "Žalgiris")

Donatas Motiejūnas     (24 m., 213 cm, Hjustono "Rockets", JAV)

Gediminas Orelikas     (25 m., 200 cm, Vilniaus "Lietuvos rytas")

Martynas Pocius        (29 m., 196 cm, Stambulo "Galatasaray", Turkija)

Domantas Sabonis       (19 cm, 208 cm, Gonzagos universitetas, JAV)

Renaldas Seibutis      (29 m., 196 cm, Stambulo "Darussafaka", Turkija)

Edgaras Ulanovas       (23 m., 197 cm, Kauno "Žalgiris")

Jonas Valančiūnas      (23 m., 213 cm, Toronto "Raptors", Kanada)

Palyginus su 2014 m., šių metų išplėstiniame sąraše net 7 pavardės - naujos: R.Giedraitis, M.Girdžiūnas, A.Gudaitis, L.Lekavičius, A.Milaknis, G.Orelikas ir E.Ulanovas.

Savo ruožtu kompanija "Renault" pristatė visiškai naują savo modelį - pirmąjį kompanijos C segmento miesto visureigį "Kadjar", kuris tapo oficialiu Lietuvos krepšinio rinktinės automobiliu. Šiuo atletišku miesto visureigiu vasarą važinės rinktinės vyr. treneris J .Kazlauskas.

"Naujasis "Kadjar" pritaikytas ir aktyvų laisvalaikį mėgstantiems, ir išsiskirti trokštantiems, tiek patogumą vertinantiems žmonėms. Apskritai tai automobilis tokiems vairuotojams, kurie ieško saugaus, erdvaus ir taupaus varianto. J. Kazlauskas ir rinktinės nariai netruks tuo įsitikinti", - sakė bendrovės "Sostena", įgaliotojo "Renault" partnerio Lietuvoje, atstovai.

"Renault" taip pat tampa ir Europos šešiolikmečių vaikinų krepšinio čempionato, kuris vyks Kaune rugpjūčio 6-16 d., rėmėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių