J. Kazlauskas paskelbė olimpinį dvyliktuką

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas paskelbė dvylika žaidėjų, kurie bus registruoti į Rio olimpines žaidynes, ir du atsarginius, kurie keliaus kartu su komanda toliau ruoštis olimpiadai.

Dvylikos žaidėjų sąraše, kuris šį svaitgalį bus išsiųstas Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC), nebus Artūro Milaknio ir Vaido Kariniausko pavadžių. Tačiau jie, kaip atsarginiai žaidėjai, toliau liks su komanda, keliaus į Ispaniją, Argentiną ir Braziliją – ten rinktinė dar sužais penkerias kontrolines rungtynes. Jiems šansas papildyti olimpinį dvyliktuką atsirastų, jeigu kuris nors iš registruotų žaidėjų patirtų traumą arba susirgtų, praneša Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

„Apie įvairius niuansus, žaidėjų skirtumus ir privalumus būtų galima kalbėti labai ilgai. Tačiau viską reziumuojant, šie du žaidėjai nepateko į dvyliktuką todėl, kad kiti kandidatai objektyviai buvo geresni už juos“, – trenerių štabo sprendimą komentavo J.Kazlauskas.

Paskutinės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės Lietuvoje vyks pirmadienį. Kaune vyksiančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės palydos į olimpines žaidynes bus ypatingos ir įspūdingos. Per rungtynes su Europos čempione Ispanijos rinktine 15 tūkstančių žiūrovų suformuos milžinišką Lietuvos trispalvę.

Šia akcija siekiama, kad krepšininkai, kai olimpinėse žaidynėse skambės Lietuvos himnas, prisimintų tą vienybės atmosferą ir palaikymą tėvynėje. Todėl sirgaliai ant savo kėdžių „Žalgirio” arenoje ras 14 tūkst. trijų spalvų lapų, kuriuos iškėlę sudarys visą areną juosiančią vėliavą. Be to, aistruoliai prašomi atvykti į areną pasipuošę tautinėmis spalvomis. Ši simbolinė vėliava bus didžiausia kada nors lydėjusi Lietuvos krepšinio rinktinę.

Savo ruožtu krepšininkai šią vasarą nesyk pabrėžė vienybės svarbą ir meilę tėvynei. Jie ragino liepos 6-ąją giedoti „Tautišką giesmę“ ir patys tai darė. Specialiai šiai akcijai krepšininkai buvo apsirengę trijų spalvų marškinėliais.

Lietuvos krepšininkams taip pat bus įteikti linkėjimai, kuriuos sirgaliai siuntė du mėnesius per „Sprite” jaunųjų talentų kovas.

Rungtynių pirmadienį pradžia – 18.15 val. Po šio mačo Lietuvos rinktinė išskrenda į Ispaniją, kur liepos 21 d. Malagoje žais atsakomąsias rungtynes su ispanais. Po to lietuviai kelia sparnus į Argentiną, kur tęs pasirengimą olimpinėms žaidynėms.


Šiame straipsnyje: krepšinisLKFOlimpiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

@Sigutis

@Sigutis portretas
Kodel Gidziuno nepaeme tai nesuprantu ir as, motyvavo tuo kad nera tikras izaidejas jis, daugiau 2 numeris jis, o rinktineje reikia izaidejo. nu oficiali versija tokia. Treneriu nekeicia nes sutartis tokia dar yra, esu Zalgirio fanas, bet kaikurie Kazlausko pasirinkimai nera suprantami pokol nepabusi pats toje virtuveje, musu salies rinktine cia yra, reikia palaikyti ir pasitiketi trenerio sprendimais, nors manau rinktineje siais metais nei Kalniecio nei Javtoko nelabai reikejo, nu bet cia tik mano nuomone, paziuresim kaip bus...

Sigitas Petkevičius

Sigitas Petkevičius portretas
Gaila ir pikta kad mūsų Neptūnietį Girdžiuną nepaliko dvyliktukėj. Aišku ne mums mirtingiesiem spręsti. Bet taip jau yra tokia tradicija susidarė, kad žalgiris aukščiau visko. Todėl ir kyla klausimas kodėl į Kazlausko trenerių komandą nepaėmė mūsų Neptūnietį trenerį Adomaitį? Pilnai galėjo pakeisti tą iš žalgirio komandos "išmesta" Krapiką.

...

... portretas
Tai kur tas dvyliktukas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių